Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[Maulets] davant els darrers casos de corrupció immobiliària al País Valencià
02 jun 2006
Aquestes darreres setmanes estem assistint al grotesc espectacle que constitueixen els judicis i acusacions sorgits contra diferents entitats de caràcter públic o privat a les comarques del País Valencià. Si bé l’afany de lucre dels nostres polítics i els seus socis inseparables: les immobiliàries, no ha estat mai un secret per ningú, els últims dies es fa prou més palesa i pública aquesta relació que té conseqüències molt més greus que els simples fraus a les administracions espanyoles.
publillargpolitics.gif
Els casos en què els polítics valencians han utilitzat les seves influències o les facultats que els seus càrrecs els atorguen per afavorir certes empreses, per imposar la llei de la selva en la construcció o per extraureân un profit econòmic són notoris i molt nombrosos. Des de la Costera al Baix Segura o a la Plana, diversos procediments judicials han estat iniciats contra càrrecs electes. La polèmica eixia a escena amb força el passat novembre amb ambigües acusacions de la Consellera Alicia de Miguel cap als seus companys i companyes de partit, que no feien sinó reflectir les divisions internes del PP valencià.

En aquests moments, és el PSPV (tan mancat de principis en aquest aspecte com el PP, no ho oblidem) qui intenta aprofitar els casos judicials en marxa i altres possibles processos per fer la seva tasca dâoposició buida de continguts i de qüestionament real de la situació. Trobem exemples dâaquesta pressió mediàtica i feina propagandística en el cas Fabra (tristament famós arreu de lâEstat, encara que no relacionat amb negocis immobiliaris) o aquesta mateixa setmana amb el nou escàndol de Terra Mítica.

Malauradament, les crítiques en cap cas passen la línia dels arguments relacionats amb la legalitat i amb el funcionament de les administracions. No es qüestiona el model territorial i econòmic que propicia aquesta situació. PP, PSPV o el Bloc són igualment culpables dâaquestes vergonyoses circumstàncies al nostre país, lâúnica diferència resideix en el fet que unes governen (i, per tant, poden utilitzar el seu poder per practicar la corrupció i lâespeculació), mentre que les altres estan a lâoposició i només són capaces de qüestionar els casos que acaben en judicis, que, dâaltra banda, abunden tant en un costat com en lâaltre.

No hem dâoblidar tampoc que són molts els municipis on altres forces polítiques estan relacionades amb nombrosos casos de corrupció, de favoritismes i dâespeculació. Són els casos de Cullera( on un govern amb el PP, Unió Valenciana i el BNV ha permès la construcció de lâanomenat âManhattan de Culleraâ?) o diversos pobles de la Marina on el govern del PSPV ha realitzar diferents projectes urbanístics. Tot demostra que les institucions valencianes estan plenes de corrupció i dâespeculació, siga quin siga el color polític dâaquestes.

Lâopinió pública de tot lâestat espanyol es commovia en conèixer, fa poc, lâescàndol de corrupció immobiliària a Marbella (Andalusia). Sâoblida que aquest no és més que un paradigma que reflecteix a la perfecció la situació dels Països Catalans, al llarg de tota la costa i en moltes comarques interiors. Les empreses constructores i els interessos del mercat global han fet seu aquest territori per esquarterar-lo i convertir-lo en un bosc de formigó dedicat a atendre exclusivament la demanda turística.

Les lleis i les institucions emparen els negocis dels cacics de la construcció que gaudeixen dâuna llibertat absoluta i dâun gran poder sobre les administracions públiques i els seu càrrecs (com és el cas de Luís Batalla, president de la constructora Lubasa, condemnat també aquesta setmana i que compta amb el clar favoritisme de la Generalitat Valenciana). Però això no els pareix suficient per satisfer la seva set de benefici i fins i tot gosen transgredir la seva pròpia legalitat, feta a mida. Dâaltra banda, la seva impunitat en els processos legals és un insult a la intelâ¢ligència.

El jovent català no pot permetre que el nostre territori siga destruït i el nostre país condemnat a ser el balneari dâEuropa. No podem consentir que els polítics i les immobiliàries juguen amb el nostre futur i fixen les regles (que ni ells compleixen) per precaritzar la nostra vida amb lâúnic objectiu dâenriquir-se. No podem tolerar més la impossibilitat dâaccés a lâhabitatge al mateix temps que es produeix una edificació abusiva. Perquè quan una immobiliària especula és perquè els i les polítiques requalifiquen, independentment que es diguen PP, PSOE, CiU, BNV o Esquerra Republicana. Ãs hora de trencar amb aquest joc on només importa el benefici dâuns quants i en què nosaltres som les perjudicades. Contra lâespeculació-corrupció i la destrucció del territori, el jovent català està en peu de guerra!

Maulets, el jovent independentista i revolucionari
Països Catalans, juny de 2006
Mira també:
http://www.maulets.org
http://www.politics-immobiliaria.com

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa