Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : criminalització i repressió : ecologia : guerra
Crònica de la concentració per la presència d'en Zapatero a Girona
20 mai 2006
La concentració convocada per l'Esquerra Independentista, la Plataforma No a la MAT i la Plataforma Aturem la Guerra va aplegar un centenar de persones. Els mossos d'esquadra no deixaven passar a ningú que no fes cara de votant del PSOE més enllà de la rotonda de davant del palau firal de Girona. La Plataforma No a la MAT ja havia intentat apropar-s'hi mitja hora abans per tal d'entregar un manifest al president espanyol però tampoc va ser possible.
D'aquesta manera s'impedia que el Sr. Zapatero veiés cap de les protestes que s'estaven duent a terme a l'exterior del recinte. Ja siguin les pancartes en defensa del territori, les que demanaven l'autodeterminació i independència del poble català, o aquelles que recordaven la vergonyosa actitud del seu govern davant l'operació estany, amb extradicions a mort a Algèria i presos en espera de judici arran de muntatges polítics i policials. Havia de gaudir d'un encontre feliç, ple d'ordre i engany per a publicitar aquesta miserable reforma d'estatut d'autonomia. I així ho havien preparat els socis municipals del partit imperialista del PSC i la resta del malaurat tripartit, no podien pas quedar malament davant de l'amo i senyor de Madrid, enviant el cos repressiu de la Generalitat a vigilar i a barrar el pas tres quilometres abans. Molt democràtic tot plegat.

Durant la concentració es va cridar ben alt consignes diverses: No a la MAT, ni aquí ni enlloc; es diuen d'esquerres i no ho són; cap estatut ens farà lliures; arxiu ja de l'operació estany; som una nació, autodeterminació; ai no mossos no; no són funcionaris, són mercenaris; sense amnistia no hi ha pau, llibertat pres@s polítics; en diuen democràcia i no ho és;.... L'actitut dels mossos va ser especialment provocadora i xulesca, no deixaven creuar pel pas de zebra, enpentaven a la gent, van realitzar algunes identificacions.

Finalment es va desconvocar primer la concentració la Plataforma No a la MAT i mitja hora després es va desconvocar la de l'Esquerra Independentista i la Plataforma Aturem la Guerra de les comarques gironines.

-->elsud.org

fotos---->
http://elsud.org/index.php?name=News&file=article&sid=1498

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de la concentració per la presència d'en Zapatero a Girona
20 mai 2006
des del Barcelones, molt be gironins i gironines, de tots colors i totes a una

NO
Re: Crònica de la concentració per la presència d'en Zapatero a Girona
21 mai 2006
Mâha sorprès molt que el primer lema electoral utilitzat pel PSC de cara a la campanya de lâEstatut sigui: âEl PP utilitzarà el teu NO contra Catalunyaâ?.

Em sorprèn per diferents motius, primer perquè es fa estrany que en una campanya per un referèndum on caldrà votar SÃ? o NO, els que es decanten pel SI, posin a la publicitat un NO. Segon, perquè amb aquest lema sembla que el més important no és el text de lâEstatut sinó el coincidir en vot amb el PP, això recorda quan Jiménez Losantos volia que la gent votés NO a la Constitució Europea perquè el SI afavoria a Zapatero (en aquella època eren altres els que votaven com el PP). Tercer, perquè és un lema demagògic, del tipus âQue ve el Papu!â?, comparable amb les falques que posava el PP a les ràdios andaluses. En fi, que em sembla un lema poc encertat i que es girarà en contra del SI, doncs mobilitzarà molt més a la gent del PP, i dubto que faci que els que pensen votar que NO dâaltres partits, modifiquin el sentit del seu vot.
Ara, també em fa riure la postura del PP, que després de passar-se dos anys dient bestieses, com vincular ETA amb l'Estatut, ara es fan els ofesos.
Colera camping CNT