Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Inserim persones excloses!
29 mai 2006
AIRES, la plataforma catalana d'empreses d'inserció, organitza una jornada a CCOO el proper divendres 2 de juny per difondre el paper de les Empreses d'Inserció.
La realitat socioeconòmica cada cop més competitiva i poc inclusiva genera que més segments de la població en quedin al marge. A l’exclusió econòmica evidentment se li afegeix exclusió política i social, ja que no tenen xarxes familiars ni personals, pateixen problemes d’accés a l’habitatge i estan fora del mercat laboral regular.

AIRES, que agrupa 38 empreses d'inserció, organitza a la seu de CCCOO una jornada de treball per tal d'aprofundir en la problemàtica del sector, el proper 2 de juny a les 9h30 i fins a les 14h.

Les empreses d’inserció són dispositius de foment de l’ocupació i mecanismes d’inserció social. Tenen dues finalitats, una de caire general, la formació i l’aprenentatge professional i la intervenció i l’acompanyament social de la persona en situació d’exclusió; i una finalitat funcional, la producció de béns o la prestació de serveis.

Les empreses d’inserció han sorgit per iniciatives socials de caire privat donada la manca d’instruments públics per a la inserció social mitjançant el treball de persones en situació d’exclusió o en risc d’estar-ho.
L’experiència d’AIRES i l’assessorament de CCOO poden contribuir en la millora l’ocupació al sector de les Empreses d’Inserció, la presència sindical normalitzada a les EI, pot suposar la millora de les condicions laborals i de salut laboral. Per últim, la representació institucional de CCOO pot servir per fer sentir les reivindicacions i propostes de plataformes com AIRES.

Per a poder assistir cal inscriure's a parrac ARROBA airescat.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat