Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Situacio anarquistes segrestats en Febrer 2003
25 mai 2006
RESUM DE LA SITUACIÓ DELS SEGRESTATS PER GARZÓN AL FEBRER DEL 2003

Els segrestats per Garzón son quatre companys anarquistes que el 21 de febrer del 2003 van ser detinguts per la brigada d’informació a ordres de l’Audiència Nacional. Se’ls va incomunicar a la comissaria de via Laietana amb tot el pes de la llei antiterrorista, amb els maltractaments i les vulneracions dels drets humans que això comporta, suportant dures pressions per signar autoinculpacions, ja que no disposaven de cap prova. Garzón els acusa de pertànyer a una cèl•lula terrorista anarquista amb contactes internacionals, responsable de diversos atemptats a seus de partits politics, caixers, concessionaris i fins i tot un bar, es a dir, casos oberts sense resoldre empaquetats i imputats a aquest grup fabricat a base d’interrogatoris.

Després de passar tres dies infernals a comissaria, tres d'ells van ser traslladats a Madrid per declarar davant el jutge (l'altre va quedar en llibertat amb càrrecs). Aquest va decretar presó per als companys valorant la informació acreditada per la policia. De seguida van ingressar a la presó de Soto del Real a Madrid. Dos dels companys van sortir en llibertat dies després amb fiances de mig milió de pessetes cadascú, només un d'ells va quedar empresonat sense fiança. Va ser aleshores quan va començar una campanya de pressió reclamant la seva llibertat, fent-se efectiva setmanes després amb la presentació de diversos recursos per part dels advocats i advocades i una fiança de dos milions de pessetes saldada gracies a les aportacions d'un elevat nombre de col•lectius i individualitats.

Han passat poc més de tres anys des que va començar tot, i justament el dia de la manifestació del Tomb Antirrepressiu a Barcelona es va comunicar la data del judici, que sera en dues parts el 23 de juny i el 10 de juliol, a l’Audiència Nacional, la qual cosa ens dona un mes escàs per muntar la campanya. Cal esmentar que durant la instrucció es va desmuntat el càrrec de banda armada, la qual cosa ha influït severament en la reducció de la petició fiscal tot i que, degut a que encara es conserva l'acusació de terrorisme, arriba fins als 11 anys de presó per Emilio, 8 anys per Nando, Carlos i Fran i 1 any per Juanma.


Ha arribat el moment de passar a l'acció, de continuar denunciant la llei antiterrorista, a l’Audiència Nacional, al segrestador Garzón i a tot el sistema judicial, polític i econòmic, responsable de la repressió a la dissidència, de les desigualtats i de la misèria. Considerem que el poder polític no té cap legitimitat per prendre decisions sobre les nostres vides i, per tant, no té cap facultat per decidir que és ser terrorista i qui és culpable o innocent. És per això que aquest judici manca de raó de ser.

Volem iniciar la campanya comptant amb la solidaritat de tots els col•lectius sensibilitzats amb aquests fets i proposem el lema SOLIDARITAT ANARQUISTES SEGRESTATS Al FEBRER DEL 2003, per mencionar-lo a cartells, pintades, pancartes, octavetes, comunicats, tríptics i allà on quelcom cregui oportú. Aviat enviarem el logo de la campanya per facilitar la difusió.

Ara, com fa tres anys, la solidaritat pot ser un factor important per evitar la presó d’aquests companys. Continuarem informant en més comunicats l’evolució de la campanya i les seves propostes i convocatòries.

Podran jutjar als lluitadors, però mai la lluita.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Situacio anarquistes segrestats en Febrer 2003
27 mai 2006
s'ha tret cartell per la campanya dels companys empresonats?

l'esquerra independentista ha d'estar en tots els actes de solidaritat, desde la meva modesta opinió cal engegar una bona campanya, ex: franki, 3 de gràcia.. entre tots i totes ho aconseguirem!
Sindicato Sindicat