Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC davant el referèndum sobre l’estatut del 18 de juny
01 jun 2006
Els i les joves de la Intersindical-CSC fem una crida a la joventut catalana a refusar la proposta estatutària que se sotmet a referèndum el proper 18 de juny. Malgrat les il·lusions que s’havien generat en aquest procés a àmplies capes de la societat del nostre país, els resultats obtinguts no ens permeten més que refusar aquesta proposta.
1_espaijove.gif
Si bé la proposta acordada pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre no arribava a les nostres mínimes expectatives, suposava un avenç objectiu en moltes matèries que afecten al jovent treballador del nostre país.

Per a l’Espai Jove de la Intersindical-CSC calia que el nou marc assumís les regnes de la gestió del present i el futur econòmic i social del nostre país. Cal dir però, que en el text que se sotmet a referèndum el dia 18:

Ha desaparegut la referència explícita a la competència de “la determinació d’un marc econòmic de relacions laborals propi�. (Article 170.a). Aquesta competència hagués permès assumir com a país la regulació del marc laboral, les polítiques d’ocupació, la formació, la salut laboral i la protecció social

A més d’haver perdut competències exclusives al llarg del tràmit parlamentari, el sistema de finançament que es proposa és insuficient per tal d’eliminar l’espoli fiscal que pateix la població catalana (Títol VI). Aquesta situació continuarà impedint que el govern català pugui dur a terme polítiques socials serioses i valentes.

De la mateixa manera, la gestió d’aquest marc de relacions laborals requereix que els i les catalanes disposem de plenes competències en matèria fiscal i recaptatòria per a poder gestionar els nostres recursos en funció de les nostres necessitats socioeconòmiques. Desgraciadament, més enllà de la pèrdua de competències exclusives al llarg del tràmit parlamentari, se’ns proposa un sistema de finançament molt allunyat de les demandes populars per les que es demanava posar fi a l’espoli fiscal. Sense la publicació de les balances fiscals, i sense fixar el desplegament de l’Agència Tributària proposada, ens trobem amb una proposta de finançament que segurament no requeria l’actualització d’un estatut i que és una de les pedres angulars sobre les quals desplegar les nostres polítiques econòmiques i socials ....

Malgrat que el text fa referència a joventut i emancipació, resulta contraproduent assumir compromisos que seran difícils d’assumir amb les poques eines que hem obtingut les catalanes i catalans davant aquest nou mal negoci amb l’estat.

L’estat espanyol ha perpetrat un nou acte de manca de democràcia, impedint afirmar Catalunya com a nació. El final decebedor d’acabar sent un preàmbul impedeix que el nostre país tingui la capacitat d’iniciar un procés de sobirania, degut a la manca de valor jurídic del preàmbul. En el mateix sentit, el text no incorpora el Dret a l’Autodeterminació, reconegut internacionalment com a capacitat democràtica.

Tanca en fals el conflicte nacional que enfronta el nostre país amb l’estat espanyol i tanca la porta a poder gestionar des del propi país els reptes econòmics i socials que tenim d’ara endavant en moments difícils per als treballadors i treballadores de Catalunya.

Per aquestes raons, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC lamenta el trist paper dels agents polítics i socials que clamen pel sí al text. No s’ha actuat unitàriament en les negociacions a Madrid i s’ha acceptat acríticament allò retallat. No és d’estranyar que la manca de dignitat nacional i social d’alguns dels que han parlat en veu de la ciutadania al Congrés espanyol els permeti conformar-se amb un preàmbul.

El jovent català avancem amb el NO!

Barcelona, 1 de juny de 2006
Països Catalans
Mira també:
http://www.intersindical-csc.org/joves/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L’Espai Jove de la Intersindical-CSC davant el referèndum sobre l’estatut del 18 de juny
01 jun 2006
ben fet joves !

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more