Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC davant el referèndum sobre l’estatut del 18 de juny
01 jun 2006
Els i les joves de la Intersindical-CSC fem una crida a la joventut catalana a refusar la proposta estatutària que se sotmet a referèndum el proper 18 de juny. Malgrat les il·lusions que s’havien generat en aquest procés a àmplies capes de la societat del nostre país, els resultats obtinguts no ens permeten més que refusar aquesta proposta.
1_espaijove.gif
Si bé la proposta acordada pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre no arribava a les nostres mínimes expectatives, suposava un avenç objectiu en moltes matèries que afecten al jovent treballador del nostre país.

Per a lâEspai Jove de la Intersindical-CSC calia que el nou marc assumís les regnes de la gestió del present i el futur econòmic i social del nostre país. Cal dir però, que en el text que se sotmet a referèndum el dia 18:

Ha desaparegut la referència explícita a la competència de âla determinació dâun marc econòmic de relacions laborals propiâ?. (Article 170.a). Aquesta competència hagués permès assumir com a país la regulació del marc laboral, les polítiques dâocupació, la formació, la salut laboral i la protecció social

A més dâhaver perdut competències exclusives al llarg del tràmit parlamentari, el sistema de finançament que es proposa és insuficient per tal dâeliminar lâespoli fiscal que pateix la població catalana (Títol VI). Aquesta situació continuarà impedint que el govern català pugui dur a terme polítiques socials serioses i valentes.

De la mateixa manera, la gestió dâaquest marc de relacions laborals requereix que els i les catalanes disposem de plenes competències en matèria fiscal i recaptatòria per a poder gestionar els nostres recursos en funció de les nostres necessitats socioeconòmiques. Desgraciadament, més enllà de la pèrdua de competències exclusives al llarg del tràmit parlamentari, seâns proposa un sistema de finançament molt allunyat de les demandes populars per les que es demanava posar fi a lâespoli fiscal. Sense la publicació de les balances fiscals, i sense fixar el desplegament de lâAgència Tributària proposada, ens trobem amb una proposta de finançament que segurament no requeria lâactualització dâun estatut i que és una de les pedres angulars sobre les quals desplegar les nostres polítiques econòmiques i socials ....

Malgrat que el text fa referència a joventut i emancipació, resulta contraproduent assumir compromisos que seran difícils dâassumir amb les poques eines que hem obtingut les catalanes i catalans davant aquest nou mal negoci amb lâestat.

Lâestat espanyol ha perpetrat un nou acte de manca de democràcia, impedint afirmar Catalunya com a nació. El final decebedor dâacabar sent un preàmbul impedeix que el nostre país tingui la capacitat dâiniciar un procés de sobirania, degut a la manca de valor jurídic del preàmbul. En el mateix sentit, el text no incorpora el Dret a lâAutodeterminació, reconegut internacionalment com a capacitat democràtica.

Tanca en fals el conflicte nacional que enfronta el nostre país amb lâestat espanyol i tanca la porta a poder gestionar des del propi país els reptes econòmics i socials que tenim dâara endavant en moments difícils per als treballadors i treballadores de Catalunya.

Per aquestes raons, lâEspai Jove de la Intersindical-CSC lamenta el trist paper dels agents polítics i socials que clamen pel sí al text. No sâha actuat unitàriament en les negociacions a Madrid i sâha acceptat acríticament allò retallat. No és dâestranyar que la manca de dignitat nacional i social dâalguns dels que han parlat en veu de la ciutadania al Congrés espanyol els permeti conformar-se amb un preàmbul.

El jovent català avancem amb el NO!

Barcelona, 1 de juny de 2006
Països Catalans
Mira també:
http://www.intersindical-csc.org/joves/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L’Espai Jove de la Intersindical-CSC davant el referèndum sobre l’estatut del 18 de juny
01 jun 2006
ben fet joves !
Sindicat Terrassa