Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Roda de premsa de la Plataforma pel Dret de Decidir [12 del migdia]
19 mai 2006
La Plataforma 'Pel dret de decidir' demanarà el NO al referèndum estatutari del Principat
Divendres, 19 de maig de 2006 a les 0:17
Informa: Joan Societat
La Plataforma Pel dret de decidir, formada a hores d’ara per més de set-centes entitats i moviments socials, convoca una roda de premsa 19 de maig a les 12 del migdia al Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN).

L’assemblea impulsora de la mobilització del 18F ha valorat que d’ençà del seu primer posicionament del 24 d’abril de 2006 el pol sobiranista s’ha anat decantant cada vegada més per un vot negatiu, incloent entitats i persones mediàticament reconegudes que formen part de la Plataforma. Ha tingut també en compte que les opcions de vot nul o blanc requereixen una major conscienciació i un nivell de pedagogia i explicitació superiors a una opció negativa i, per tant, davant la possibilitat que la posició de la Plataforma quedés limitada a causa d’aquest rebuig genèric l’assemblea del proppassat 15 de maig va optar per demanar el NO davant de la proper referèndum.

Durant la roda de premsa la Plataforma pel Dret de Decidir exposarà la nova posició i anunciarà els actes que formaran part de la seva campanya.


Us adjuntem el text acordat per l’assemblea de la Plataforma en relació al posicionament.

La roda de premsa es durà a terme a:

Espai CIEMEN
C/ Rocafort, 242 bis, planta baixa
08029 BarcelonaPerquè som una nació i tenim el dret de decidir,
Per dignitat,
Rebutgem aquest Estatut: votem no.

http://www.tenimeldretdedecidir.org
Campanya activa contra l'Estatut

La Plataforma Pel Dret de Decidir, va fer públic, amb data de 24 d’abril de 2006, la seva voluntat de dur a terme una campanya activa de rebuig al sí a l’actual proposta d’Estatut d’autonomia, assumint i donant suport a totes les opcions de vot que expressessin aquest rebuig, ja fos el vot no, el vot nul compromès o el vot en blanc, recollint el sentir de les diferents entitats i moviments socials que la conformen.

Des d’aleshores s’han esdevingut alguns canvis que han portat a reconsiderar aquesta posició. El pol sobiranista s’ha anat decantant cada vegada més per un vot negatiu. Primer van ser els líders d’opinió, pensadors i mitjans de comunicació que no entenien que no s’apostés per un plantejament més efectiu, després la mateixa societat civil que també reclamava poder dir les coses clarament, i ERC que impulsada per les seves bases també s’ha decantat pel NO. Finalment, altres entitats de sectors diversos de la nostra societat, com el sindical o l’estudiantil, també han apostat pel NO.

Tenint en compte que les opcions de vot nul o blanc requereixen d’una conscienciació i un nivell de pedagogia i explicitació superiors a una opció negativa i, en conseqüència, d’instruments de comunicació potents, i que hi havia coincidència a considerar que la força de la Plataforma quedava limitada al no pronunciar-se més enllà d’un rebuig genèric sense especificar una opció de vot.

Considerant que aquestes circumstàncies d’indefinició de referents no partidistes, com el que suposa la Plataforma, fins i tot podien contribuir a un abstencionisme que jutgem negatiu.

Cercant, doncs, fer front i superar aquests problemes, i amb el convenciment que els defensors del no haguessin fet el mateix, les entitats adherides a la Plataforma que es van pronunciar en favor d’un vot nul compromès, o el vot en blanc han arribat a l’acord d’acceptar que la Plataforma en el seu conjunt expressi públicament el seu posicionament en favor del NO, tot respectant la diversitat de postures que ja foren expressades en assemblees anteriors.

Per tant, aquest posicionament de la Plataforma no pressuposa, en absolut, que no hi hagi entitats en el seu si que puguin seguir mantenint la seva prioritat per un altre tipus de vot, però que donen suport a una opció unitària de la Plataforma concretada en la defensa d’un vot negatiu en aquest referèndum.


19 de maig de 2006
Mira també:
http://www.tenimeldretdedecidir.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Roda de premsa de la Plataforma pel Dret de Decidir [12 del migdia]
19 mai 2006
FELICITATS!
Re: Roda de premsa de la Plataforma pel Dret de Decidir [12 del migdia]
19 mai 2006
per un NO sobiranista i d´esquerres!!!

akest serà el NO clarament majoritari!!!

Contra la imposició expanyola!!

Els Països Catalans Som una Nació!!!

AUTODETERMINACIÓ!!!
plataforma pel ERC de decidir
19 mai 2006
Visca la planaforma!
Visca la contrarreforma!
Visca els fantasmes polítics com aquest!
Re: Roda de premsa de la Plataforma pel Dret de Decidir [12 del migdia]
20 mai 2006
La Plataforma âPel dret de decidirâ?, formada a hores dâara per més de set-centes entitats i moviments socials, ha comunicat avui a la premsa que vista lâevolució que ha fet la societat catalana durant els darrers dies (comprenent les entitats i moviments socials que formen part de la Plataforma i persones reconegudes mediàticament).

Ha tingut també en compte que les opcions de vot nul o blanc requereixen dâuna conscienciació i un nivell de pedagogia i explicitació superiors a una opció negativa i, en conseqüència, dâinstruments de comunicació potents, i que hi havia coincidència a considerar que la força de la Plataforma quedava limitada al no pronunciar-se més enllà dâun rebuig genèric sense especificar una opció de vot.

Per això la Plataforma pel Dret de Decidir organitzarà actes per promoure el NO davant del referèndum, malgrat al si dâaquesta hi continua havent entitats que continuen prioritzant altres opcions de vot. Aquests actes es concreten, ara per ara, en:

- 27 maig, 6 de la tarda, Plaça Catalunya: acte públic i concentració. Rebutgem aquest estatut amb el no.
- 31 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, Cotxeres de Sants: acte dâhomenatge a Joan Brossa, durant el qual es presentarà una litografia inèdita de lâartista sota el títol âAutodeterminacióâ?.

La Plataforma crida també a la ciutadania a penjar senyeres als balcons amb el text âSom una nació i tenim el dret de decidirâ? durant la precampanya i la campanya del referèndum. Aquest símbol serà un clar senyal de reivindicació dels principis promoguts en la manifestació del 18 de febrer i motius clars de rebuig a lâestatut negociat a Madrid.

La Plataforma no descarta altres actes dâocupació de carrer durant la campanya. Podrien concretar-se durant els propers dies.
Sindicat