Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Estatut: El nom de Catalunya en va
16 mai 2006
lapunt.JPG
Article de Josep-Maria Terricabras a www.aixotoca.com

L'Estatut: primer acte

Abans i després de lâaprovació al Senat de lâEstatut de la Moncloa (128 vots a favor, 125 en contra, 6 abstencions), vam sentir usar moltes vegades el nom de Catalunya en va. Fins al referèndum això es produirà constantment. Què vull dir? Vull dir que els partidaris del âsíâ? es pensen que parlen en nom de Catalunya i a favor de Catalunya. Amb això, resulta evident que, segons ells, els partidaris del ânoâ? deuen fer una altra cosa.
   

Artur Mas va dir: âcualquier cosa que [en el referèndum] no sea un sí rotundo, claro, definitivo, abrumador, dejará a Catalunya en una situación de incertidumbre y precariedadâ?. Serà bo recordar aquests adjectius la nit del 18 de juny.

I és que, de fet, costa dâentendre que, si el âsíâ? sortís per una minoria molt petita -a Mas ni li passa pel cap que pugui guanyar el ânoâ?-, això pogués deixar Catalunya incerta i precària. Senyor, senyor, quines coses! Mas sap perfectament que si el text sâaprova, ja està, queda aprovat i llestos. Per a lâaprovació del text, només cal majoria, ni abassegadora, ni esquifida: majoria i prou. Quan Mas deia això, però, pensava en una altra cosa: els vots ârotunds, clars, definitius, abassegadorsâ?, els vol sobretot per a ell i per als que han volgut aquest Estatut, perquè no vol -i lâentenc- que el poble el desacrediti i el desmenteixi. Així, doncs, amb la seva exagerada adjectivació Mas ha vingut a dir que si el âsíâ? no és molt fort, la crítica al âsíâ? serà massa potent, massa inconvenient i, de fet, molt desagradable. Em sembla que ahir Mas parlava dâaixò, no dâuna Catalunya incerta i precària. Fins fa molt poc temps els governs de Jordi Pujol es van negar a canviar lâEstatut del 79: volien ells una Catalunya incerta i precària? Oi que no? Doncs, ja està.

continua a www.aixotoca.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: la paraula "Catalunya" ho justifica tot...
17 mai 2006
S'ens oblida sovint que "Catalunya" es patrimoni exclusiu (i excloent?) de ERC i els nazionanistes.

Tanmateix, hom sap que les paraules "Déu" o "Pau" son patrimoni de les jerarquies religioses igual que "Alemanya" era propietat dels nazis i que "els treballadors d'arreu el món" patrimoni aboslut dels estalinistes.

Anéu fent que potser encara enganyareu a algú...
Re: Estatut: El nom de Catalunya en va
17 mai 2006
Quan llegeixo aquests viratges,, em pregunto si certa inclinació per la paradoxa em portarà a exagerar els efectes.
Sindicat Terrassa