Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Campanya de base cristiana des del País Valencià
31 mai 2006
UNA CAMPANYA DE BASE (País Valencià)

El mes de juliol se celebra a València el Encuentro Mundial de la Familia. Aquesta convocatòria de l'Esglèsia catòlica implicarà la visita del Papa a la nostra ciutat. Les administracions valencianes están donant suport de manera entusiasta a l'organització de l'esdeveniment i als mitjans de comunicació podem comprovar, gairebé diàriament, eixe suport.

D'altra banda les posicións oficials de l'Esglèsia catòlica en qüestions com ara l'avanç dels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals; la igualtat plena per a les dones i el respecte a les seues decisions; la violència de gènere; l'ús de mètodes anticonceptius; la interrupció voluntària de l'embaràs; la prevenció del VIH-SIDA i altres infeccions de transmissió sexual; la investigació científica amb cèl·lules mare; la reproducció assistida; el debat sobre el dret a una mort digna; la imposició de la religió en l'escola... són com a mínim discutibles i absolutament qüestionables quan el que tracta es imposar les seues posicions al conjunt de la societat, siguen els ciutadans catòlics o no, normalment per la via de la prohibició.

Des d'una posició laica, on es respecta qualsevol ideologia o principis morals però on no podem acceptar que es tracte d'imposar els propis a ningú, volem llançar una iniciativa per a fer visibles altres opcions en tots els temes abans esmentats i, especialment, com a nexe comú, reivindicar la llibertat personal i la racionalitat davant els models excloents i els fonamentalismes. Al cap i a la fi, els models alternatius són, hui per hui, tan importants quantitativament i qualitativa, com els que propugna el Vaticà.

En aquest moment la informació als mitjans i l'ampli suport institucional està consolidant un únic missatge, un únic discurs, el del Vaticà, al qual podem, al qual hem de respondre per responsabilitat ciutadana. Sempre amb respecte, sempre amb rigor, però de manera decidida i amb vocació de ser majoritària, d'assolir el màxim suport social possible.

Per tot això un conjunt d'organitzacions i entitats que des del seu àmbit (educatiu, de dones, de joves, de lluita contra la sida, de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, d'afectats per l'alzheimer, diabètics...) es puguen veure afectats per les declaracions i posicions de l'Esglèsia catòlica posem en marxa esta campanya.

Qui organitza inicialment?
Ateneu cultural Casino Torrent
Ateneu llibertari Al Margen
Barriodelcarmen.net
Ca Revolta
Catòliques pel dret a decidir
Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals
Comissió de Dones 8 de març
Comunitats Cristianes Populars
Coordinadora d’Associacions de lluita contra la sida de la Comunitat Valenciana
Corrent Som Esglèsia
Dones creients
FIDA Federación Internacional de Ateos
Grup Cristià Pacifista
Fundación Salvador Seguí
Europa Laica
Poesiasalvaje

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more