Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Crònica de la Manifestació del Tomb'06
20 mai 2006
MANIFESTACIÃ DEL TOMB ANTIREPRESSIU 2006
Aquesta tarda de dissabte (20.05.2006) 200 persones han participat en la manifestació del Tomb Antirepressiu â06. Ha començat a Pça Universitat aproximadament a les 18.00 de la tarda i sâ ha dirigit a Pça Catalunya on sâ ha llegit el Manifest i sâ ha finalitzat amb una acció simbòlica en protesta de les presons i el sistema repressiu.
Durant la manifestació sâ ha transportat una gran presó de cartró que sâ ha cremat i destruït a lâ acabar.
Un gran dispositiu del Mossos dâ Escuadra ha acompanyat la marxa (amb una furgoneta davant i diverses darrera, a més de les que estaven aturades impedint lâ accés a altres carrers) i en el moment en que la gent sâ ha concentrat a la Pça Catalunya han rodejat a totes les manifestants.
Només recordar que la setmana vinent el Tomb continua a Lleida:
-     Dijous 25.05.2006 Xerrada a la Biblioteca Pública a les 19.30 hores
-     Dissabte 27.05.2006 Mnifestació a la Pça Paeria a les 18.00 hores

Més informació a la pàg del Tomb: www.moviments.net/tombantirepressiu

Què és el Tomb Antirepressiu?

A mesura que lâactivitat i la presència social dels moviments socials de caràcter anticapitalista augmenta, la resposta de les diferents institucions es va fent cada cop més violenta. Així, en els darrers anys hem vist com les diferents iniciatives antirepressives parlaven de presos, tortures i una infinitat de judicis que semblen no acabar mai.
Aquesta situació va ser valorada a la taula antirepressiva realitzada a lâEncontre de Colâ¢lectius i Moviments Socials realitzat a les Cotxeres de Sants el juny de 2003. Durant el debat es va veure que un dels problemes que teníem és la dispersió i la descoordinació de les lluites antirepressives; això contribuïa a posar el moviment a la defensiva i dificultava una resposta global més eficient. Des de llavors, una sèrie de colâ¢lectius, antirepressius o no, ens hem anat veient per intercanviar experiències i compartir informació i recursos.
Fruit dâaquestes trobades va sorgir la idea de realitzar una campanya antirepressiva conjunta. Una iniciativa a llarg termini, que servís per enfortir i estendre la xarxa, que sortís dels paràmetres âclàssicsâ? de cartell-mani-concert i que sâadaptés a les necessitats i capacitats dels diferents colâ¢lectius locals, molt diferents en forces i formes de treball.El resultat final de tot això va ser la primera edició del Tomb, entre el febrer i lâabril de lâany passat.
Enguany hem decidit reeditar aquesta iniciativa antirepressiva, ja que malauradament continua sent necessari fer visible que hi ha un moviment que sâagermana en la solidaritat i que, malgrat la repressió, no sâarronsa i continua avançant.
Anem a fer un Tomb?

Manifest 2006

La repressió és el darrer recurs de lâestat capitalista per doblegar les resistències de les persones a formar part del seu engranatge, a obeir les seves consignes. Lâamenaça, la coacció són presents en gairebé la totalitat de les relacions socials, però és sense dubte contra els moviments antagonistes on aquestes es manifesten dâuna manera més clara i evident (però no necessàriament més crua). Ens colpegen perquè els desafiem, els desafiem perquè no estem disposats a ser els braços que construeixin el seu món, perquè volem construir noves formes de relació i organització social on no tenen cabuda les seves pràctiques.
Dâun temps ençà sâinicia lâofensiva securitària arreu del món amb eufemismes com llibertat duradora, o les missions humanitàries dels exèrcits. A la Unió Europea es comencen a implementar lleis que consideren un delicte la intenció (que lâha de valorar un jutge) de subvertir lâordre establert, mentre a lâEstat espanyol es manté -i a ple rendiment- la legislació antiterrorista i lâAudiència Nacional alhora que sâendureixen les de penes recollides dins el Codi Penal. No és dâestranyar, doncs, que augmentin el nombre de centres penitenciaris al llarg de la nostra geografia. Paralâ¢lelament a aquest increment de la repressió es despleguen arreu de les nostres ciutats, tot seguint lâestela de Barcelona, ordenances cíviques que criminalitzen la dissensió, la cultura del carrer i la pobresa.
En els darrers anys els cops repressius han estat una constant sobre persones actives, militants i lluitadores en els nostres espais. Malgrat que no sempre hem sabut respondre ni teixir xarxes de solidaritat suficientment fortes i estretes, hem estat capaços de començar a caminar, de no quedar-nos immòbils davant dâaquests. El bagatge dâaquests anys es tan intens com ric.
Un dels objectius de la repressió és el dâaïllar i enfonsar les persones que colpeja directament i al seu entorn social i polític, un altre és el dâintentar ser alliçonador i mostrar-li a tot aquell que sâapropi a segons quins llocs, o faci o digui segons què, el que li pot passar. Al llarg dâaquests anys hem estat capaços en algunes ocasions dâaprimar moltíssim els murs de les presons, de donar suport a les persones empresonades o represaliades; xerrades, accions, jornades, manifestacions, tallers de cartes sâhan anat repetint pels nostres carrers, places i centres socials. I pensem que es fonamental continuar creixent en aquesta línia, continuant apropant-nos les unes a les altres per combatre les pors, les coaccions, les amenaces, lâestigmatització social i lâaïllament, perquè aquesta serà la nostra manera de créixer.
Però la lluita antirepressiva no és tan sols la solidaritat amb les persones i colâ¢lectius represaliats, és un eix bàsic de la lluita anticapitalista, un element fonamental en la construcció dâalternatives i possibilitats de vida fora i més enllà de les relacions capitalistes.
Construint les nostres realitats, tomba la repressió.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de la Manifestació del Tomb'06
20 mai 2006
La veritat és que vist l'èxit de l'any passat, aquest any la mani ha estat molt fluixa. Crec que ens hauríem de replantejar aquests actes que són més de desgast que res. Si no hi ha una bona preparació, difusió i informació (com va ser l'any passat) la veritat és que aquestes manifestacions no aconsegueixen els seus objectius de difusió, suport i informació. Bé, tot i així un 10 pels organitzadors i per les associacions que hi han col.laborat. Esperem que la mani de Lleida hi hagi més gent i que l'any que ve es prepari amb més temps. Apa, Salut!
Re: Crònica de la Manifestació del Tomb'06
20 mai 2006
El que passa és que els obrers també treballem dissabtes, i diumenges, i dilluns,... i quan no: no tenim mai temps de res, ni de veure com estan els temps... canviant
Re: Crònica de la Manifestació del Tomb'06
21 mai 2006
Una veritable llàstima, alguns haguéssim volgut anar-hi... però amb la vaga de Mercadona estem tot el dia de curro, i havent fet una mani pel matí no totes teniem forces.

Salut i ànims!
No jodais....
23 mai 2006
en serio... me dio tristeza el sabado... y ahora leo esto... mirad si seguimos asi mas vale q pleguemos, no hay escusas, de acuerdo q hay q hacer replanteamientos, aunq para nada creo q el motivo de poca afluencia de este año sea la organizacion, mas bien diria q los casos de absolucion y/ archivados han mellado en numero de manifestantes. No quiero ser muy mal pensado, seguro recibo criticas por esto, pero hay casos q por desgracia no son tan "famosos?" o con tanta tirada q otros, y no se si siento tristeza o rabia... bah! paro porque sino empezaré a decir burradas y a cagarme en mas de uno...

salud y lucha anarkista libertaria o autonoma o como narices lo querais llamar
Colera camping CNT