Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
[Lleida] De nou ofensiva judicial contra el moviment okupa.
23 mai 2006
Aquesta setmana tornem a viure amb intensitat l'ofensiva judicial contra el moviment okupa de Lleida. I és que tornarem a anar als jutjats com a denunciats, com a culpables de no se sap ben bé què, només per aprofitar un espai abandonat, haver-lo reconvertit en Centre Social i vivenda, haver-hi realitzat activitats culturals al marge de les institucions i per haver fet una campanya als carrers de Lleida contra l'especulació urbanística i la precarietat.
Recordem que hi ha dos casos judicials oberts contra membres del Centre Social Okupat La Gàbia.
D'una banda, els propietaris legals del terreny on està situada La Gàbia, l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) manté una denúncia per la via penal contra La Gàbia, amb l'objectiu que la Policia desallotgi la casa i acabi així amb dos anys de vida social i cultural. L'Ajuntament, no ha volgut escoltar la nostra veu i ha ignorat les més de 500 signatures entregades i la vintena d'adhesions d'entitats com ara l'Associació de Joves de Pardinyes o el sindicat de professors USTEC, on demanen que es retiri la denúncia entenent que l'existència d'un espai alternatiu com La Gàbia és interessant per la ciutat. Doncs res. La denúncia per usurpació segueix el seu curs, individualitzada contra tres membres de La Gàbia que van ser identificats pels Mossos a la casa fa més d'un any. Dos dels imputats ja han declarat i el proper dimarts 23 de maig ho farà el darrer als jutjats de Cervera. Caldrà estar a l'espera de què diu el jutge, que té coneixement del suport de les associacions legals i de la tasca social que es du a terme a la casa okupada.

D'altra banda, hi ha el cas judicial obert després de la manifestació okupa del novembre passat a Lleida. La manifestació va rebre el suport dels moviments socials de la ciutat i estava convocada per exigir respecte a La Gàbia i per denunciar l'especulació urbanística que l'Ajuntament, a través de l'EMU, està duent a terme a la ciutat. La manifestació va ser pacífica, amb la realització de pintades a seus bancàries i immobiliàries, responsables directes de la situació precària que vivim el jovent. Els Mossos d'Esquadra però, no van deixar finalitzar la manifestació i agents de paisà, fent ús de la violència, van detenir tres joves que van estar dues nits a la comissaria. Els càrrecs que se'ls imputen són totalment desorbitats: danys, desordres i atemptat a l'autoritat. Quan l'únic fora de la legalitat que va haver-hi en aquella manifestació va ser la realització de pintades, els tres detinguts s'enfronten a penes de presó i multes molt elevades. La policia s'ha inventat que van ser agredits, quan en realitat van ser ells qui van agredir als manifestants. Però el muntatge policial no acaba aquí.
Resulta que mesos després, a l'atestat policial s'hi inclouen a set persones més, de manera aleatòria i sense proves. Cap d'aquestes set persones va ser identificada, ni detinguda, ni retinguda, en aquella manifestació. Cap d'aquestes set persones té antecedents. I en canvi la Policia té les seves dades i les inclou en un cas on no tenen perquè tenir-hi res a veure. És casualitat? No. Aquestes persones són membres actives en els moviments socials de la ciutat, han participat en campanyes contra l'Ajuntament i la seva política... En definitiva, que formen part de la dissidència i que interessa criminalitzar-les i desgastar-les. Per això han estat incloses al cas de la manifestació de la Gàbia, l'excusa perfecta.
Doncs aquest dijous 25 de maig han citat per declarar a tres d'aquestes set persones als Jutjats de Lleida, en un procés judicial que es preveu llarg i on encara no hi ha data pel macrojudici, on seuran al banc dels acusats 10 joves (els 3 detinguts i els 7 que s'han afegit després) integrants dels moviments socials de Lleida i solidaris amb la lluita que està duent a terme el CSO La Gàbia.

I finalment, dimecres 24 de maig aniran a declarar dos agents dels Mossos d'Esquadra com a imputats, arran de la denúncia que els tres detinguts en la manifestació del novembre van interposar per maltractaments. La denúncia està avalada per documents mèdics que demostren la violència policial, i el passat mes de març ja van declarar tres agents, que van tergiversar la realitat dels fets en les seves declaracions. Cal tenir en compte que els 3 joves estan acusats d’atemptat a l’autoritat. És a dir, que segons la policia, els detinguts van agredir als agents... La realitat però és ben diferent. Van ser els Mossos els que van agredir als joves com demostren els informes mèdics que acompanyen la denúncia.


Convocatòries:

- Dimarts 23: 12h. concentració davant els jutjats de Cervera
- Dijous 25: 11'30h. concentració davant els jutjats de Lleida
- Dijous 25: 19'30h. xerrada del “Tomb antirepressiu� a la Biblioteca pública, en la qual intervindrà una jove denunciada per la manifestació del novembre en solidaritat amb el CSO La Gàbia
- Dissabte 27: 18h. Manifestació del “Tomb antirepressiu� per denunciar la repressió policial contra els moviments socials. A Lleida, es denuncia el cas de Torà i també l'ofensiva contra el CSO La Gàbia.
Mira també:
http://www.moviments.net/lagabia
http://www.suportponent.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat