Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Terrassa::acte contra la nova reforma laboral
17 mai 2006
TERRASSA: ACTE CONTRA LA RECENT REFORMA LABORAL
DIJOUS, 18 DE MAIG, A LES 19 H. RODA DE PREMSA OBERTA I PÚBLICA A LA PÇA. SALVADOR ESPRIU.
El proper dijous, 18 de maig, tindrà lloc a Terrassa un acte públic contra la recent reforma laboral.

Consistirà en una roda de premsa pública i oberta que tindrà lloc a la Plaça Salvador Espriu a les 19 h.

La roda de premsa té com objecte donar a conèixer el manifest signat per més de 30 delegats i delegades sindicals, afiliats a CGT, CC.OO., CO.BAS, SALT i independents, denunciant la reforma laboral signada.

Aquests delegats/des pertanyen a l’Hospital de Terrassa, Ecoequip, Diari de Terrassa, Metall, PAME, IMCET, IMSBS, contractes de neteja ISS-PAME i RAMEL, Club Natació i Administració de la SS.




--------------------------------------------------------------------------------


NO A LA NOVA REFORMA LABORAL

Aquest 9 de maig, la patronal, el govern i els dirigents de CCOO i UGT han signat la nova reforma laboral. Les negociacions han durat més d'un any i han estat portades a terme d'esquena a l'afiliació i als treballadors/es, als quals en cap moment s'ha informat ni demanat opinió.


La nova reforma és presentada com el gran remei contra la precarietat. S'usen els mateixos arguments que en la reforma de 1997, ara aprofundida. Llavors es va abaratir el cost de l'acomiadament improcedent de 45 dies a 33 i es va subvencionar massivament la patronal. Es va dir que així es reduiria la temporalitat del 33 % al 15 %. Han passat nou anys i la temporalitat afecta el 34 % dels assalariats/es. La patronal, no obstant això, s'ha embutxacat una milionada en bonificacions (17.000 milions des de 1998), quatre de cada 10 contractes indefinits són amb acomiadament barat i els salaris reals de 2006 són els mateixos que en 1997, contrastant amb els espectaculars beneficis empresarials.


La nova reforma és més del mateix: generalitza l'abaratiment de l'acomiadament, ja que estén el contracte indefinit d'acomiadament barat (33 dies per any) a tots els contractes temporals que els empresaris vulguin convertir en indefinits d'aquí al 31 de desembre. Rebran per això un premi de 800 euros anuals durant tres anys. D'això en diuen "pla de xoc" contra la temporalitat.


La reforma augmenta les bonificacions als empresaris i dóna satisfacció a una de les seves reivindicacions més volgudes: la rebaixa, amb caràcter general, de les cotitzacions patronals a la Seguretat Social, que no són sinó salari indirecte destinat a finançar les prestacions socials. Així, van a transvasar una enorme suma de diners dels treballadors/es als empresaris, que el govern calcula en 4.200 milions/any. I mentre els empresaris incrementen beneficis es va buidant la caixa. I quan arribin mal dades, ens diran que "les cotitzacions no arriben" i, com en anteriors reformes, que cal retallar les prestacions de pensiones i atur. Però quan hi ha ‘superàvit’, com és ara el cas, en lloc de restaurar les prestacions retallades, transfereixen els diners a la patronal.


Se'ns diu que posaran límit a la contractació temporal "obligant" els empresaris a contractar de manera indefinida els treballadors/es que, en un període de 30 mesos, hagin estat treballant durant més de dos anys, ‘en el mateix lloc de treball’, amb dos o més contractes temporals. Però això, no només legitima sense cap límit la temporalitat durant 24 mesos, sinó que ho deixa tot al caprici de la patronal. Mentrestant, es mantenen en vigor tots els contractes temporals (amb l'excepció del d'inserció, que la patronal no usava). L'assumpte és més greu encara quan els sindicats signants reconeixen que més de la meitat dels contractes precaris en vigor (en realitat bastant més) incorren en frau de llei. Pot afirmar-se sense por de dubtes que continuarà sense impediments la contractació temporal abusiva.


Un dels principals arguments de la recent revolta dels estudiants i treballadors francesos era precisament que no volien que se'ls apliqués el model laboral , pres com a exemple pel govern Villepin. Aquí, en canvi, s'aprofundeix de nou en aquest model precari, mentre el ministre Caldera anuncia "reformes laborals successives".


La nova reforma laboral és un nou pas enrere, al qual ens oposem obertament. L'única reforma vàlida serà aquella que posi fi a totes les modalitats de contractació precària i que restableixi el principi de causalitat i estabilitat. Cridem els treballadors i treballadores afiliats a CCOO i UGT que exigeixin dels seus sindicats la retirada de la signatura, i al conjunt de la classe treballadora a pronunciar-se contra aquesta reforma laboral i a mobilitzar-se en favor de l'ocupació estable i digna. Per a assolir-lo cal comptar amb els afiliats/es i amb els treballadors/es, amb la seva mobilització. Com a França.





Podeu comunicar la vostra adhesió a:
kaosenlared ARROBA gmail.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat