Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Girona rep el president de l'estat espanyol.
16 mai 2006
Divendres, dia 19 de maig, la nostra ciutat rebrà el president del govern de l'Estat espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en un acte de la campanya que fa el PSC/PSOE per vendre als gironins el Sí a l'estatut.
Divendres, dia 19 de maig, la nostra ciutat rebrà el president del govern de l'Estat espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en un acte de la campanya que fa el PSC/PSOE per vendre als gironins el Sí a l'estatut. Davant la importància cabdal d'aquesta visita i davant del risc de tenir els nostres territoris catalans durant 25 anys més sota la submissió a Espanya, l'esquerra independentista gironina ha convocat una concentració a les 19:00h a l'Estació Jove (al Parc Central, davant la seu d'El Punt) per tal de deixar ben clar que no ens creiem les mentides i la demagògia del president de l'estat espanyol. L'acte del PSC se celebrarà a les 19:30h al palau firal.
És realment important que la societat gironina sigui conscient de la responsabilitat que té a les seves mans i no es deixi vendre ni pel PSC, ni per ICV, ni per CiU. Zapatero sap ben bé que és a Girona on hi ha més vot independentista (per tant, pel NO), i sap bé que si aquest estatut no s'aprova quedarà palès el fracàs de la política espanyolista del tripartit i de CiU i que el principat reclama quelcom més que un simple estatut. Quedarà palès que el principat català que reclama llibertat, reclama dignitat, reclama el dret a decidir, reclama ni més ni menys que l'Autodeterminació, el procés realment necessari i democràtic per a les nostres terres.

Al mateix dia, a les 20:45h al centre cívic de Sant Narcís, la CUP-Girona presentarà la seva precampanya de les municipals gironines en el seu acte polític de presentació a la ciutadania, en què explicarà a tots els assistents les seves propostes, activitats i alternatives reals a la política del tripartit gironí i a la política de dretes de CiU.


REBEM A ZAPATERO TAL I COM ES MEREIX!
REBEM AL PRESIDENT DE L'ESTAT TAL I COM ES MEREIX!Som un nació! Autodeterminació!
Mira també:
http://www.elsud.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Girona rep el president de l'estat espanyol.
16 mai 2006
Quin gran mentider el ZP, espero que tots/es els Gironins/es li doneu la benvinguda que es mereix.
Re: Girona rep el president de l'estat espanyol.
17 mai 2006
Ahir, Jordi Sevilla, actual ministre dâAdministracions Públiques del govern espanyol, responent a la pregunta dâun periodista sobre qui seria el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat en les eleccions de final dâany, va fer servir una imatge esportiva i va dir: âtenemos banquilloâ?; âno tenemos uno o dos o tresâ? candidats a la presidència de la Generalitat, sinó més. I va fer un elogi especial del seu colâ¢lega ministre José Montilla, de qui, en canvi, fa poques setmanes havia dit que encara no podia ser president de la Generalitat pel fet de ser âxarnegoâ?.

No em sembla criticable que Sevilla hagi canviat dâopinió sobre Montilla, encara que lâhagi canviat en dos mesos. Em sembla, això sí, més criticable que Sevilla, essent valencià i parlant bé el català -es diu âJordiâ?-, no el faci servir pràcticament mai. El que avui, però, vull criticar de debò és el seu âtenemosâ? en aquesta resposta. Qui âtenemosâ?? El PSC o el PSOE? Sevilla no és membre del PSC sinó del PSOE. Algú potser pensarà que PSC i PSOE són el mateix. Tècnicament parlant, no, sinó que són dos partits federats; a més, el PSC recorda sempre -sempre que li convé, vull dir- que és un partit sobirà i, de fet, té raó: al capdavall el secretari general del PSC és José Montilla, mentre que Rodríguez Zapatero ho és del PSOE.

Si les coses són així, per què Sevilla parla en nom del PSC amb un contundent âtenemosâ?? Doncs, potser perquè una cosa és la tècnica o la teoria i una de ben diferent la realitat. I la realitat és, en aquest cas, doble:

a) Dâuna banda, Rodríguez Zapatero va oblidar de seguida que havia estat elegit secretari general del PSOE per només 9 vots de diferència amb José Bono, i que aquests vots i altres els havia aportat la campanya a favor seu del PSC de Maragall. Fa gràcia que ZP tingui tanta fama dâautonomista quan ell mateix és tan poc capaç de respectar lâautonomia a lâinterior de la Federació Socialista. I, dâaixò, tres exemples ben rellevants:

1. Va aparèixer al balcó de la Plaça de Sant Jaume el primer dia que hi apareixia el president Maragall i, doncs, un dia en què ZP ni havia estat elegit per a res, ni havia dâassumir cap protagonisme, senzillament perquè no era a casa seva, sinó que era a Catalunya participant en la festa dâuns germans socialistes que ell hauria de veure al mateix nivell i no com a subordinats. No ho va saber fer.

2. El dia 21 de gener del 2006 ZP va tenir una reunió amb Artur Mas i van acordar un Estatut. El que és greu és que ho fessin marginant el president de la Generalitat i del PSC. PSOE (Madrid) i CiU (oposició a Catalunya) van decidir en nom de tot el Parlament i de tot el govern de Catalunya. Insòlit, increïble, però cert. Cap respecte per al Parlament, però tampoc per al president de Catalunya que actualment també ho és del PSC.

3. Al cap de poc, ZP venia a Barcelona i, amb gran sorpresa meva, presidia el Consell Nacional del PSC, amb Maragall a la seva dreta i José Montilla a la seva esquerra. En aquells moments era ben clar que ZP no actuava només com algú que té autoritat en el PSC -tal com va mostrar quan va fer lâaparició en el balcó del Palau de la Generalitat-, sinó que va actuar mostrant que ell ostenta la presidència teòrica i real de la formació catalana. Sorprenent.

Tres exemples -entre molts més que seân podrien triar- de lâocupació de tot lâespai socialista per part el PSOE i de la voluntat de dissoldre el PSC en el PSOE.

b) Dâaltra banda, el problema no és només del PSOE. El PSC sâha deixat fer els tres gols que acabo dâesmentar, i molts més. Han deixat lâEstatut en mans de ZP, potser perquè una bona part del PSC-PSOE ja estava dâacord amb les retallades i només va estar dâacord amb lâEstatut del 30 de setembre perquè sabia que el pas per Madrid el deixaria ânet com una patenaâ?.

Quan considero i recordo aquestes coses, ja no mâestranya tant que Jordi Sevilla parli en nom del PSC i digui, amb tota naturalitat, âtenemosâ?. El PSC està -em remeto a les proves- en mans del PSOE. âTenemosâ?, amics, âtenemosâ?.
Re: Girona rep el president de l'estat espanyol.
17 mai 2006
http://www.elmundo.es/documentos/2006/01/31/peperubianes/index.html
Sindicat Terrassa