Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats
Xerrada Diguem No S. Vicenç des Horts 6 juny 20 hs
03 jun 2006
cartellxerradadiguemnosvh60606.JPG
PER QUÈ DIEM NO A L’ESTATUT ?

Els col•lectius i persones que impulsem la campanya DIGUEM NO a Sant Vicenç dels Horts us cridem a votar no el 18 de juny a la consulta sobre l’Estatut pels següents motius:

1.     Ha estat un procés estatutari sotmès als dictats de l’Estat espanyol, condicionat per la intolerància espanyolista i pel servilisme de la classe política catalana.

2.     Amb aquest Estatut, substancialment, no canvia res en els grans temes essencials per al nostre poble. L’Estatut no reconeix el dret de les classes populars catalanes a decidir el nostre futur en aspectes bàsics: immigració, recursos naturals, relacions laborals, justícia, espai comunicacional, infrastructures, sanitat, cultura, esport, representació internacional...

3.     No és l’estatut dels drets socials: no hi ha cap compromís d’un salari mínim de 1.000 euros mensuals, d’acabar amb la precarietat laboral, de prohibir les ETT’s, d’implantar les 35 hores setmanals sense reducció salarial, d’impedir els tancaments i acomiadaments massius a empreses que fins i tot tenen beneficis, de reconeixement de la igualtat de drets dels immigrants o de pensions mínimes dignes.

4.     L’estatut tampoc no preveu cap que impedeixi realment que el dret a un habitatge digne deixi de ser un sucós negoci en mans d’especuladors i bancs, a costa d’hipotecar-nos per tota la vida. Tampoc no garanteix una sanitat i un ensenyaments públics i de qualitat.

5.     L’estatut no estableix un sistema d’impostos basat en el principi de que paga més qui més té (les grans fortunes, els beneficis empresarials, els especuladors immobiliaris…), de manera que continuarem essent els assalariats els qui haurem de suportar la major part de la càrrega fiscal.

6.     Continuem regits per les limitacions de la Constitució espanyola de 1978 (que imposa la nació espanyola, la monarquia i l’exèrcit, que discrimina les llengües no castellanes i nega el dret d’Autodeterminació)

7.     Som un poble lliure que ens hem governat durant segles i tenim uns drets històrics que no poden ser trepitjats. Per tant, no acceptem un text esquifit i retallat al gust de Madrid, perquè això representaria acceptar les greus limitacions democràtiques existents a l’Estat espanyol.

8.     Perpetua l’espoli fiscal, la qual cosa deixa el benestar i la cohesió social en mans dels governs espanyols.

9.     Per afirmar i dir sí a la Nació catalana, cal dir NO a un Estatut que ens tracta com a una regió.

10.     És l’Estatut de la subordinació. La submissió no té futur. Els ciutadans i les ciutadanes ja no acceptem l’argument de la por i de la resignació. El NO a l’Estatut és la clau de la nostra llibertat, perquè el dret de decidir és el camí de futur.

11.     El NO és el vot de la dignitat i una opció de futur: per l’Autodeterminació, perquè som una nació, pels Països Catalans i pels Drets Socials!



CAMPANYA DIGUEM NO DE SANT VICENÇ DELS HORTS

Organitzacions adherides:

Corrent Roja Endavant-OSAN Ruptura JERC-SVH PRT–Esquerra Revolucionària

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat