Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : laboral
7 de juny - vaga a l'ensenyament contra la sisena hora
29 mai 2006
VAGA CONTRA LA SISENA HORA!
amb els mestres de www.noalasisena.tk
Força mestres, pares i mares no donem suport al Pacte Nacional per lâEducació, que comporta com a elements més negatius:


la creació dâun servei públic educatiu (en una futura llei dâeducació a Catalunya) que englobarà lâensenyament públic i el privat concertat, al marge de les diferències de titularitat i gestió dels centres i de condicions del professorat (oposicions, mobilitat, concursos, avaluació i inspecció,...) que suposarà que els centres públics seran subsidiaris dels centres privats en la majoria de localitats catalanes
lâobligatorietat a la primària pública de fer una sisena hora, que té poca o nul·la justificació pedagògica i que serveix com a torna de lâaugment de diners que aniran a parar a la privada concertada i de reclam populista i electoralista davant una població a la qual no se lâha informat de quines són les compensacions que rebrà lâempresariat privatDes de la Federació dâEnsenyament de la CGT de Catalunya estem treballant des de fa mesos per fer visibles aquestes posicions davant el Departament, el Parlament i la societat. Ara, arrel de les concentracions, assemblees de zones i provincials, manifestos de col·lectius, centres i ampaâs i accions de base, creiem que ha arribat el moment de mostrar aquest rebuig i la possibilitat dâaltres alternatives molt més justes socialment i molt més democràtiques de millorar la qualitat de lâeducació a Catalunya.


Com a continuïtat dâaquestes accions, un grup de joves mestres del Vallès van iniciar un procés assembleari i de convocatòria de vaga utilitzant les noves TIC (sms, web, emails i el â passa-hoâ?) que ha tingut un fort seguiment. Paral·lelament van enviar un escrit adreçat als sindicats perquè els donessin resposta i suport.


La nostra organització sindical hem fet servir els drets que ens atorguen les lleis per donar suport i, junt amb aquests companys/es, convocar legalment una vaga a lâensenyament públic i una concentració el mateix dia, davant la seu del govern de la Generalitat.


Amb aquesta actuació volem deixar clara la nostra voluntat de mobilitzar contra el PNE i la 6a hora i de fer-ho de manera que lâactuació assembleària i participativa del professorat des dels centres, les zones i les assemblees provincials es pugui portar a terme sense lâimpediment de les burocràcies sindicals.


Perquè la 6a hora no garanteix la millora de la qualitat de lâensenyament públic!
Perquè no és una prioritat del sistema educatiu públic!
Perquè no contribueix a la reducció de les ràtios alumnes/mestres i al tractament de la diversitat!
Perquè no sâha tingut en compte lâopinió dâuna part molt significativa dels i de les mestres i dels pares i mares!
Perquè no es tracta dâuna mesura de conciliació de la vida laboral i familiar! Per a la qual cosa sâhauria de garantir un servei dâesplai públic de qualitat, gratuït i mesures en les empreses on treballen les mares i pares!
Perquè en altres territoris de lâEstat espanyol (Navarra, Andalusia, Balears, Múrcia,...) sâhan aconseguit pactes molt més favorables (horari intensiu, activitats extraescolars,...) amb el consens dâadministracions, sindicats i AMPAs!
Perquè amaga un augment dels diners destinats als centres privats, les patronals dels quals poden gaudir dâaugments de les dotacions i millores pel seu professorat amb diners públics!
Perquè els nous horaris del professorat, condicionats per la sisena hora, trencaran la dinàmica de coordinació i treball transversal dels centres dâinfantil i primària públics!
Perquè no hi ha mesures concretes per a la secundària pública on actualment hi ha més necessitats. Per això demanem que els diners que es destinen a la privada concertada sâadrecin a millorar les plantilles dâaquest sector, en comptes de les retallades que es preveuen!
Perquè no ens resignem!

7 DE JUNY VAGA !
NO A LA SISENA HORA

CONCENTRACIÃ
dimecres 7 de juny
Lloc: Plaça St. Jaume
Hora: a les 11 h. del migdia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 7 de juny - vaga a l'ensenyament contra la sisena hora
29 mai 2006
Soc afiliat a la CGT i modestament no estic d'acord amb la postura del sindicat en aquest tema.

La sisena hora a l'ensenyament públic era i és una necessitat urgent pels alumnes que cursen els seus estudis a les escoles públiques.
Re: 7 de juny - vaga a l'ensenyament contra la sisena hora
29 mai 2006
A la merda el sistema escolar, els examens..., prou de domesticació!!
Re: 7 de juny - vaga a l'ensenyament contra la sisena hora
30 mai 2006
Hezbollah, ets mestre/a?? es curiositat, potser la teva postura seria diferent si veus des de dins quines son les necessitats reals de l'escola....
Re: 7 de juny - vaga a l'ensenyament contra la sisena hora
25 jun 2006
Hezbollah, son els alumnes de la concertada que necessiten urgentment que se'ls alliberi d'aquesta hora. Preguntal's-hi amb ells.
Re: 7 de juny - vaga a l'ensenyament contra la sisena hora
25 jun 2006
DIMECRES 28 DE JUNY DEL 2006 PLAÇA SANT JAUME 18H
NOVA CONCENTRACIÓ CONTRA EL PACTE NACIONAL PER L'EDUCACIÓ I L'IMPLANTACIÓ DE LA 6ªHORA. Pares i mares també vindrem, us animem a venir en família,recollirem signatures.
Sindicat