Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Torà també participa de les jornades de lluita del Tomb Antirepressiu 2006
17 mai 2006
La bonica vila de Torà és tristament coneguda per la repressió que va viure l’abril de 2003, arran de la detenció de tres joves del poble sota la llei antiterrorista, un dels quals va acabar a l’hospital Santa Maria de Lleida amb taquicàrdies, atacs d’ansietat i amb positiu d’amfetamines a l’orina. Ja fa tres anys d’aquests fets, i el jovent del poble encara en paga les conseqüències en forma de pors i rancors.
Però aquesta vila de l’alta Segarra no va voler estar al marge dels actes que s’organitzaven dins el Tomb Antirrepressiu 2006, i hi va voler participar amb el cantautor "Lo noi del Cirerer" amenitzant la vetllada, i amb un berenar de xocolata i coca per a tothom. Una pancarta amb el lema "Els uniformats el van drogar, llibertat pel jove de Torà", penjava de la façana de l’ajuntament.

És molt dur demanar, quan en són tres els implicats en el cas, la llibertat d’un de sol. Per`0 aquesta és la crua realitat. Només un segueix reivindicant la seva innocència, i amb això, la de tots tres. L’experiència ens explica que la unió fa la força, i que quan un muntatge policial és respon amb tota la contundència que proporciona la solidaritat, es desfà per si sol, pel sol fet de que és un muntatge. El cas de Torà és clar, així com l’objectiu que pretenia la justícia espanyola. Les ganes de desmuntar ideològicament un jovent viu i combatiu, i segurament la necessitat de fer-ho, van fer ordir la trama judicial més espectacular que encara queda a Catalunya, després de l’arxivament dels Tres de Grącia o dels 4 del 4. I és que dins els casos que es volien tractar en el Tomb 06, el cas de Torà és l’únic que queda; els altres, ja han estat arxivats. Resulta evident que no hi havia cap organització armada de caire polític - ni de cap altre! - a la Catalunya central, és de calaix. I això ho demostra la necessitat que van tenir els cossos i forces de seguretat de l’estat Espanyol, de seguir, detenir i torturar, amb l’administració d’amfetamines - d’entre altres fets - al primer detingut en aquest cas.

Les relacions socials en un poble molt petit, com pot ser Torà, tota la vida han estat feixugues, personals i curioses, molt curioses. Perņ el mal que pot arribar a fer un muntatge policial i judicial en aquestes relacions socials, és inversament idèntic al bé que pot arribar a fer la solidaritat en el mateix cas, si aquesta es dona. Tot depèn dels seus protagonistes; ells tenen la paraula alhora d’escollir el rumb que ha d’agafar la història, la seva pròpia història.
Mira també:
http://www.suportponent.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Torà també participa de les jornades de lluita del Tomb Antirepressiu 2006
17 mai 2006
Només comentar que aquest escrit em sembla una mica discriminatori perquè sembla que oblidi altres casos que també participen al Tomb i no han estat arxivats ni absolts, com els anarquistes de Setembre del 2003, el Ruben i l' Ignasi, els de Viladecans...Salut per la gent de Torà, però recordeu que no és l' únic cas per resoldre!!
Re: Torà també participa de les jornades de lluita del Tomb Antirepressiu 2006
17 mai 2006
Els catalans hem sobreviscut guerres, dictadures i genocidis amb exemplaritat
Re: Torà també participa de les jornades de lluita del Tomb Antirepressiu 2006
18 mai 2006
Estic completament d'acord amb que no cal oblidar la resta de casos, per més diferències que hi hagi entre la naturalesa d'uns i altres...

El què també crec és que a Torà s'acusa el fet de que els encausats (o l'encausat) no s'enquadren dins de cap gran branca ideologica (o no es fa així la campanya) i això en fa minvar el ressò i, encara que es digui el contrari, també la solidaritat.

Alguna orgnanització anarquista o independentista es mou pel tema?
Edita cartells? N'organitza actes?

Jo crec que no. La solidaritat és acció, no només una paraula. Els comunicats estan molt bé, però ajuden més aviat poc.

Demostrem que el suport mutu antirepressiu es quelcom més que una bonica moda, i apliquem-la de debò.

No deixem que el fet de no ser de l'àrea metropolitana ni tenir contactes a "alt nivell" o organitzatius es tradueixin en desidia...
Sindicat Terrassa