Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Nou pacte PSOE-CIU: Baixen els impostos pels empresaris
17 mai 2006
PSOE i CiU inicien una nova etapa d'entesa pactant la reforma fiscal

estabilitat- Solbes i Duran insinuen que l'aliança pot tenir continuïtat en els pressupostos
Pimes- La fiscalitat per a les petites i mitjanes empreses millorarà en cinc punts ja el 2007

http://www.avui.cat/avui/diari/docs/index4.htm
David Portabella
PSOE i CiU van oficialitzar ahir la posada de llarg d'una nova etapa d'entesa enmig de les turbulències que travessa la política catalana. La primera pedra d'aquesta aliança, que pot tenir continuïtat en la negociació dels propers pressupostos de José Luis Rodríguez Zapatero, és la reforma fiscal. El ministre d'Economia, Pedro Solbes, i el líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, van arribar ahir a un principi d'acord sobre el nou IRPF i sobre l'impost de societats, que per a les pimes es reduirà de cop del 30% al 25% el 2007.

La intenció del PSOE era rebaixar l'impost de societats un punt cada any entre 2007 i 2011, del 35% al 30% i del 30% al 25% per a les pimes. En la reunió mantinguda ahir al ministeri d'Economia, Duran va arrencar de Solbes el compromís que la retallada del tribut que les companyies paguen en funció de l'activitat i dels beneficis es faci de cop ja l'any que ve en el cas de les pimes, que són el 90% de les empreses, i que es pugui escurçar per a la resta.


Deduccions fins al 2012

L'equip econòmic de la Moncloa que integren Solbes i el secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, volia acompanyar la rebaixa de la fiscalitat de les empreses amb una retallada de les deduccions per reinversió de beneficis o per innovació (R+D+i). Les patronals CEOE i Foment del Treball havien posat el crit al cel per por a pagar més, ja que ara el tipus efectiu (descomptades les deduccions) és del 28% i el 2011 seria del 30%.

Després del principi d'acord entre PSOE i CiU, es mantindrà l'actual sistema de deduccions fins al 2012 i, en paral·lel, s'obrirà una alternativa perquè les empreses que contractin personal investigador paguin menys cotitzacions socials. "Sabent que el nostre model és l'únic que funciona a Europa, veurem si el que pretén el govern amb el nou sistema de suport a R+D+i és tant o més eficaç", va argumentar Duran.

En el nou IRPF, que suposarà un estalvi mitjà d'entre el 6% i el 17% per al 60% dels contribuents amb les rendes més baixes, PSOE i CiU admeten que hi ha una "major aproximació". Les dues parts estudiaran ajudes per a les mares assalariades o no amb fills de 0 a 3 anys i elevar el mínim personal per descenent en la declaració de l'IRPF. El secretari d'Estat d'Hisenda també s'obre a "revisar" les aportacions als fons de pensió que donen dret a deducció. CiU planteja augmentar de 8.000 a 12.000 euros el límit per a persones de fins a 50 anys i de 10.000 a 15.000 per a majors de 50.

Tant la Moncloa com CiU van augurar futurs acords en matèria econòmica mirant ja a la negociació dels pressupostos. "Amb l'equip econòmic del govern avui neix una col·laboració que no s'atura en la reforma fiscal", va proclamar Duran.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nou pacte PSOE-CIU: Baixen els impostos pels empresaris
17 mai 2006
20 de maig, dia contra Mercadona, no compris a Mercadona, vina a la mani.

http://barcelona.cnt.es
Re: Nou pacte PSOE-CIU: Baixen els impostos pels empresaris
17 mai 2006
+ Info: Lara, Godó, Brufau... qui mana realment a Catalunya?
Re: Nou pacte PSOE-CIU: Baixen els impostos pels empresaris
17 mai 2006
José Manuel Lara (Editorial Planeta) " Només un pacte CIU-PSOE pot donar estabilitat"


Un pacte de CiU i el PSC faria content els empresaris?

-«Les eleccions no alteraran gaire el mapa polític. I no sembla que en aquest moment sigui lògic un pacte del PSC amb ERC tal com han acabat. I tampoc un de CiU i ERC. L’únic que queda és CiU i el PSC. Temporalment, sembla que és l’única opció que pot donar una mica d’estabilitat. No és la solució ideal, una gran coalició, però em sembla que hi estem abocats com l’única possible.»


-Que surti el «no» fa por als empresaris?

-«Això prefereixo no contestar-ho, però donaré una pista del que penso. Si surt el ‘no’, no sabem qui ha guanyat, si els espanyolistes o els independentistes. Llavors, què és el que hem de fer, quin missatge queda? Amb el ‘sí’, el missatge és clar: això no és l’ideal però tirem endavant amb això. I els empresaris volem missatges clars. Ha estat un gran error de les bases d’ERC empènyer cap al ‘no’, que és la mateixa posició que el PP, que el que vol és que ens quedem com estem. Amb un ‘no’, la situació és insoluble. Qui governarà llavors aquí?»


Veure l'entrevista sencera a El Punt http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/entrevistes/index.html?p_idcmp=1888706
Sindicat Terrassa