Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: altres temes
Resolució de la FAVB sobre habitatge
01 jun 2006
RESOLUCIÓ SOBRE HABITATGE


Cal complir el compromís adquirit per al període 2004-2007

En el marc de la 34 assemblea, la Favb vol fer sentir la seva veu sobre un tema tan important per als ciutadans i ciutadanes com és l'accés a un habitatge.

En la 32 assemblea de la Favb, ja dèiem els criteris que haurien d'orientar aquest greu problema. Aquests se centraven bàsicamen en:

1. La necessitat que el 50 % de tot l'habitatge que es faci a Barcelona sigui en règim protegit i, d'aquest, una quantitat important, de lloguer. En el cas dels solars de titularitat pública, que el 100 % es dediqui a HPO.

2. Que els espais i habitatges de protecció siguin gestionats per un organisme públic i no pels constructors i/o promotors.

3. Que aquests habitatges es destinin amb especial
sensibilitat a ciutadans i ciutadanes en una gran majoria joves i nouvinguts que estiguin o haguessin estat censats a Barcelona.

4. Que es tinguin en compte les causes de la substitució social que es dóna a molts barris, fruit de l'encariment de l'habitatge, perquè d'una forma consensuada i argumentada es destini una quota dels habitatges que es construeixin a cobrir una part de les seves necessitats i ajudar d'aquesta manera a mantenir l'arrelament ciutadà.

5. Que es canalitzin les peticions i adjudicacions d'habitatges a través d'una llista única i oberta, vetllada per l'administració
municipal i amb tota la transparència i control.

6. Elaborar una normativa entre el Consorci de l'Habitatge (Ajuntament i Generalitat), entitats veïnals i promotors públics i privats, entre els quals haurien de ser-hi les cooperatives veïnals i sindicals per recollir aquests criteris.
Aquest punt hauria de ser urgent per evitar el desconcert i l'arbitrarietat que regnen actualment.

7. Vetllar perquè la picaresca i les situacions comparativament injustes no es puguin donar en l'adjudicació, el traspàs o la venda d'habitatges de protecció. Que cap persona que tingui un pis en propietat pugui accedir a un altre de
protecció, i igualment, en cas de venda, les administracions exercissin obligatòriament el dret del tempteig perquè mai es pugui vendre un pis de protecció a preu de mercat. Així
mateix, el pis de protecció ha de ser destinat a domicili habitual i permanent. Si per complir això s'ha de reformar la llei, que es faci, i que s'incrementin les tasques d'inspecció per part de les administracions.

Moltes d'aquestes reivindicacions estan ja recollides en l'avantprojecte de Llei de l'Habitatge de la Generalitat, llei que
està sent objecte de nombrosos atacs per part de la dreta.

Demanem que la Llei s'aprovi amb les mesures que conté per garantir la cobertura de les necessitats d'habitatge social al nostre país.

En base a la Llei de propera aprovació, demanem que l'Ajuntament de Barcelona dugui a terme la reserva de sòl.

Molts d'aquests criteris no s'han tingut en compte, i en alguns casos s'ha continuat cedint sòl municipal per fer habitatges a preu de mercat, com ha estat el cas de les casernes de Sant Andreu o el que es vol fer en la remodelació de la plaça de les Glòries. Per altra banda, encara no s'ha fet operatiu el Consorci d'Habitatge de Barcelona.

Volem recordar que el Pla d'Actuació Municipal per al mandat 2004-2007 estableix el compromís de construir 10.000 habitatges protegits en la ciutat de Barcelona. Per altra banda,
denunciem la confusió que comporta situar els objectius a més llarg termini (2004-2010), quan a poc més d'un any de les eleccions municipals, serà molt difícil complir el compromís per
al 2007.

Per tot això exigim que s'acceleri la construcció dels habitatges compromesos i demanarem responsabilitats en cas del seu incompliment.

Barcelona, 25 de març de 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Resolució de la FAVB sobre habitatge
02 jun 2006
és obvi que tot això mai es complirà. estic interessat en la darrera frase Per tot això "exigim que s'acceleri la construcció dels habitatges compromesos i demanarem responsabilitats en cas del seu incompliment"

a qui demanareu responsabilitats? si pasen de vosaltres
Sindicato Sindicat