Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Continuen els ajustaments de comptes per la revolta kurda de març
23 mai 2006
Escorcolls de cases, l'amenaça de tancar el nou partit kurd, reaccions racistes cap als immigrants kurds en les ciutats turques, l'ofensiva militar sobre les muntanyes de Kandil (frontera Iran-Turquia)... l'estat turc prosegueix la seva campanya de linxament contra el poble kurd, que començà amb contundència després de la Intifada kurda del passat Newroz, a finals de març.
amed_baskin.jpg
dtp_toplanti3.jpg
A Diyarbakir (Amed en kurd), els escorcolls il·legals de la policia turca en busca de sospitosos de militància pro-kurda prosegueix. La foto és d'avui mateix. Van preguntar pel marit, que segons la dona va marxar a l'oest a treballar, i durant dues hores van registrar la casa de dalt a baix. A les protestes de dona i filla (14 anys) van respondre amb puntades de peu. No tenien ordre. La dona ha recorregut a Human Rights Whatch en busca d'empara legal.

Amb més de cinquanta dirigents detinguts des de la seva recent creació (ara no fa encara un any), el Partit Democràtic de la Societat (Demokratik Toplum Partisi)ja enfronta la primera petició legal d'il·legalització. Aquest partit, l'únic legal kurd, ha aconseguit agrupar totes les forces democràtiques (legals) kurdes en una sola força i ha esdevingut un aspirant seriós a rebassar la frontera del 10% de vots necessaris per accedir al Parlament de la República de Turquia. Aquest fet tan sols havia ocorrgeut l'any 1994, quan el predecessor d'aquest partit, encapçalat per la mateixa persona que ara, la malaurada Leila Sana, va aconseguir 8 escons al parlament. El somni de democratització tan sols va durar uns dies, ja que en la sessió d'investidura del parlament, ella i els altres diputats van ser empresonats per haver pronunciat el discurs en kurd.
L'any 2004, deu anys després, va se rposada en llibertat i des de llavors ha treballat epr a la constitució d'aquest nou partit, sobre la base d'unir progressistes turcs i kurds a favor d'una solució federal pel Kurdistan turc. Recentment s'hi va incorporar el HADEP, el partit kurd socialdemòcrata que més alcaldes i regidors tenia.
(La foto correspon ala roda de premsa on, davant de l'amença de la justícia turca, responen que "tancar el DTP no serà mai la solució"Aquí podeu veure el linxament popular d'un immigrant kurd: (advertència: és pura violència)

http://www.youtube.com/watch?v=ApkZJeJuIgM
Mira també:
http://www.kurdishinfo.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Continuen els ajustaments de comptes per la revolta kurda de març
23 mai 2006
On són les denúncies de les institucions europees? On són les denuncies de les ONG's que tant soroll fan, per exemple, pels palestins?

Llibertat pel Kurdistàn!!

Solidaritat des dels Països Catalans!!
Sindicato Sindicat