Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Ja tenim a prop el judici dels Anarquistes de Febrer del 2003
21 mai 2006
EL judici dels anarqistes de Febrer del 2003 (Viladecans, Besós, Almeria) es celebrarà a l'Audiència Nacional el proper 23 de juny i 10 de juliol. Estgueu atentes a les properes convocatòries i informacions.

Breu explicació dels fets:
En anys anteriors a aquest cas,no eran inusuals a Viladecans i Gavà sabotatges i incendis (caixers,ETTs,seus de partits).Mai van detenir a ningú per aquests fets,ni es va acusar a persones concretes,però els objectius atacats i la relativa concentració en temps i espai,van cridar l'atenció policial.
El 8 de Juliol de 2002,va aparèixer a un caixer de Barcelona,un artefacte incendiari que no havia funcionat,i hi van trobar alguna empremta.Va ser arrel d' uns aldarulls a Murcia el desembre del 2002,on va ser detingut l' Emilio,que van cotejar les empremtes,coincidents amb les de l' artefacte.
Un altre futur detingut,el Nando,havia aparegut esmentat entre d' altres companys,dins d' unes pesquisses de la policia italiana,que ni tan sols van arribar a judici.El seu nom apareixia per unes trucades de telèfon i alguna trobada,en relació al recolzament vers els companys italians capturats a Córdoba l'any 96.
El mateix febrer del 2003,es van produir agressions per part de nazis a Viladecans i Gavà,amb les conseqüents respostes.Arran d' una d' elles,fou interrogat per uns secretes el Juanma,interrogatori que no tenia res a veure amb aquests fets,sinó amb accions i sabotatges a la mateixa zona.
El 20 de febrer del 2003 fou detingut a Almeria l' Emilio,per policies nacionals de la Brigada d' Informació de Barcelona.A primera hora del matí següent,va signar unes declaracions i el van traslladar al jutjat de Roquetes de Mar.Les seves declaracions van anar a l' Audiencia Nacional i a partir d'aquestes,es van dictar les detencions sota la llei anti"terrorista" d'el Fran,el Carlos,el Nando i el Juanma.
Als entorns immediats dels hostatges es va estendre la ràbia,la impotència,la paranoia ("l'operació continua oberta").Tot i el fort cop,les/els "compas" engegaren un fort moviment de SOLIDARITAT.
El dimarts 25,tots quatre van declarar a l' Audiencia Nacional davant del jutge Polanco (Garzón estava de viatge) i el Juanma va sortir al carrer sense fiança.La resta van ingressar a Soto del Real,d'on sortiren el dia després el Fran i el Carlos,i dues setmanes més tard el Nando (tots ells amb fiança).
Els recursos presentats per un dels advocats,van aconseguir que caigués el càrrec de banda armada,però es conserva el de terrorisme.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat