Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Contenciós administratiu contra la Tura i l'Ajuntament de Berga
28 mai 2006
Ateneu Llibertari del Berguedà
Ateneu Columna Terra i Llibertat
Centre d’Estudis Josep Ester Borràs

Berga, 28 de maig de 2006


Les associacions organitzadores del concert de Patum del 2005 (Ateneu Llibertari del Berguedà, Casal Panxo, Ateneu Columna Terra i Llibertat i Centre d’Estudis Josep Ester Borràs) volem que s’investigui, s’esclareixin i es coneguin els motius pels quals els mossos d’esquadra i policia local van ometre la seva responsabilitat i obligació d’auxili davant d’un seguit de brutals agressions que finalment van acabar amb la vida del nostre amic i company Pep i amb múltiples persones ferides. Volem saber qui és el responsable i perquè es van donar tot el seguit de negligències institucionals que van possibilitar el tràgic final de divendres de Patum. Perquè els mossos d’esquadra presents fins i tot en excés a les barraques durant tota la Patum i tan presents en el nostre dia a dia van desaparèixer vàries hores el divendres, hores durant les quals vam patir la fatídica agressió.

Per intentar que les administracions assumeixin la seva responsabilitat vam decidir, en el seu moment, presentar-nos com a part agredida en el procés judicial. La qüestió de la responsabilitat de l’administració ha estat desviada fins ara (tant en la instrucció com en el judici de menors) gràcies en part, a la feina de l’advocat de l’acusació popular de l’Ajuntament de Berga. Es per això que el passat divendres 26 de maig, els col•lectius que signem vam presentar un contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Berga i la Conselleria d’Interior, de la mateixa manera que també ho van fer, el mateix dia, quatre acusacions particulars més, entre elles la de la família Isanta-Casellas. Ni oblit ni perdó!
Mira també:
http://www.berguedallibertari.org
http://www.berguedallibertari.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contenciós administratiu contra la Tura i l'Ajuntament de Berga
28 mai 2006
Salut i ànims a la gent del Berguedà, fins que es faci justicia.
rectificació
28 mai 2006
En comptes d'un "contenciós administratiu" el que s'ha presentat és "un escrit administratiu de reclamació patrimonial" a la Tura i als de l'Ajuntafems".

Gràcies companys d'Olot. SAlut i anarquia!
Fa un any de l'assassinat del pep
29 mai 2006
Dissabte 27 de maig farà un any de lâassassinat del amic i company Pep Isanta durant el concert de divendres de patum de lâany passat. El Pep va morir durant lâagressió indiscriminada que un grup heterogeni de gent (molts menors dâedat) van protagonitzar contra les persones que assistia al concert organitzat per les entitats que muntaven les barraques de Patum (Centre dâEstudis Josep Ester Borràs, Ateneu Llibertari, Ateneu Columna Terra i Llibertat i Casal Panxo).

Des de lâinici de les agressions fins a lâassassinat del Pep van passar tres quarts dâhora, però els Mossos dâEsquadra tot i ser advertits del perill fins a mitja hora abans de lâassassinat, es van desinhibir totalment i âestranyamentâ? de les seves obligacions i funcions a lâespai públic on es desenvolupava el concert i els seus voltants.

Els organitzadors del concert tampoc vam estar a lâalçada de les circumstàncies en no contar amb un servei dâordre propi i al marge de les forces dâordre públic que com sabem estan per garantir lâinjust ordre establert i no pas per evitar assassinats i menys de joves rebels.

Dies més tard, la Montserrat Tura posava el colofó a lâassassinat, insultant els amics del Pep i al mateix Pep des del Parlament de Catalunya. Els polítics locals (Camps, Xoy i la resta) amb el seu silenci segellaven la complicitat amb la nostra odiada consellera.

També algunes berguedanes es van cobrir de glòria amb les seves conspiracions, mentides i accions, com per exemple la família tenebres. També mitjans de comunicació com Regió7 han tingut una actuació deplorable com fa uns dies a la seva editorial insinuant obertament, però sense aportar cap dada, que sobre el crim de Patum hi havia un afer de drogues no aclarit (si saben res que nosaltres no sabem que vagin a declarar als seus amics mossos dâesquadra o a la justícia); vergonyós.

Els Mossos de la Tura segueixen amb la seva política de rentat dâimatge pública, detenint els âCatonyoâ? âjust ara, no abans ni desprésâ per intentar construir-se una imatge de policia democràtica i efectiva i mirar de combatre el record del que realment va passar aquella nit i que tots tenim gravat al cap. Intentant fer oblidar els seus constants abusos dâautoritat i la seva âestranyaâ? desaparició aquella nit (potser ja anava bé que hi hagués aquella estranya agressió a la zona de barraques?).

Ara la âjustíciaâ? (institució) està desenvolupant la continuació de la farsa. El primer acte (el judici de menors ha acabat). No crèiem en les presons i seguim sense creure-hi. I en aquesta farsa hi ha papers dâallò més destriables com lâadvocat de lâacusació popular de lâAjuntament de Berga, que paguem totes, âsenyor Jufressaâ per ordres del consistori la única feina que està desenvolupant és treballar per tal de deslliurar de qualsevol responsabilitat a lâadministració. I en la mateixa línia, lâHotel Ciutat de Berga posa traves a la tasca dels advocats de la família Isanta, facilitant la tasca dels advocats de lâAjuntament de Berga, no facilitant âsi no es per ordre judicialâ el llistat de trucades que es van fer des de lâHotel i que posarien de relleu que els mossos dâesquadra i la guàrdia urbana van ser avisats amb prou temps per evitar lâassassinat i que per tant van ometre la seva obligació dâauxili. A sobre lâhotel es mostra prepotent i amenaça els mitjans que han informat de la seva actitud, com ha esta el cas de la publicació el pèsol negre. Però la veritat no es tapa amb amenaces. Ni un pam de net. Tots els poders polítics, econòmics i coercitius es tapen les vergonyes els uns als altres.

Però la Justícia de veritat es fa al carrer i esperem que així sigui. Pep: que la terra et sigui lleu company. Mentre aquí, avui i sempre, esperant que es faci Justícia de la bona: Ni oblit ni perdó!

Col·lectiu editor del Berguedà Llibertari
Sindicato Sindicat