Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Manifesta't contra la demanda al csa Can Vies
01 jun 2006
Aturem la demanda. Can Vies és del Barri!
Manifestació dissabte 10 de Juny 18h a la
Plç de Sants. Karcelona.
Districte_de_Sants.doc
Districte de Sants.doc (20,5 KiB)
cartell demanda CAN VIES interné.gif
banderola_aturem la demanda Can Vies_petit.gif
Ha arribat la demanda contra el Centre Social Autogestionat Can Vies!

El passat divendres 12 de maig, dos dies després del nostre 9è aniversari, ens ha arribat la demanda de âjudici verbal de desnonament per precariâ?. La part demandant és FMB (Ferrocarrils Metropolitans de Barcelona), de la qual lâAjuntament de Barcelona nâés lâaccionista majoritari. Així, és lâAjuntament qui vol portar Can Vies a judici el dia 14 de Juny. Can Vies ja havia tingut una denuncia que va ser arxivada el 1998, i ara és la pressió urbanística, la pressió dels diners, la que fa que lâAjuntament ens vulgui fer fora. Lâexcusa és evident, reformar lâentorn del calaix de les vies i maquillar el desastre de lâAVE quan Can Vies no suposa cap impediment en el traçat.

Com ja sabeu, CanVies es un espai referent pel jovent del barri i el conjunt de veïns i veïnes. Portem nou anys construint un projecte colâ¢lectiu sense subvencions i sense tuteles, demostrant que sabem autoorganitzar-nos i crear alternatives reals i, a dia dâavui, són pocs al barri els que no ens coneixen: hem treballat juntes pel soterrament, ens hem manifestat contra lâEuropa del capital, hem fet una cervesa a les festes del barri, hem vist una pelâ¢lícula a la cafeta, o hem llegit un llibre presentat a la capella. Però lâedifici de Can Vies ja era un espai colâ¢lectiu abans de ser abandonat. Era aquí on es reunien els i les treballadores del metro de Barcelona, on sâorganitzaven per lluitar-se els seus drets i ara segueix acollint assemblees, reunions i compromisos.

LâAjuntament ens vol fer fora perquè diem a les coses pel seu nom, perquè el seu model de participació està obsolet, i perquè no ens perdonen que el nostre centre social autogestionat estigui farcit de vida, mentre a la casa del mig hi surten teranyines. I encara volen tornar a ensopegar amb la mateixa pedra: el Districte, desprès de desmantellar lâassociacionisme juvenil al barri i quan més joves que mai practiquem lâautoorganització, ens nega la nostra existència. I a més a més ens volen fer fora els mateixos que es pleguen de braços mentre pugen hipoteques i lloguers i ens obliguen a marxar fora del barri a la recerca de vivenda... digne?

LâAjuntament ens vol fer invisibles. Invisibles com van fer al setembre de 2002 amb el C.S.O Tajo (lâactual solar de davant de Proa, C/Gavà nº42) o com van fer lâagost del 2004 amb lâHamsa (actual macrosolar entre el Districte i lâEspanya Industrial) tots dos Centres Socials Autogestionats. Invisibles, com volen fer amb els migrants, els sense sostre, els patinadors, les artistes gràfiques, les prostitutes o els veïns emprenyats amb la infinitat de nyaps urbanístics de lâAjuntament i les seves constructores subsidiàries; ens volen fer invisibles com a tot brot de resistència.

Per això, perquè som les que som, perquè necessitem espais de dissidència, perquè plantegem la política del dia a dia, perquè si toquen a un ens toquen a tots, perquè és entre totes que teixim el barri i no ens poden esborrar del mapa: us cridem a la solidaritat activa.


ATUREM LA DEMANDA,
NO AL JUDICI

CAN VIES ÃS DEL I PEL BARRI

MANIFESTACIÃ 10 DE JUNY 18H A PLÃ. SANTS
més informació: www.barrisants.org

This work is in the public domain
Colera camping CNT