Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: mitjans i manipulació
Indefensio davant l'assetjament publicitari de Telefonica
01 jun 2006
Multitud d'empreses, i amb Telefónica de España en primera línia, ens assetgen comercialment fent un ús ilegítim de les nostres dades personals, i elaborant perfils de conducta comercial.

Tot seguit transcric una carta que vaig enviar el 08-03-2000


Per a: Telefónica de España, S. A. Sociedad Unipersonal

Ref. DATOS

Recentment hem rebut el següent escrit:

"En compliment del que disposa la Llei orgànica de protecció de dades, Telefónica de España, S. A. Sociedad Unipersonal (d'ara endavant Telefónica de España) l'informa que les seves dades personals de contractació, juntament amb les obtingudes durant la vigència del contracte, estan incorporades als fitxers automatitzats dels quals és titular aquesta empresa. Si vol, pot exercir els drets d'accés, rectificació i cancel.lació previstos a la llei, adreçant un escrit a Telefónica de España Ref. DATOS Apt. de correus 46155, 28080 Madrid.

Així mateix, amb finalitat d’oferir-li la nostra millor atenció i donar-li informació dels nostres serveis de telecomunicacions, i en compliment del que disposa l’art. 65 del R.D. 1736/98 de 31 de juliol (BOE de 5 de setembre de 1998), Telefónica de España sol.licita el seu consentiment per tractar, conjuntament amb les dades personals que ens ha facilitat, les dades de la facturació telefònica.

Si no vol que aquest tractament es produeixi, ens ho pot comunicar enviant un escrit a l'adreça esmentada. hem de significar-li que, d'acord amb la legislació vigent, si no rebem notícies seves en el termini d'un mes considerarem atorgat el consentiment que, en qualsevol cas, podrà revocar en tot moment."


I és per això que us requerim que, a la vegada que ens heu d'oferir la vostra millor atenció i donar-nos informació dels vostres serveis de telecomunicacions, considerin no atorgat el nostre consentiment per tractar, ni conjunta ni separadament amb les dades personals que els hem facilitat, les dades de la facturació telefònica.


Signa: El titular del Nº d'abonat 123456789


Doncs bé, aquesta gent de tant en tant utilitza les meves dades de facturació per a trucar-me a casa i oferir-me bonus, ADSL, i multitud de productes a raó de la meva factura.

I és que en la darrera trucada (avuí mateix), i davant la meva protesta, m'han dit que per a no rebre publicitat per telèfon haig de contractar un servei al 1004 que costa 0,60 Eur mensuals, i així em deixarien en pau. He trucat al 1004 i he aconseguit que em desactivin el "spam" telefònic, doncs segons m'han dit el meu escrit només servia per a la publicitat postal, i a més a més m'han advertit que aquesta desactivació caduca als 2 anys.

Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/54365/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/219852/index.php

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat Terrassa