Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La Precarietat de l’Habitatge a Ciutat Vella (Jornades)
18 mai 2006
Sota aquest títol l'Assemblea del Carme d'Endavant (OSAN) està duent a terme unes jornades per denunciar la situació de degradació l'habitatge al centre històric de la ciutat de València. Per a tal efecte han el·laborat el mapa de la precarietat de l'habitatge a Ciutat Vella, que estan presentant aquests dies amb la resta d'activitats programades fins al mes de juny.
1750616206035.jpg
1750612232525.jpg
Redacció

Ciutat Vella comprén els barris del Carme, la Seu, Xerea, el Mercat, Velluters i Sant Francesc. Aquest districte, que engloba el centre històric de la ciutat de València pateix de des de fa dècades molts problemes i molt diversos. Un dels més importants és el de la vivenda i els generats per les polítiques urbanístiques dutes a terme pels diferents poders polítics, especialment per l’Ajuntament de València. El que anomenem la precarietat de l’habitatge és una conseqüència directa del sistema capitalista, on els interessos econòmics d’uns pocs es superposen a les necessitats i el benestar de la majoria de la societat.

Aquest tipus de precarietat, malgrat afectar a tota la societat, es especialment damnosa per a alguns grups socials, principalment el constituït pels joves i les persones majors amb pocs recursos econòmics.

Els problemes de l’habitatge i l’urbanisme, es poden presentar de maneres diferents. A aquest mapa hi hem assenyalat algunes de les seues manifestacions, segurament les més evidents. Per això hem volgut ubicar i assenyalar tant les conseqüències com els seus causants, entenent que no són més que les dues cares de la mateixa moneda. S’hi poden localitzar des de les cases abandonades, buides o en un estat de deteriorament avançat, solars i obres eternament inacabades; els edificis i oficines institucionals responsables d’aquest clima de precarietat i degradació que patix el districte.

També hem volgut evidenciar altres culpables com són les immobiliàries, els bancs i caixes i altres entitats i organismes que d’una o altra manera són igualment responsables al afavorir els interessos capitalistes per sobre dels del conjunt de la societat.

Cal advertir que no s’ha inclós el barri de Sant Francesc malgrat trobar-se al districte de Ciutat Vella, o la zona de l’Universitat del barri de la Xerea. No s’ha afegit al creure que els problemes propis d’aquestes zones són diferents als de la resta del districte en quant al grau de degradació dels entorn o el nombre de vivendes abandonades.

Demanem disculpes per avançat per les possibles incorreccions en quant a l’ubicació d’algunes cases abandonades o solars. Aquest treball, que no deixa de ser una visió orientativa, te com a objecte respondre a la necessitat de donar una representació de conjunt dels problemes als barris.

Si creus que pot facilitar informació que ens ajude a millorar-ho et preguem que ens la faces arrivar a la següent adreça electrónica elcarme ARROBA endavant.org.


Calendari d’activitats de les jornades: "La Precarietat de l’Habitatge a Ciutat Vella"


Dissabte 13 de Maig.
21h. Sopar presentació de la Campanya Contra la Precarietat de l’habitatge a Ciutat Vella. A tots els assitents s’els obsequiarà amb un exemplar del mapa de la precarietat de l’habitatge a Ciutat Vella.

A partir de les 23.30h festa.
Els beneficis aniran destinats a sufragar les despeses de la campanya.
Al Racó de la Corbella. c/Ripalda 20. València.

Divendres 19 de maig,
19’30 h. Presentació del mapa contra la Precarietat de l’Habitatge a Ciutat Vella.
Amb la presència d’un membre de l’Assemblea del Carme d’Endavant i Carles Dolç, arquitecte urbanista, membre del col•lectiu Terra Crítica, que ens desvetllarà algunes de les claus de la situació que pateixen, actualment, els barris del centre històric de València.

21’30 Sopar i actuació de Pau Alabajos, amb projecció de fotos sobre la degradació dels nostres barris.
A Ca Revolta. c/ Santa Teresa, 10. València.

Dissabte 3 de Juny.
12h. Visita guiada: La València menys glamorosa.
S’explicaran alguns dels casos més greus de degradació urbanística a diferents espais de Ciutat Vella.
Eixida des de les Torres de Serrans.

Dissabte 10 de juny.
20h. Sopar de Picaeta al Racó de la Corbella.
22’00h Cercavila. “Assenyalem els punts calents de l’especulació!�
Sopar i eixida des del RAcó de la Corbella, c/ Ripalda 20, baixos.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa