Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[Lleida] L'Assemblea de Joves se suma a la campanya contra els símbols feixistes exigint la retirada de les plaques franquistes
28 mai 2006
L'AJILL se suma a la campanya contra els símbols feixistes exigint la retirada de les plaques del "Ministerio de la Vivienda" franquista i anuncia convocatòries properament
logoajill.gif
El període franquista, una de les dictadures més dures de la història contemporània, ens ha deixat una sèrie de vestigis que no passen desapercebuts a la nostra ciutat.

És per aquest motiu que, amb l'objectiu de seguir amb la lluita a favor del respecte i l'homenatge als combatents que varen lluitar ara fa 70 anys contra l'esclafament de les llibertats i consecucions de la classe treballadora catalana, des de l'Assemblea de Joves Independentistes de Lleida ens adherim a la campanya iniciada per la Confederació General del Treball de Ponent i Endavant-OSAN (www.simbolsfeixistes.tk), amb la intenció d'unir esforços en la lluita per la supressió dels símbols franquistes de Lleida.

Així, exigim la total retirada dels emblemes que foren imposats durant l'època franquista: monuments feixistes, noms de carrers de personatges que al llarg de la dictadura van contribuir a aixafar i reprimir els catalans i catalanes i, ara també, les plaques del "Ministerio de la Vivienda" franquista.

També creiem necessari denunciar l'actitud passiva i a voltes bel·ligerant del consistori municipal, autoanomenat catalanista i d'esquerres, vers l'existència d'aquests esmentats símbols i vers les accions i actes que s'han fet demanant la seva retirada.

La nostra intenció és, mitjançant un front comú amb la societat i entitats lleidatanes, homenatjar als i les lluitadores per la llibertat, eliminant els vestigis feixistes per dur a terme un acte de justícia i memòria històrica que creiem imprescindible.

Des de l'Assemblea de Joves assumim aquesta reinvindicació com un eix de treball per als propers mesos i us animem a participar en les properes convocatòries.

El monòlit, els noms de carrers i les plaques del "Ministerio de la Vivienda" no les volem a la nostra ciutat!
Els joves de lleida homenatgem als i les lluitadores per la llibertat!


Assemblea de Joves Independentistes de Lleida-CAJEI

ajill ARROBA lleida.org
www.cajei.net
Mira també:
http://www.cajei.net
http://www.simbolsfeixistes.tk

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat