Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
nova okupació a Vilanova i la Geltrú
25 mai 2006
aquesta tarda s0han okupat dos cases al casc antic de vilanova,propietat de l'Ajuntament en què estan en perill de ser enderrocades.
P1010050.JPG
P1010064.JPG
P1010056.JPG
Un grup de joves okupen dues cases del casc antic

Un grup de joves veïnes, implicades en les lluites socials i polítiques de la vila, hem decidit okupar dues cases situades al casc antic de Vilanova (els números 16 i 18 del carrer Sant Gervasi) que portaven anys en desús. Hi ha un gran risc que les vivendes siguin enderrocades en poc temps, seguint les finalitats especuladores de l’Ajuntament i de la màfia immobiliària, que destrueix la història i el patrimoni del nostre poble i de tots els pobles.
Aquesta okupació vol denunciar els beneficiaris de l’especulació urbanística: els partits polítics, les grans empreses constructores, les entitats bancàries i les agències immobiliàries seguiran destruint els nostres barris i acabant amb les vides dels veïns. També volem que tothom tingui present que hi ha més de 500 cases buides a Vilanova i la Geltrú.

Primer de tot ens adrecem a les veïnes i als veïns, que són els primers en conèixer la nova okupació i en mostrar una lògica preocupació per tenir una casa okupa al seu barri. Ens agradaria deixar clar que no som joves adinerats i que tampoc no volem que es repeteixi l’experiència de l’antiga fàbrica de Marbres Calvet, convertida en un espai de festes a la nit i que va desencadenar un gran rebuig de les veïnes cap a aquells joves, que només creaven per al veïnat soroll i malestar.
Ben al contrari, volem que aquest sigui un punt de trobada per al jovent de la ciutat i obert als veïns. Un espai participatiu on ens puguem reunir, fer xerrades, exposicions, passis de vídeo, tallers, etc. Volem desenvolupar-hi unes activitats i uns projectes sorgits de les propostes i aportacions de tothom qui vulgui.

Nosaltres creiem que l'okupació és, ara per ara, la manera més vàlida de possibilitar la necessitat d’organitzar-nos per a fer front a les problemàtiques socials i polítiques que ens afecten quotidianament. Tenim bàsicament 4 raons per a legitimar l’okupació:
1-     La manca de recursos dels joves i dels no tan joves.
2-     L’especulació que pateix tota la ciutat en general i el nostre barri en particular.
3-     Les polítiques institucionals que marginen els col•lectius contestataris que no volen passar per la pedra dels interessos econòmics.
4-     La propietat privada, font de desigualtats socials i del privilegi d’uns pocs, i pilar de la societat capitalista.

D’aquest espai en volem fer un Casal Popular, és a dir, un lloc obert al barri des d'on demostrar que ens podem organitzar amb total llibertat al marge de les institucions per a poder dir el que pensem i fer el que diem. Un lloc on fer d’altaveu de les lluites que es donen al carrer perquè són silenciades sistemàticament pels polítics i els seus mitjans de comunicació.
Volem que el Casal esdevingui un espai de crítica social i de debat polític. I en breu, quan el tinguem acondicionat, ja s’hi començaran a dur a terme les activitats que hem esmentat abans, algunes de les quals les destinarem a autogestionar les lluites de diversos col•lectius.

Així doncs, hi esteu totes convidades a fer d’aquest projecte una realitat!

CONTRA L’ESPECULACIÓ, OKUPACIÓ!

GENT SENSE CASA, I CASES SENSE GENT... COM S’ENTÉN?
QUAN VIURE ÉS UN LUXE OKUPAR ÉS UN DRET!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: nova okupació a Vilanova i la Geltrú
25 mai 2006
mentre no acabi essent un after de drogues... bravo
Re: nova okupació a Vilanova i la Geltrú
25 mai 2006
endavant i enorabona per el nou espai alliberat esperem que doni bon resultat la nova okupació!

okupació i resistència! felicitats vilanova!
Re: nova okupació a Vilanova i la Geltrú
25 mai 2006
pregunta per el primer escriptor... pq dius lo del after de drogues per la gent de vilanova? a que et refereixes?o a qui???pq l'ocupació es una okupació política pel que es veu per les imatges....apa salut i resistència okupa!

fins a la victòria sempre!
Re: nova okupació a Vilanova i la Geltrú
25 mai 2006
hem trec el barret...
Re: nova okupació a Vilanova i la Geltrú
25 mai 2006
Solidaritat i felicitats des de Castelldefels.

que creixi la lluita!!
Re: nova okupació a Vilanova i la Geltrú
26 mai 2006
Enhorabona des de St.Andreu. Llarga vida al casal okupat!!
Re: nova okupació a Vilanova i la Geltrú
26 mai 2006
Un desallotjament 1000 okupacions !!!!

Solidaritat des del CSA Can Vies !!!
Re: nova okupació a Vilanova i la Geltrú
26 mai 2006
Felicitats des de Gràcia!

seguim construint,
seguim destruint el capital!

la lluita és l'únic camí
Re: nova okupació a Vilanova i la Geltrú
26 mai 2006
Felicitats vilanovins...a gaudir de l'espai!!!

un desallotjament 10000000000000000000000okupacions!!!!
Re: nova okupació a Vilanova i la Geltrú
28 mai 2006
felicitats als okupes!
endavant amb la lluita

tandebó tirem endavant així al poble.
Re: nova okupació a Vilanova i la Geltrú
08 jun 2006
Felicitats des de Sabadell, salut
Sindicat Terrassa