Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Recital poètic sobre Palestina
31 mai 2006
poesia palestina[1].jpg
Aquest proper divendres 2 de juny a les 8 del vespre, enmarcat en la campanya Benvinguda Palestina, la Xarxa d'Enllaç amb Palestina ha organitzar un recital poètic entorn a l'escriptor Mahmud Darwix.
L'acte es realitzarà al Casal Cultural les Escoles Velles de Sant Pere de Riudebitlles i durant el mateix es projectaran fotografies de la relitat Palestina, fetes per Gorge Azar.

Salut i lluita!!

LLIBERTAT PER PALESTINA!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Recital poètic sobre Palestina
31 mai 2006
Un bombardeig poètic recorda l'atac dels avions franquistes a Granollers
Per commemorar l'aniversari del bombardeig que van infligir a Granollers les tropes franquistes l'any 1938, avui al vespre s'hi reproduirà un bombardeig poètic. A un quart de deu del vespre un helicòpter llançarà damunt la plaça de la Porxada punts de llibre amb una quarantena de poemes. El bombardeig ha estat preparat i organitzat per l'Embut, una agrupació de Granollers i rodalia que va néixer al voltant d'una revista virtual.

No és pas la primera vegada que es fa una acció semblant. Segons l'Albert Forns, un dels membres més antics de l'Embut, la idea és treta del grup xilè Casagrande, que ja ha organitzat accions similars a Xile, Dubrovnik i Gernika. Granollers, doncs, serà la quarta ciutat del món bombardejada amb poemes per recordar l'atac de l'aviació italiana, sota comandament franquista, que el 31 de maig de 1938 va matar 224 civils.

Els membres de l'Embut van tenir la idea de fer el bombardeig l'abril de l'any passat, i la van proposar a l'Ajuntament de Granollers, que els va dir que hi col·laboraria, si el feien a un any vista. Llavors van començar a preparar conjuntament una sèrie d'actes a base d'homenatges i un concert. Avui, doncs, a tres quarts de nou del vespre es llegirà un manifest a la plaça de la Porxada de Granollers i, tot seguit, avions històrics de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya sobrevolaran la ciutat mentre sonarà una composició musical feta exprés per l'Embut i Joan Vidal. Després, a tres quarts de deu, un helicòpter deixarà caure els poemes impresos en punts de llibre sobre la ciutat. Aquests poemes (una quarantena) són una tria dels tres-cents cinquanta i escaig que els ciutadans i escolars de Granollers han enviat per al bombardeig.

Segons l'Albert Forns, els ciutadans de Granollers, que al principi no acabaven d'entendre la idea del bombardeig, l'han acollida, finalment, molt bé, sobretot els més grans, que encara recorden l'atac dels avions italians.

De l'Embut, fundat el novembre del 2003, l'Albert en diu que vol anar més enllà de la revista virtual i dur a terme accions com aquesta o com els recitals poètics i cicles de cinema ja fets.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more