Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
SA a les Barraques de Reus (22-25 de Juny)
02 jun 2006
Al final, el grup Soziedad Alkoholika tocarà a la festa de barraques de Reus com estava previst tot i la negativa de l'Ajuntament a fer el contracte
La coordinadora de Barraques de Reus va decidir ahir en assamblea de tirar endavant les Barraques de Reus i mantenir la graella original de concerts.
La negativa de l'Ajuntament de contractar Soziedad Alkoholika va no ha estat gaire entesa per part de la Coordinadora, però aquesta portarà SA encara que s'hagi de fer el contracte a través de la Coordinadora a diferència de la resta de grups i del que s'havia pactat d'entrada amb l'Ajuntament.
A favor de la llibertat d'expressió: Tots a Reus per Barraques (del 22 al 25 de Juny).
web: http://www.barraques.org

Adjunto el comunicat de premsa fet per la coordinadora:

---------Comunicat:

En la reunió d’ahir de la Coordinadora de Barraques de Reus (CBR) es va decidir que s’havia de parlar amb l’ajuntament per a convèncer-los que tot seguís tal com s’havia acordat en el seu moment sobre la contractació de grups ja que no veiem raó per canviar-ho.

Es va acordar que es celebraran barraques amb total normalitat.

La graella de grups es mantindrà tal com ja s’havia pactat amb l’ajuntament.

Des de dilluns haviem demanat per parlar amb l’ajuntament per a saber les seus motius, les quals no podiem imaginar. Fins avui no ens hem pogut reunir amb l’ajuntament.

En la reunió d’avui amb l’ajuntament, se’ns han donat les raons per les que s’havia pres la decisió de no contractar-los. Creiem que és una decisió que s’ha pres per a cobrir-se les esquenes de cara a possibles crítiques. Ens molesta profundament que per l'ajuntament hagi fet més casa a la pressió d’un diari local i algun correu rebut que a la feina de 21 entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Reus que porten tot el curs treballant per una festa major com més lluïda millor.

Esperem que l’ajuntament canvïi de parer sobre el tema de la contractació per no ser l’únic ajuntament de Catalunya que s’ha negat a contractar SA. Si finalment no ho fes, la coordinadora contractaria els grups que l’ajuntament no vol contractar de la graella acordada amb l’IMAC fa diversos mesos.

Tot i això és evident que la organització de les Barraques com a activitat de la festa major, segueix sent compartida entre l’ajuntament i la CBR.

El funcionament intern de la CBR és assambleari i per tant, totes les decions inclosos infrastructures, dates, horaris, lloc on se celebrin barraques, la graella de concerts, etc... es discuteixen entre totes les entitats i es consensua una proposta. Les diferents entitats vénen d’àmbits molt diferents (lleure, cultura, carnaval, ...). Fruit d’això és normal la pluralitat d’estils.

La CBR escull els grups per motius musicals i no per motius polítics. Com creiem normal en una societat democràtica, la CBR està per la llibertat d’expressió.

Volem manifestar que en cap moment la CBR s’ha proposat fer una ‘noche heavy’. La proposta del dissabte comprèn diferents estils de rock, al contrari del que s’ha insinuat en algun diari local.

Igualment, no és intenció de la CBR polititzar la festa de Barraques sinó que reflecteixi la pluralitat d'opinions de les entitats que la integren.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: SA a les Barraques de Reus (22-25 de Juny)
05 jun 2006
Felicitacions a la Coordinadora de Barraques de Reus per ser fidels als seus principis i mantenir-se ferms en la seva decisió de portar SA a les barraques!
Per les barraques, per la llibertat d'axpressió recolzem-los aquestes barraques, tots a les barraques de Reus els dies 22,23,24 i 25 de juny. Plantem cara al feixisme!
Sindicato Sindicat