Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Ara, mes que mai, per les llibertats GLT
17 mai 2006
Comunicat de premsa del Front d’Alliberament Gai de Catalunya

Ara, mes que mai, per les llibertats GLT
Girona, 15 de maig, 2006

Aquest any les organitzacions de lesbianes, gais, i transsexuals de Catalunya, centrem la jornada reivindicativa del 28 de Juny (Diada internacional de l’alliberament GLT), en la gent gran GLT, un col·lectiu que pateix una doble opressió, la que sofreix per la marginació a la que aquesta societat sotmet a la gent gran i al mateix temps la que pateixen com a dissidents sexuals.
El FAGC participa d’aquesta reivindicació, però també volem aprofitar per fer una altre reflexió entorn del moment que gais, lesbianes i transsexuals vivim en el nostre país.
Des de l’any 1975 les reivindicacions contra la criminalització i per la igualtat de drets de GLT en la nostra societat ha estat incessant. La derogació de la llei de perillositat social va ser el principi d’una lenta però continuada assumpció de drets en el pla jurídic. La realització de la reforma del codi civil per part del PSOE per permetre una cosa tant lògica com es la igualació legal de totes i tots el ciutadans a la hora de signar un contracta matrimonial ha estat la culminació d’aquest procés (Encara que queden alguns temes com el de la maternitat compartida de les parelles lesbianes o la realització de la llei de canvi de genera, entre altres serrells)
Però es ara que, més enllà dels drets legals, cal continuar treballant per una cosa tant bàsica com la llibertat. Llibertat per mostra la nostra afectivitat sense por a ser agredits, llibertat per relacionar-nos com vulguem, sense necessitat d’encorsetar-nos amb formes legals d’obligat compliment, llibertar per expressar-nos sense autocensures, llibertat per...
No estem demanant la lluna estem demanant la vida, l’homofobia continua sent una estesa malaltia en la nostra societat, una malaltia que continua produint un llarg rosari de víctimes arreu del planeta. Les darreres agressions rebudes per lesbianes i gais a Rusia i Polònia, on els diferents fonamentalismes religiosos amb fet una santa aliança amb els neofeixistes, justificades quant no beneïdes pel mateixos estats, son una mostra extrema de com l’homofobia continua sent una dolorosa realitat que pateixen diferents ciutadans del món. L'inhuma assassinat de la Transsexual Gisberta( aquest febrer), torturada,vexada sexualment i llançada a un pou on va morir ofegada,ha mostrat tota la transfobia de part de la societat portuguesa, amb una xarxa de complicitats que anava des d'alguns dels mitjans de comunicació fins a diferents partits polítics en l'intent de negar la realitat d'un crim d'odi.
El FAGC s'uneix al dia internacional contra l'homofobia i la transfobia, el 17 de Maig, dia en el que l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat del seu llistat de malalties mentals en l'any 1990.
El 17 de maig s'ha consagrat com jornada de denuncia, reflexió i actuació contra la homofobia i la transfobia per organitzacions GLT dels diferents continents. L'homofobia i transfobia socials son l'arrel de totes les discriminacions GLT, i sense la seva eradicació qualsevol dret adquirit te els peus de fang. Encara queda molta feina en tots els àmbits de la societat, des de l'educatiu, mitjans de comunicació, mon laboral,...

Per que creiem en un altra mon es possible, sense homofobia i transfobia
Ara, mes que mai, per les llibertats GLT
Mira també:
http://Comunicat de premsa del Front d’Alliberament Gai de Catalunya

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa