Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Nova promoció d'habitatge REALMENT públic a ciutat vella
22 mai 2006
Veïns i veïnes de Barcelona, adherint-se a la Carta de mesures contra la violència immobiliària i urbanística, han obert en les darreres setmanes pisos de promoció d'habitatge realment públic i un nou espai social al barri de Ciutat Vella.
NOVA PROMOCIÓ D'HABITATGE REALMENT PÚBLIC A CIUTAT VELLA

Aquesta iniciativa sorgeix de les ganes de lluitar contra les pràctiques de mobbing i totes les altres formes de violència immobiliària i urbanística que les veïnes i ve�ns patim tant a Ciutat Vella com a la resta de Barcelona.

Al barri hi ha un munt d'edificis on sols queden 2 o 3 veïns i la resta de pisos estan buits. Al mateix temps, cada vegada som més els que no podem accedir a un habitatge a Barcelona, com s'ha pogut veure a les segudes populars dels darrers diumenges.

Al barri de Ciutat Vella s'està expulsant els veïns, molts d'ells persones grans o sense recursos. S'està venent el barri als hotels i els turistes, sense tenir en compte o directament agredint els veïns que li han donat llarga vida durant anys.

Aquests abusos els estan portant a terme avariciosos propietaris, grans immobiliaries o la mateixa administració de la ciutat de Barcelona. Aquest és el cas d'Hotels Catalònia, que amb males pràctiques ha adquirit diverses finques al carrer Magdalenes i on ara està assetjant veïns i veïnes per fer-los fora sense respectar els seus drets.

Davant d'aquesta violència immobiliària veïns i veïnes hem decidit adherir-nos a la Carta de mesures contra la violència immobiliària (www.bcnviu.org) i obrir una promoció d'habitatge realment públic al carrer Magdalenes 13-15. Fins que no es compleixin les mesures per fer efectiu el dret a l'habitatge i a la ciutat, ens adherim a la crida a empendre accions de desobediència civil que fa la Carta.

Animem a tots els veïns i veïnes a sumar forces entre tots, a obrir espais que romanen deshabitats i a denunciar cada amenaça i cada expulsió que es produeixi al barri.

Estigueu atents, perquè properament us convidarem a un acte d'obertura.

Carrer Magdalenes 13-15
Un dels llocs de la Selva Immobiliària

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nova promoció d'habitatge REALMENT públic a ciutat vella
22 mai 2006
felicitats per la creativitat i gràcies per la promoció de l'habitatge realment públic.
Re: Nova promoció d'habitatge REALMENT públic a ciutat vella
22 mai 2006
Moltes felicitats!
Us ho esteu currant moltíssim. Tant de bo comencin a sortir iniciatives similars a tota la selva inmobiliaria. Vivenda digna per tothom!!!

Salut.
Re: Nova promoció d'habitatge REALMENT públic a ciutat vella
22 mai 2006
Algú té fotos?
Sindicato Sindicat