Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Les vergonyes d'aquells que no tenen la consciència tranquil·la
30 mai 2006
Text d'Eric Bertran a www.aixotoca.com

Al Parlament alguna cosa es belluga, alguna cosa no deixa dormir tranquil a més dâun. Hi ha diputats amb càrrecs de consciència, que saben que no ho han fet bé i tenen por. Tenen por del referèndum. Parlo evidentment de lâEstatut com tothom des de fa un parell dâanys. Molts diputats volien fer un paper maco davant de la gent, donar una imatge, mai millor dit, de grans pactes i grans avenços, però no han pensat en que el poble va madurant i ja no es conforma rebent petits i ridículs passos. La gent vol avançar directament i el que sigui sense demanar permís. La gent vol decidir. La gent està cansada de mentides i manipulacions. Tothom està fart de trobar-nos sempre les mateixes cares dient el mateix; fent promeses que ja sabem que no es compliran, fent discursos que es veu dâuna hora lluny que no van enlloc.
   

Fa uns dies vaig parlar del referèndum i vaig dir que creia que la millor forma de mostrar rebuig al text era votant nul. Ara veig que mâés igual el ânulâ? o el ânoâ? encara que prefereixi el primer. Lâúnic que vull és un vot unit. Ãs que a vegades semblem babaus, no ens posem dâacord ni per defensar-nos. Ai mare, quina paciència sâha de tenir.

En Maragall ha fet fora Esquerra del govern, del que no sâha adonat és de que també ha signat la seva dimissió. Estic convençut de que no tornarà ser president mai més i de veritat espero no equivocar-me.

Des del govern amb el referèndum estan fent les coses pitjor impossible. Tenen tanta por de que no guanyi el vot afirmatiu que sâestan gastant un dineral en fer campanya defensant la seva opinió. Per què això ningú no ho investiga? El govern ha de potenciar el referèndum, que la gent hi vagi a votar, no han dâutilitzar diners públics per fomentar la seva opinió de partit. Quina vergonya i quina estafa. No es pot anar pel món així, home! Prou feina hi ha per aconseguir que la gent voti⦠Ja veurem lâabstenció que hi haurà⦠Ho repeteixo, santa paciènciaâ¦


continua a www.aixotoca.com
Mira també:
http://www.aixotoca.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les vergonyes d'aquells que no tenen la consciència tranquil·la
31 mai 2006
>Fa uns dies vaig parlar del referèndum i vaig dir >que creia que la millor forma de mostrar rebuig >al text era votant nul. Ara veig que mâés igual >el ânulâ? o el ânoâ? encara que prefereixi el >primer. Lâúnic que vull és un vot unit.

Fa unes setmanes que està clar -d´ençà la rectificació d´ERC- que la majoria que està en contra d´aquest estatut optarà pel NO. Així que si vols anar a una, vota NO.

De fet, la consulta que ha fet òmnium cultural és molt significativa: Ha guanyat el S� per molts pocs vots. No obstant, si sumem els vots nuls i en blanc al NO, s´hagués superat el S�.

Per mi no hi ha dubte, en un referèndum, el vot en blanc i el vot nul i l´abstenció activa beneficien a l´opció majoritària. I no ens enganyem: els hi fa molta més por que surti el NO o que el % del NO sigui molt elevat a que hi hagi una poca participació -ja hi estan acostumats hi sabrien manipul-lar-ho-.

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/259963/index.php
Re: Les vergonyes d'aquells que no tenen la consciència tranquil·la
31 mai 2006
Jo des de les tan afortunades declaracions d'en Alfonso Guerra, president de la comissió constitucional que repassava l'estatut, que va declarà que "el Estatut nos lo hemos cepillado" , i "que no tiene nada que ver con el que salió del Parlamento catalán" quan sentí això, ja no hem calia pensar o reflexionar gaire sobre el tema en qüestió (ja que fins hi tot vaig tindre l'esperança que algo podia canviar en aquest Estat, pobre de mi que inocent que sóc), el meu serà un NO, sobiranista, insubmís, independentista, però ara be, el meu no, no és per a que el pròxim gobern, que surti de les pròximes eleccions, torni a negociar un estatut, sinó que amb estatuts no anem enlloc, mai ens donaran tot el que volem o desitgem estan dins del seu estat!!! Nosaltres no tenim cap futur dins del Estat Espanyol, expol.liació fiscal, extinció de l'ús de la nostre llengua, etc. Tan com ells saben que sense nosaltres, sense el País Basc i Galiza, tampoc tenen gaire futur, aquestes tres regions amb trets tan diferenciats de la resta, com són la llengua, cultura, tradicions etc, són els motors industrials i econòmics d'aquest estat-presó que és Espanya...

Cap estatut ens farà Lliures!!!

NO a tots els estatuts!!!

els imposts o taxes que paguems els catalans que es quedin a Catalunya, per assortir d'infraestructures la nostre terra, per millorar els transports públics, etc...
Re: Les vergonyes d'aquells que no tenen la consciència tranquil·la
31 mai 2006
em sembla bastant frívol això que diu el polac "que els impostos que es paguin aquí que aquí es quedin" després que Catalunya (i la resta de l'Spanish country) s'hagi tirat no-sé-quants anys aprofitant-se dels impostos que els europeus rics (alemanys, angleses, holandeses...) van pagar i que els seus dirigents van destinar a treure l'ufanosa Catalunya de l'edat de pedra industrial en la que es trobava (es troba, vaja).
No, no hi ha futur per a un nou estat que vol ser dins un altre estat, en això téns raò. I potser també en això que Catalunya és un dels motors econòmics de la Península ("un", no "el"), però d'aquí a dir que Galiza també ho és (quan a Galiza hi ha més pobresa que pedres a les costes) o dir que sense Catalunya ni Euzkadi ni Galiza l'estat espanish no se'n sortiria.... per favor!! ¿Que potser no se'n surt, Àustria? ¿Que no se'n surt, Hiolanda? No mirar-nos tant el melic ens fa falta i deixar de pensar com si aquesta Catalunya sense metges fós una "arcadia" o com si mai ho hagués estat; això, catalunya, és un tros de terra com la resta, amb unes lluites entre classes i uns interessos contraposats. La resta és filfa: jo no iré a votar. jo no he negociat aquesta merda de pacte polític fet entre polítics amb l'objectiu de legitimar polítics i la seva manera de fer política. Quan vagis a votar pensa que els hi dius que encara que no estiguis d'acorrd amb el resultat acceptes la forma en què s'ha dut a terme la negociació política i legitimes inconscientment aquest seu sistema de representació a través dee partits polítics. Hi hauria alguna diferència, en el fons, si es declarés per algun lloc que "catalunya és una nació"? Tu estaries content i un altre no; finalment tots dos aniríeu a votar (en el sentit contrari al que ara ho fareu) i tan en un cas com en l'altre qui guanya és el polític que des del mateuix moment en què votes ja t'ha guanyat... ja has legitimat tota la seva feina (independentment del resultat final)
Sindicat