Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Anàlisi de polítiques i solucions energètiques des de la cooperació
25 mai 2006
Recull dâexperiències dâenergies renovables i desenvolupament humà sostenible

Enginyeria Sense Fronteres presenta el llibre âEnergia, Participació i Sostenibilitatâ?


PRESENTACIÃ LLIBRE
Data: Dimarts 30 de maig de 2006
Hora: 19.00 h.
Lloc: Colâ¢legi de Periodistes de Catalunya
www.esf-cat.org
Enginyeria Sense Fronteres (ESF) i Ãgora Nord Sud presenten el llibre âEnergia, sostenibilidad y participaciónâ?, una obra colâ¢lectiva elaborada amb una extensa participació internacional dâexperts que vol ampliar el punt de vista amb el que es plantegen les polítiques i les solucions tècniques per a la producció i ús de lâenergia.

Lâobra pretén contribuir a la reflexió i la crítica al voltant del paper que juga lâenergia en el desenvolupament humà. Es fa especial èmfasis en la importància dels processos participatius tant en la definició de les polítiques energètiques, com en les intervencions de cooperació per al desenvolupament. Des dâESF sâentén que situar les tecnologies energètiques en el marc de la Tecnologia per al Desenvolupament Humà (TDH) implica potenciar els mecanismes i estratègies que fan que certes solucions tècniques dignifiquin i potenciïn la vida de les persones.

El llibre serà presentat pel senyor Ramon Folch, president del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); Enric Velo, Gabriela Serra, coordinadora dâÃgora Nord Sud i Elisenda Realp, vicepresidenta dâEnginyeria Sense Fronteres.

Entre les autores i autors que han participat en el llibre hi ha Teodoro Sánchez de Practical Action (UK), Cristóbal Burgos, Conseller dâEnergia i Transports de la Comissió Europea, Juan Martínez Magaña de la Càtedra UNESCO, Alejandra Boni de la Universitat Politècnica de València, Jan Teun Visscher, ex Director del International Water and Sanitation Centre (Països Baixos) i Dídac Ferrer Director Tècnic de Cities.

El llibre serà lliurat a tots els assistents i professionals dels mitjans de comunicació que assisteixen a lâacte.

Si necessiteu informació sobre lâobra o entrevistes amb els autors contacteu amb
Coia Sanchez, csanchezgar ARROBA uoc.edu 93 167 44 19 â 687 48 46 06


ENERGIA, PARTICIPACIÃN Y SOSTENIBILIDAD
Tecnologia para el Desarrollo Humano


::::::::: FITXA TÃCNICA :::::::::::

ENERGIA, PARTICIPACIÃN Y SOSTENIBILIDAD.
Tecnologia para el Desarrollo Humano

Barcelona, febrer de 2006, 30 pàgines | ISBN: 84-609-9452-X | DL B-8141-2006

Editors: Enric Velo García | Jorge Sneij Oria | Jaume Delclòs Ayats
Pròlegs de: Alfonso Carrasco (director de Soluciones Pràcticas), Marcel Coderch (secretari de lâAEREN), Ramon FOLCH (president del Consell Social de la UPC) i Dafne SABANES (APC)
Autors: Lluís BATET, Alejandra BONI, Cristòbal BURGOS, John D. BURTON, Estefanía CAAMAÃO, Daniel CAMÃS, Xavier CIPRIANO, Jaume DELCLÃS, Miguel Ãngel EGIDO, Rafael ESCOBAR, Dídac FERRER, Imma GUIXÃ, Gonzalo MARÃ?N. Juan MARTINEZ, Agustí PEREZ-FOGUET, Josep PUIG, Sarah RIMMINGTON, Flavia ROSEMBUJ, Ignasi SALVADOR, Teodoro SÃ?NCHEZ, Jorge SNEIJ, Laura TIMME, Enric VELO, Jan TEUN.

ââ¦Aquest llibre posa a les nostres mans anàlisis, experiències i propostes que ens demostren que és possible una altra concepció del desenvolupament de lâenergia i de les tecnologies relaciones en aquest camp.... Que es formin homes i dones amb aquesta concepció compromesa amb la vida permet pensar en un futur millor per a una humanitat i una natura que ja estan mostrant serioses ferides davant tanta agressióâ?

Dafne SABANES :: (Associació per al Progrés de les Comunicacions, APC)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

â...La sostenibilitat es projecta. Per això les professions projectatives són cabdals per a lâavenç de lâencara incipient realitat sostenibilista. Lâenginyeria hi té molt a veure, òbviament. El projecte sostenibilista és un gest tecnocientífic basat necessàriament en una determinada opció energètica i al servei del desenvolupament humà...â?

Ramon FOLCH (Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

â...cal edificar un món realment sostenible educant ments capaces de desemmascarar vells dogmes enquistats en el nostre sistema educatiu. Ni és cert que el domini absolut de la natura sigui intrínsecament bo; ni que el creixement econòmic sigui quelcom natural; ni que tot coneixement, independentment de les seves conseqüències, sigui igualment valuós; ni que el progrés material sigui un dret i la nostra principal motivació... Les reflexions contingudes en aquest llibre són una passa, per petita i tímida que pugui semblar, en la direcció correcta...â?

Marcel CODERCH (Associació per a lâEstudi dels Recursos Energètics)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
â...La bona notícia amb les energies renovables és, tanmateix, que no són només la millor opció per al medi ambient, sinó que també solen ser les opcions més econòmiques i accessibles per als pobres... Els casos presentats en aquesta publicació són una mostra tot plegat, descrivint aquesta feliç coincidència dâenginyeria accessible i al servei dels més necessitats i, alhora, amistosa amb el nostre, cada cop, més fràgil entorn.â?

Alfonso CARRASCO (Soluciones Practicas- ITDG Amèrica Llatina)


http://www.liberinfo.net

This work is in the public domain
Sindicat