Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : laboral : pobles i cultures vs poder i estats
Malestar a CC.OO. imposició del S? al referèndum sense debat intern
01 jun 2006
Algunes seccions sindicals, especialment del Baix Llobregat i del Vallès, han fet saber que no estan d'acord amb la decisió. A banda d'aquestes crítiques, representants de CC.OO. a altres zones, com ara Osona i Girona, han recordat que el sindicat es va comprometre a impulsar el marc català de relacions laborals, una condició que ha caigut del nou Estatut durant el tràmit parlamentari a Madrid.

Una part important de les bases del sindicat CC.OO. estan que trinen amb la direcció que lidera Joan Coscubiela (el conegut coscu). Resulta que aquesta organització sindical ha decidit fer cas de la directiva que ha rebut des de la seu d'ICV (al carrer Ciutat) i ha demanat públicament el S? al referèndum del dia 18 de juny.

Però no tot són flors i violes a la seu sindical de la Via Laietana. Es veu que algunes seccions sindicals, especialment del Baix Llobregat i del Vallès, han fet saber que no estan d'acord amb la decisió, seguint el malestar que també es viu a EUiA, el Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC) i sobretot al PSUC-Viu.

Aquesta gent creu que el nou Estatut no fa una bona defensa dels drets dels treballadors i que consagra un model econòmic de caràcter capitalista. Més encara, el nou Estatut no atorga cap competència a la Generalitat per tal de combatre les deslocalitzacions ni de reflotar el teixit industrial.

A més, són molt crítics amb la manera com s'ha pres la decisió. No hi ha hagut cap debat intern i la decisió ha estat una imposició de la direcció. Per cert, que aquesta direcció té una manera de funcionar i veure les coses molt similar a la d'ICV, és a dir, esnob i progressista, però molt estalinista a l'hora d'imposar el seu criteri.

A banda d'aquestes crítiques, representants de CC.OO. a altres zones, com ara Osona i Girona, han recordat que el sindicat es va comprometre a impulsar el marc català de relacions laborals, una condició que ha caigut del nou Estatut durant el tràmit parlamentari a Madrid.

També la competència exclusiva en formació dels treballadors ha caigut del text, així com la inspecció de treball. Per aquestes raons, expliquen, s'hauria de dir NO al referèndum.Diguem no


This work is in the public domain

Comentaris

Re: Malestar a CC.OO. imposició del S? al referèndum sense debat intern
01 jun 2006
De fet, els partidaris del âsíâ? anuncien entusiasmats que lâEstatut amplia moltíssim les competències de la Generalitat, que fa un llistat molt més llarg de competències que lâEstatut del 79. Ja cal que sigui així, perquè cap dâells no diu en públic que encara hi ha 49 competències del vell Estatut que no sâhan traspassat. I això després de 27 anys! Així, ZP pot acceptar tranquil·lament totes les llistes de competències que es vulguin. Es fa la llista, les competències no es traspassen i llestos. No hi ha blindatge. No sabem si hi haurà competències. El que sabem és que hi ha llistes. Això sí.

I dâaquesta manera, és clar, Espanya no es trenca. De fet, però, tampoc no es modernitza ni es democratitza.
Sindicat Terrassa