Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Revolta Global] Diguem 鈥渘o鈥? al nou 鈥渆statut de la Moncloa鈥?!
21 mai 2006
Després de l’enterrament del govern tripartit...
logo_revolta.jpg
1- Lâ聙聶enterrament del govern tripartit tradueix, en lâ聙聶àmbit de Catalunya, el canvi dâ聙聶aliances que representa el Pacte entre Mas i Zapatero, mitjançant el qual es desnaturalitza el projecte de Nou Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya. Aquest pacte dibuixa un escenari favorable a la participació de CiU en la presa de les grans decisions i en la governabilitat de lâ聙聶estat, i dóna ales al seu objectiu de recuperar el control del govern de la Generalitat.

2- Lâ聙聶objectiu central del govern PSC-ICV-EUiA esdevé així lâ聙聶aprovació dâ聙聶un Estatut indigne i vergonyós, com a resultat de les imposicions de la majoria centralista en les cambres representatives de lâ聙聶estat i dels límits que imposa la pròpia Constitució espanyola, negant el dret dâ聙聶autodeterminació als pobles dâ聙聶aquest estat; però també com a conseqüència de la covardia i manca dâ聙聶honestedat de la representació parlamentària catalana, que ha traït el mandat del Parlament i no ha volgut escoltar el clam de la ciutadania de Catalunya que, en defensa de la dignitat i la sobirania del seu poble, es va manifestar el passat 18 de febrer pels carrers de Barcelona.

3- El nou govern, en no disposar dâ聙聶una majoria al Parlament, roman presoner del suport de CiU, i no podrà ni tan sols dur a terme les tímides mesures socials que tenia en cartera. En aquestes circumstàncies, queda palesa la misèria moral i política dels qui participen en aquest executiu. Han traït el mandat de les seves bases i congressos que només els autoritzaven a participar en el govern tripartit per aplicar lâ聙聶Acord del Tinell. El rebuig verbal manifestat per la coalició ICV-EUiA davant lâ聙聶expulsió dâ聙聶ERC representa un acte formal, i revela la seva hipocresia en la mesura que sâ聙聶aferra a les seves poltrones en el nou gabinet sorgit de la crisi. Amb aquesta actitud insolidària, ICV-EUiA hipoteca la seva credibilitat quan diu que aspira a recompondre, més endavant, un autèntic govern â聙聹catalanista i dâ聙聶esquerresâ聙?.

4- El balanç de lâ聙聶acció del govern tripartit en el decurs dâ聙聶aquests anys reflecteix els límits del seu programa, del seu projecte i de la seva composició. La seva acció política sâ聙聶ha desenvolupat amb més pena que glòria. El gir social anunciat ha estat aplaçat una vegada i una altra. Sota aquest govern, han estat autoritzats els tancaments de Samsung, Panasonic, Autotex, Fisipe, Papelera, Iar Ibérica, del Grup Philips (Novalux, Lámparas Z i Miniwatt)..., sâ聙聶ha fet xantatge als treballadors i treballadores per tal de fer-los acceptar les condicions de les multinacionals, com en el cas de Nissan, Printer o Unidad Hermética... i han estat aprovats expedients de regulació dâ聙聶ocupació, com els que varen comportar els 660 acomiadaments de SEAT o els 222 de Gearbox. La precarietat laboral ha seguit augmentat. El procés de deteriorament i privatització dels serveis públics també ha seguit avançant, com en el cas de RENFE (amb el vot del Parlament). I, si hem de parlar del que fou presentat com a â聙聹tema estrellaâ聙? dâ聙聶aquest govern, cal dir que el projecte de Nou Estatut ha acabat amb una nova frustració. Vet aquí un breu balanç que confirma la nostra malfiança inicial davant la configuració del govern tripartit i la nostra oposició a la participació de les forces que es reclamen de lâ聙聶esquerra transformadora. Tothom ho pot veure: aquesta participació governamental sâ聙聶ha traduït en responsabilitat compartida pel que fa a mesures impopulars, en un paper actiu en la desmobilització social, en desarmament ideològic i, finalment, en subordinació al social-liberalisme i complicitat amb lâ聙聶estat neocentralista. Aquesta esquerra conclou la seva trajectòria col·laborant amb un gabinet indigne.

5- La nostra crítica i la nostra oposició al govern tripartit no ens fan indiferents, però, a la manera com sâ聙聶ha resolt la seva crisi. Car, mitjançant lâ聙聶expulsió dâ聙聶ERC, es pretén cohesionar el govern per imposar, des del control de les institucions i comptant amb els recursos de lâ聙聶administració, el vot favorable al nou â聙聹Estatut de La Moncloaâ聙? i de la vergonya. Per tot plegat, rebutgem lâ聙聶expulsió dâ聙聶ERC i cridem la gent de lâ聙聶esquerra anticapitalista, o que es reclama de lâ聙聶esquerra transformadora, a exigir lâ聙聶abandonament del nou govern per part dels consellers i altres càrrecs de confiança de la coalició ICV-EUiA.

6- La direcció dâ聙聶ERC ha tingut una greu responsabilitat en la gestió del projecte de Nou Estatut i en el seu tràmit ulterior a les Corts espanyoles, així com, a les acaballes del procés, amb una confusa i vacil·lant posició propugnant el vot nul en el referèndum del 18 de juny. Sortosament, la sana reacció de les JERC i de la gran majoria de la base dâ聙聶ERC, imposant democràticament la decisió de votar â聙聹Noâ聙?, ha marcat un punt dâ聙聶inflexió en la política catalana, millora les expectatives del vot â聙聹Noâ聙? en aquesta propera consulta i, sens dubte, tindrà conseqüències pel que fa a la governabilitat de Catalunya lâ聙聶endemà de les eleccions anticipades, previstes per a la tardor. Les amenaces de la direcció dâ聙聶ERC en el sentit que podria adoptar una postura â聙聹dâ聙聶equidistànciaâ聙? entre el nou govern i CiU, lluny dâ聙聶afavorir el rellançament de la mobilització social i dâ聙聶empènyer el conjunt de la situació cap a lâ聙聶esquerra, li farien perdre la credibilitat que hagi pogut recobrar.

7- Ara, es tracta de derrotar el nou â聙聹Estatut de La Moncloa i de la vergonyaâ聙?. En defensa de la sobirania i la dignitat de la ciutadania de Catalunya, cal impulsar una campanya activa i pedagògica pel â聙聹Noâ聙?. La victòria del â聙聹Noâ聙? obriria la porta a totes les esperances. El triomf del â聙聹Síâ聙?, per contra, condemnaria Catalunya a romandre sota la tutela i el domini de lâ聙聶estat centralista, i es veuria abocada a seguir patint polítiques neoliberals impulsades des del govern de Madrid i des de la mateixa Generalitat.

8- Més que mai, a Catalunya, la solució dels problemes bàsics de la vida, el treball, lâ聙聶habitatge, la salut, lâ聙聶educació, el transport, el benestar social, lâ聙聶ecologia, els drets de les dones, del jovent i de la immigració, apareixen indestriablement units a la solució democràtica de la qüestió nacional, al respecte de la sobirania dels ciutadans i ciutadanes pel que fa al seu autogovern i el seu dret de decidir. Perquè aquests objectius esdevinguin realitat i pervinguem a bastir â聙聹una altra Catalunya possibleâ聙?, una Catalunya socialista i autogestionària, és necessari impulsar una potent mobilització social anticapitalista i per lâ聙聶alliberament nacional, i avançar en lâ聙聶articulació dâ聙聶un moviment polític que representi tals aspiracions i organitzi la lluita per assolir aquesta meta.

Per un â聙聹Noâ聙? sobiranista i dâ聙聶esquerres a â聙聹lâ聙聶Estatut de La Moncloaâ聙? el proper 18 de juny!

Barcelona, 20 de maig de 2006.
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Revolta Global] Diguem 鈥渘o鈥? al nou 鈥渆statut de la Moncloa鈥?!
16 jun 2006
Les pressions per part dels poders catalans i espanyols perquès sâ聙聶aprovi aquesta reforma de lâ聙聶estatut han estat, estant sent, extraordinàriament dures. I quan parlo dels poders, no només parlo dels dirigents polítics, sinó també dels dirigents dels poders econòmics i dels dirigents dels medis de comunicació. Només això pot explicar la intensa manipulació que des del primer dia hem estat patint: enquestes privades tendents a demostrar que no serveix de res votar que no, perquè (diuen) el si serà gairebé tant majoritari com el 1979, articulistes que encara no entenc perquè en canviat dâ聙聶opinió (potser per pressions combinades amb prebendes?), mentides inargumentades que ningú rebat (heu vist lâ聙聶entrevista a un diari on en Zapatero diu que això que hem de votar és millor que el projecte del 30 de Setembre?), debats radiofònics on només hi ha partidaris del si, fer desaparèixer les plataformes catalanistes i progressistes pel no dels mitjans de comunicació i donar peu a gent tant minoritària com e-cristians o Ciutadans per Catalunya....No he vist cap comentarista dels que opinen als mitjans de comunicació de masses valorant el paper del PSOE a lâ聙聶Estatut de les Illes, o perquè el PP accepta per altres â聙聹autonomiesâ聙? finançaments que per Catalunya consideraven inacceptables. No he vist cap dels grans opinadors comentant les contradiccions dels partits del si: mentre CiU o els anuncis de campanya del PSC-PSOE diuen que és un punt de partida, el President Maragall afirma que no sâ聙聶hi podran fer canvis o que vol que duri 25 anys. En canvi si que he vist debats a TV2 on el moderador es posa al costat de la partidària del Si i talla la conversa quan a aquesta ja no pot oposar-se als contundents i objectius arguments de la partidària del no. També he sabut de les trucades dels líders polítics per fer que intel·lectuals i artistes sâ聙聶apuntin a les plataformes que munten des de la seu del PSC, i com els polítics i els medis de comunicació donen cobertura a aquestes plataformes que no representen a ningú. I crec que tota aquesta manipulació està pensada per desmobilitzar els votants del no, que totes aquestes mentides i confusió pretenen fastiguejar aquells que ens oposem a aquest projecte de reforma dâ聙聶Estatut, que pretén que Catalunya segueixi sotmesa políticament i econòmica, arruïnant-nos com a poble fins provocar la total dependència dâ聙聶Espanya. Tot això amb el beneplàcit dels â聙聹nostres lídersâ聙?, i pretenen enganyar-nos per comptar també amb el del poble. No caiem a la trampa.
Re: [Revolta Global] Diguem 鈥渘o鈥? al nou 鈥渆statut de la Moncloa鈥?!
20 jun 2006
-http://www.elperiodico.com/edicion/ed060620/cas/fotos/epp_nd/carp01/ferr
Re: [Revolta Global] Diguem 鈥渘o鈥? al nou 鈥渆statut de la Moncloa鈥?!
20 jun 2006
Pel dret al vot de les persones immigrades
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262855/index.php

El que hem acceptat votant que SI
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/263039/index.php

L'Artur mas va pactar l'estatut forçat per empresaris
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/263038/index.php

Vers el federalisme
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/263014/index.php

[Endavant] Posicionament sobre el resultat del referèndum
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262960/index.php

[Revolta Global] Comunicat sobre el referèndum del 18-J
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262905/index.php

Estatut deslegitimat
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262889/index.php

I el vot nul?
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262878/index.php

Seguimiento referéndum ESTATUT de Catalunya
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262873/index.php

Poca informació de participació al referèndum.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262865/index.php

Baixa participació a Barcelona
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262853/index.php

Països Catalans Insubmisos
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/262814/index.php

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more

CNT Girona