Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme
< El partit comunista de Xipre ha guanyat les eleccions legislatives >
21 mai 2006
El partit comunista de Xipre ha guanyat les eleccions legislatives celebrades avui en aquesta illa mediterrània, segons els resultats oficials gairebé definitius. Amb prop del 90% escrutat, el principal soci de la coalició de govern té un 31% dels vots i avantatja de mig punt els conservadors. Tot apunta que no hi haurà canvis ni al Parlament ni a l'executiu, perquè els comunistes podran tornar a pactar amb el partit democràtic Dikos, del president xipriota Papadopoulos, que es confirma en el tercer lloc. Aquests comicis són els primers des de l'ingrés de Xipre a la Unió Europea fa dos anys.


Els tres partits que conformen l'actual coalició al govern de Xipre han repetit triomf a les eleccions parlamentàries que s'han celebrat en aquest país, en què ha resultat guanyador el partit comunista AKEL, principal soci de l'executiu.

La formació comunista AKEL ha obtingut la victòria en els comicis parlamentaris d'aquest país. El Ministeri de l'Interior, a través d'internet, ha informat que amb gairebé el 90% dels vots comptabilitzats AKEL ha obtingut un 31,5% de les paperetes, tres punts i mig menys que en les eleccions del 2001. En qualsevol cas, caldrà esperar a saber el repartiment d'escons, que es farà públic quan hagi acabat el recompte complet dels vots.

La segona posició l'ocupa el grup conservador DISY, que també ha patit un descens de vot similar al dels comunistes. Un altre dels socis de l'actual govern, el Partit Democràtic (DIKO) ha aconseguit el tercer lloc i el Moviment Socialdemòcrata EDEK ocuparia el quart. En penúltim i últim lloc pel que fa a nombre de vots se situen, respectivament, els conservadors EURO-KO i el partit verd.

Si es confirmen els resultats amb l'escrutini complet, podria reeditar-se la coalició de govern actual, formada per AKEL, DIKO i Kisos, el primer Parlament escollit després de l'ingrés de Xipre a la Unió Europea.

L'elecció del nou president del Parlament tindrà lloc l'1 de juny, durant la primera sessió de l'hemicicle xipriota. L'actual cambra està formada per 80 escons, 56 de reservats als parlamentaris escollits per la comunitat greco-xipriota i 24 per als escollits pels turco-xipriotes, segons la proporció 70/30 especificada a la Constitució de 1960, quan Xipre va obtenir la seva independència.
Els partits que formen l'actual coalició governant guanyen les eleccions xipriotes

This work is in the public domain

Comentaris

Re: < El partit comunista de Xipre ha guanyat les eleccions legislatives >
21 mai 2006
Ostia!

Endavant amb el comunisme. No ens tornaràn a parar, ni a dividir!! A veure que diu la UE d'això?

www.jovescomunistes.org
Re: < El partit comunista de Xipre ha guanyat les eleccions legislatives >
22 mai 2006
<i>Els tres partits que conformen l'actual coalició al govern de Xipre han repetit triomf a les eleccions parlamentàries que s'han celebrat en aquest país, en què ha resultat guanyador el partit comunista AKEL, principal soci de l'executiu.</i>

Total, que volverán a gobernar los mismos. Que yo sepa en estos 4 años en Chipre no ha habido nada parecido al comunismo, aunque en su gobierno hay autodenominados comunistas.

Nihil novum sub sole
Re: < El partit comunista de Xipre ha guanyat les eleccions legislatives >
22 mai 2006
si chipre es comunista espanya es socialista no et fot. juas... putos reformistes que embruten la hitòria del comunisme utilitzant el seu nom per fer el subnormal en una butaca i lleparli el cul a la UE. Tan aquí com a Italia es veu de quina banda de la trinxera esteu. Si Marx i Lenin aixequessin el cap us veiessin anomenar-vos comunistes us enviarien de pet al gulag
Re: < El partit comunista de Xipre ha guanyat les eleccions legislatives >
23 mai 2006
és icreïble la lleugeresa amb que alguns comentaris es fn i després s'acaben dient les coses que es diuen.

punt 1: karl marx va dir que ell no era marxista. El capital és una obra genial que encara s'ha de tenir en compte per combatre el reformisme, per+o el marxismeha d'escola que preten ap`licar l'anàlisi materialista històric a totes les èpoques de la història és una visiço parcial i incomplerta: ¡que també ens hem d'ocupar de la cultura! ¿que no sabeu que va fer lenin amb les minories i els anarquistes? En fi... s'han de revisar moltes teories.

2n. És cert que molts dels autoanomenats partits comunistes són reformistes un poc més d'esquerres, però els altres, els que aspirem a més hem de fer autocrítica. ¿quina alternativa "més a l'esquerra" hem proposat i tirat endavant nosaltres? Pensa que a Itàlia el PC va intentar als 80 fer unes reformes impresionants -per ser un partit "comunista"-reformista- i després d'uns atemptats de suposats comunistes que al final es demostraren que estaven fets per agents de la CIA van perdre les eleccions i no pogueren fer res. El món global és força complex.

PD: al llegirme no us quedu amb les etiquetes si us plau.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more