Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : guerra
>> Moció per frenar les col·laboracions amb la indústria militar
17 mai 2006
El <b>Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans</b> (organització sorgida de la unió de l'Alternativa ESTEL i la CEPC) després de mesos de campanya contra la col·laboració entre la Universitat Pompeu Fabra i empreses vinculades a la indústria militar ha aconseguit que el claustre universitari aprovi una moció per frenar aquestes col·laboracions que contradiuen els valors que la universitat pública catalana ha de fomentar.

FORA EMPESES DE LA GUERRA DE LA UNIVERSTAT!
www.alternativaestel.org
www.coordinadora.net
www.empresesguerraupf.tk
Text de la moció aprovada al claustre del passat dimarts 16 de maig (per 97 vots a favor, 1 en contra i 5 abstencions), a proposta del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, de la UPF:

<b>Fomentar els valors democràtics i socials des de la Universitat</b>:

Valors com la llibertat, la igualtat, la justícia, els drets humans o la democràcia només són possibles quan regna la pau.
En la societat actual, on els conflictes es resolen de forma violenta, on la producció i venda d’armament augmenten cada dia, on els abusos i la discriminació no cessen i on s’aboca a l’individu a un món competitiu i insolidari; la pau és un dels valors més necessaris per tal de resoldre les desigualtats i poder exercir els drets civils i socials propis d’una societat democràtica i lliure.

Ja que la Universitat és un dels principals llocs on es duu a terme la formació intel·lectual dels joves i on es configura la seva visió del món, és important que des d’aquest centre s’eduqui en defensa de la pau, i es respectin i fomentin els valors democràtics i socials que permeten construir una societat lliure i igualitària.

I per tal, que la Universitat Pompeu Fabra faci un pas endavant en la defensa i foment dels valors democràtics i socials.

El claustre universitari demana al rector i a l’equip de govern:

<b>1.- La creació d’una comissió, formada per professors, estudiants i personal d'administració i serveis per l'elaboració d'un codi ètic que estableixi els criteris que la UPF utilitzarà per tal d'endegar col·laboracions acadèmiques o comercials amb empreses i institucions</b>. En la redacció d'aquest codi ètic es comptarà amb la participació de tota la comunitat universitària.
Els fonaments d'aquest codi seran la defensa dels valors democràtics i socials, com ara a la llibertat, la igualtat, el respecte als drets humans, la justícia i la pau. El codi redactat serà sotmès a l'aprovació del Consell de Govern de la UPF. La comissió estudiarà amb especial atenció la relació de la UPF amb empreses amb les quals es puguin produir col·laboracions en temes de recerca o de desenvolupament relacionats amb els armaments, tenint especial cura de vetllar per tal que qualsevol transferència de coneixement que es produeixi no tingui cap orientació que pugui posar en perill la defensa del valor que la pau representa.

2.- La comissió instarà al Consell de Govern de la UPF el <b>trencament de relacions amb aquelles empreses o institucions que es consideri que violen els criteris establerts en el codi</b>.
Mira també:
http://www.empresesguerraupf.tk

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa