Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : ecologia : educació i societat : especulació i okupació : dones
Que condeixi l'exemple
04 jun 2006
tenerrr.jpg
inSurGente.- Els companys de La Haine han fet un seguiment minut a minut de l'ocorregut en la IV Mobilització per un habitatge digne a Madrid, que s'ha celebrat en la tarda d'avui. inSurGente considera molt important aquestes concentracions, per això reproduïm el treball de la publicació germana. "Què passa, què passa, que no tenim casa", "Absolució detinguts", "Madrid, cabdal, de l'especulació", "Ho criden democràcia i no ho és", són algunes de les consignes que s'han corejat. No s'han vist banderes ni pancartes d'organitzacions, però sí una pancarta petita que posa "Habitatges dignes a preu d'obrer".


La Haine/ inSurGente.- 21.50: Ara la manifestació s'està movent cap al Llac del Retir. La gent ha llançat globus d'aigua contra un camió de Caixa Madrid, però després, al passar al costat d'un altre d'aquests camions, estava totalment envoltat de guàrdies de seguretat. Es van escoltar cánticos en contra de les casetas dels períodicos franquistes ABC i La Razón. La presència policial es reduïx a algun agent municipal.

21.35: S'ha recorregut tota la Fira del Llibre, i la gent està altra vegada al principi del recinte ferial. De moment la marxa està parada, canten "Madrid, capital de l'especulació" i "Ho criden democràcia i no ho és". El pas dels manifestants ha aixecat molta expectació, ara la concentració es compon de prop de 400 persones. Fins al moment no hi ha hagut cap incident.

21.25: La gent segueix marxant per la Fira del llibre. Aquesta vegada els defensors dels bons costums s'han vist enganyats. De moment no van poder aplicar la seva tàctica dels tres diumenges anteriors: intentar impedir, encara que sigui a bastonades, que la manifestació surti del lloc assignat, la Porta del Sol. No els convé muntar un follón en aquest "aparador de la cultura espanyola". Però no s'ha de descartar cap opció.

21.12: La marxa continua donant la volta per les casetas de la Fira del llibre. Per ser diumenge el parc està ple de gent, que mira amb simpatia als manifestants. Alguna gent que visitava la fira s'està començant a sumar timidamente. Es canta, entre altres lemes, "Hipoteca, cadena perpètua". Segueix sense veure's a les forces del" ordre".

21.00: La gent s'ha autoconvocado en el Retir, ara està creuant el centre del parc. Hi ha uns 150 manifestants, que canten "la lluita està en el carrer, no en el parlament" i "Pressupostos militars per a habitatges socials". La concentració està avançant cap a la Fira del llibre, ja arribant a les casetas. De moment no es veu presència policial.

20.30: Queden pocs manifestants en la Porta del Sol, la gent s'està llendo en petits grups. S'ha demostrat, com diu el pamflet repartit, que és possible construir entre "todxs altre món, deixem-nos sorprendre per la nostra força. Que ens tinguin por, perquè nosotrxs som més fortes. La nostra passió i el nostre empipament són reals, els seus privilegis, ficticis i fàcils d'eliminar".

20.15: La gent s'ha començat a aixecar, amb ànim de sortir de la Porta del Sol. Excepte alguns que romanen asseguts, la resta s'està començant a moure. La policia segueix en actitud vigilant però tranquil·la. Pel que sembla @ser<3> molt poques les persones amb globus. No es veu presència dels mitjans empresarials.

20.00: Segueix l'ambient festiu. S'està cantant "Cases sense gent, gent sense cases", "Espe, Espe, Espe, especulació", "Què passa, què passa, que no tenim casa", "Absolució detinguts", "Madrid, cabdal, de l'especulació", "Ho criden democràcia i no ho és". No es veuen banderes ni pancartes d'organitzacions, hi ha una pancarta petita que posa "Habitatges dignes a preu d'obrer", sense signatura. Han aparegut més furgonas d'antidisturbis.

19.45: La manifestació ascendeix ja a una mica menys de 1.000 persones, tots situats al costat del quilòmetre zero. La munió està tallant el carril d'anada a Cibeles. Estan fent una asseguda, la gent s'asseu en cadires portades per ells mateixos. No hi ha pancarta principal, només es veuen cartells individuals: "Dret a sostre", "Uns palaus, altres callats". Ha augmentat la presència policial, els antidisturbis estan envoltant el cercle de gent, a pocs metres, tancant-la però de moment sense agressivitat.

19.30: En aquests moments hi ha concentrades unes 400 persones enfront de l'edifici de la Comunitat de Madrid en la Porta del Sol. Encara no ha començat l'acte, es veuen molts cartells reclamant per habitatge. Hi ha policia en totes les boques del metre que donen a la plaça. En el carrer de Carmen hi ha una ambulància i un cotxe de policia, a un costat del cotxe policies municipals i a l'altre antidisturbis, en actitud tranquil·la

This work is in the public domain

Comentaris

Això, que condeixi l'exemple
05 jun 2006
Em semblen molt respectables les reivindicacions de tota la gent concentrada, i es reforcen i legitimen quan es fan d'una manera pacífica i raonada...

Per una altra banda, també s'ha demostrat q davant una concentració de protesta portada d'una manera cívica i pacífica no tenen perquè haver aldarulls. No he llegit en cap moment que hagués cap càrrega policial (tampoc era necessari).

Felicito a tota la gent que es va concentrar per haver aconseguit porta a terme les seves reivindicacions d'una manera tan madura, sense renunciar a dir el que pensaven.

P.D.: i això va pels que tenen una obsessió malaltissa per la poli... Com toca els collons q els antidisturbis no carreguin i provoquin ferits, oi? La famosa teoria de que la bòfia sempre carrega contra manifestants pacífics avui no s'ha complert (per cert, la colleta de folloneros devia fer pont, i així ha anat tot...)
Re: Que condeixi l'exemple
05 jun 2006
Obsessió? és que la poli a l'Estat espanyol aguanta fins que no pot més, no? és que a les comissaries sempre hi ha uns tractes correctíssims. És que la poli segons quin tipus de mani sigui actua sempre igual. Va, no siguis babau o el que vols és justificar la feina gens objectiva que fan. Igual tu ets un d'aquesta colleta-de-folloneros-polis-de-paisà que la lien dins de les manis, perquè també hi són, o no? Molt bé per la gent que és mobilitza pels drets col·lectius. Hauries de tenir un respecte cap a gent que ha patit directament les injustificades càrregues, actuacions desmesurades i detencions aleatòries que s'han produït en moltes manis. Quan les manis per l'habitatge no siguin de 1000 persones i siguin varis milers a veure com actuen els gossos de l'estatus quo, o és que la policia està per preservar els drets del poble o els interessos de qui mana? perquè ara no em diràs que no hi ha qui mana sense presentar-se a unes eleccions, no?
Re: Que condeixi l'exemple
05 jun 2006
obsesión: idea u ocurrencia que de forma repetida se introduce en la conciencia del sujeto e interfieren el flujo normal del pensamiento y causan malestar y sufrimiento.

Jo parlava exclusivament d'absència de càrregues contra un grup de gent pacífica, i tu em surts amb el tracte a comissaria. Si vols parlar d'això, fantàstic, però no és el tema q he tret.

Quan algú té la paranoia de veure el dimoni per tot arreu, cau en la pèrdua de credibilitat. Pensar q quan hi ha merder mai és culpa de grupuscles afins a la teva ideologia però descontrolats (sinó, tots els participants muntarien el follons, i no és així), i creure's aquesta llegenda urbana "d'aquesta colleta-de-folloneros-polis-de-paisà que la lien dins de les manis, perquè també hi són"... Paranoïc.

I si són varis milers, però actuen com aquells 1000, doncs tampoc passarà res. O t'ocuparàs tu d'armar-la?

Endavant amb la protesta pacífica però ferma!!
Re: Que condeixi l'exemple
05 jun 2006
Senyor escèptic, o has tingut sempre una floreta al cul o assiteixes a poques manis o be sempre has estat ben envoltat de politics correctes amb policia correcta, pq aquest comentari teu no s'ajusta a la meva experiència viscuda al carrer.

No haig de donar-te explicacions ni convèncer a ningú, jo ve vist amb els meus propis ulls com una policia psicòpata carregava contra gent indefensa sense cap motiu, i si no t'ho creus pitjor per tu, ja t'ho trobaràs.
Re: Que condeixi l'exemple
05 jun 2006
si vols continuem discutint i que et quedi molt clarer que t'he parlat de moltes més coses que el tema de la comissaria, però bé, veig que li dónes més importància a les versions policials que a les denúncies de companys i companyes, moltes vegades després de detencions irregulars després o durant manifestacions.
Tot el meu suport als que es manifesten per un habitatge digne i als que, com una altra forma de lluita, protesten pacífica i fermament. El que no faré mai és utilitzar aquests exemples per despotricar de la gent dels moviments socials que utilitza altres mètodes o per enaltir les les actuacions policials al servei del poder. Aquests mateixos antidisturbis poden ser els mateixos que estomaquen a la gent que es mobilitza pacíficament a Eivissa. T'ha quedat clar.
Quan parles de llegenda urbana i de paranoies ja et posicionés com el "poli bo", que ja que és una altra llegenda urbana, oi? Jo no veig el dimoni per tot arreu només veig que la teva anàlisi és molt intencionada -com ho és la meva- i que també et quedi clar que no estic a favor ni de la violència gratuïta ni de que sigui la finalitat de la lluita política. Per cert, que collons feien antidisturbis controlant a joves pacífics i indefensos?
Sindicat