Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: laboral
L'estafa laboral
23 mai 2006
(Carta publicada en el diari «El Punt» el dia 23 de maig de 2006)

És a dir: l'estafa de la reforma laboral. El seu capítol principal és que, amb els contractes temporals existents (1 de cada 3), les empreses, si volen, els poden transformar en indefinits del tipus anomenat «de foment de l'ocupació», que té una indemnització d'acomiadament més barata: 33 dies per anys (amb un màxim de 24 mensualitats) en lloc de 45 dies (amb un màxim de 42). Estabilitat a canvi d'acomiadament més barat. No massa estabilitat, doncs. Una millora a un preu sensible en els drets socials.

El segon apartat en importància és que el treballador que, sumant el temps de 2 o més contractes temporals, hagi treballat 24 mesos (dins un total de 30) en un mateix lloc de treball, passa a fix. Però això no és retroactiu, només és a partir d'ara, i ha de ser en «el mateix lloc de treball». I què vol dir això? Que les empreses tenen el «permís» de tenir un treballador 2 anys en la temporalitat. Això és justament allò que els francesos no han volgut!

El tercer element en importància són les compensacions econòmiques a les empreses per fer tals concessions: descomptes en les cotitzacions socials i subvencions. Fixem-nos-hi: per obtenir unes minses concessions, els empresaris han de ser compensats. Però, alerta!: quan ells van introduir primer l'atur i després la precarietat, no n'hi va haver, de compensacions! Primer et prenen el dret al treball, i després, per recuperar-lo, els has de compensar. O sigui: la llei de l'embut. Això és la reforma laboral, negociada durant un any i mig: una estafa.

Antoni Ferret.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'estafa laboral
24 mai 2006
Doncs així és però sembla a ser que la gent no s'adona ... amb lo bé que la pinten per la tele no m'estranya. I a sobre als que volem fer saber la veritat sen's margina com si fossim els "violents" i "radicals".
Esta vist que mentre hi hagi que menjar a la gent tant li fot tot. Espero que vingui una bona crisi i que els ajudi a despertar-se.
Salut
Sindicat