Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : criminalització i repressió : laboral
Concentració judici contra persecució sindical en Valeo
02 jun 2006
LA MULTINACIONAL FRANCESA VALEO REALITZA PERSECUCIÓ SINDICAL CAP ALS TREBALLADORS I ELS SEUS REPRESENTANTS


Dilluns que ve 5 de juny a les 11.15 hores se celebrarà al Jutjat número 3 de Granollers (C/de Ponent 48-50) el judici per la demanda interposada per TUTELA DE DRETS FONAMENTALS per un membre del Comitè d'empresa i de la CGT contra l'empresa VALEO de MARTORELLES i el seu director general. Els fets en els que es basa la demanda són els següents:
El passat dia 2 de març durant el torn de matí, el director general de L'empresa VALEO CLIMATITZACIÓ de Martorelles (Barcelona), va manar rebentar els cadenats d'un armari i de la caixa d'eines d'un membre del Comitè d'empresa i de la CGT, en una clara manifestació de persecució sindical cap aquest treballador
La direcció, per mediació del responsable de Relacions Laborals, va manifestar que es tractava d'un âescorcoll rutinariâ?, encara que aquest es va produir sense estar l'afectat present (es va realitzar en un torn de treball diferent del seu) i sense avisar a cap membre del comitè d'empresa, tal com marca la llei vigent.


El que és curiós, és que a hores d'ara encara no s'han donat explicacions de què és el que cercava l'empresa, o al contrari que és el que pretenia que es trobara en les dites dependències.


Els fets relatats, suposen una gravíssima vulneració de l'article 14 i 18 de la Constitució Espanyola (que alguns tant defensen) en relació amb l'article 18 de l'Estatut dels Treballadors, a més de vulnerar clarament el més elemental dret a la llibertat sindical, per la qual cosa el treballador afectat interposat demanda contra el director general de VALEO CLIMATITZACIà de Martorelles.


D'altra banda, el codi ètic propi de l'empresa, deixa ben clar que tota persona que no compleixi les normes establides en el dit codi, com són el respecte a les lleis i reglaments aplicables als països on exerceixin les seves activitats, seran sancionats, per la qual cosa en aquest cas, la Direcció General del Grup VALEO hauria de sancionar al dit directiu, encara que la Secció Sindical de CGT en VALEO CLIMATITZACIà entén que la sortida a tot aquest conflicte no és una altra que la DIMISSIà IMMEDIATA d'aquest directiu.


El treballador i representant dels treballadors a qui se li ha realitzat (el que l'empresa entén com) un âescorcoll rutinariâ?, és un dels membres de la Secció Sindical de la CGT i membre del Comitè d'empresa que ha protagonitzat en els últims anys una ferms i legítima oposició a la política empresarial de VALEO, encapçalant un posició contrària a aquesta política que suposa la pèrdua de llocs de treball a l'empresa.


Volem deixar clar que des de la CGT prendrem totes les mesures legals i sindicals que tinguem al nostre abast per a garantir la nostra acció sindical en defensa de tots els treballadors i treballadores del Grup VALEO i de qualsevol altra empresa en què s'intentin coartar els drets que tenim els treballadors i treballadores.


Salut.


Confederació General del Treball (CGT)


--------

*SOLIDARITAT URGENT: CONCENTRACIÃ DURANT EL JUDICI*
EL JUDICI QUE SE CELEBRARÃ PER LA DENÃNCIA INTERPOSADA PEL COMPANY DE VALEO DE MARTORELLES CONTRA EL DIRECTOR GENERAL DE L'EMPRESA SERÃ DILLUNS QUE VE 5 DE JUNY, A LES 11.15 HORES AL JUTJAT DEL SOCIAL NUMERE 3 DE GRANOLLERS, CARRER DE PONENT 48-50.

DES DE LA CGT DE CATALUNYA FEM UN CRIDA A TOTS PER A ACUDIR A LA CONCENTRACIÃ QUE ES FARÃ A LES PORTES DEL JUTJAT.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració judici contra persecució sindical en Valeo
02 jun 2006
Quan gent com aquesta fan gairebé el que volen pero ens diuen que els treballadors hem de ser flexibles i aguantar aixó i més és que alguna cosa està molt malament... la resposta és fer-los front amb fermesa i contundència. Tot el meu suport amb el treballador que pateix dels abusos de Valeo!!
Sindicat