Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Seguim, callem i apuntem, el cofoïsme europeu
16 mai 2006
unaltreapunt.jpg
Article de Guillem Carol a www.aixotoca.com

El cofoisme europeu: l'opi del poble

Anem fent camí sense saber per què el fem, sense plantejar-nos per què seguim aquell camí. Ãs realment el camí que volem seguir? Ningú ho sap, ningú sâho ha preguntat. Simplement seguim camí, deixant-nos dur per la corrent. A priori és un camí fàcil: no ens obliga a preguntar. No el qüestionem, ja que de fet és lâúnic que coneixem. Lâhem fet tota la vida i la majoria de gent lâha catalogat com a correcte. âAixí doncs ha de ser bo!â?

Vivim en una societat obligada a triar sempre el camí més simple. La majoria de gent no qüestionem el per què del que ens envolta. Seguim, callem i apuntem: això sí que és fàcil! Si no hi estàs del tot dâacord millor que no ho diguis molt alt que encara et diran que ets tu el raru.

(continua a www.aixotoca.com)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Seguim, callem i apuntem, el cofoïsme europeu
16 mai 2006
Mireu aquest video musical "I'm From Barcelona"

un grup suec friki vestit de "catalans" !

http://www.emi.se/artists/barcelona/dguoydb/index.htm

El video friki és molt bo,passeu-lo!

Grups de pop catalans, a què espereu????
Volem la cançó de l'Estiu sobre l'Estatut bonsai en versió friki !!

(informació obtinguda a www.olladegrills.cat, per un blocaire de nom Didac)
Re: Seguim, callem i apuntem, el cofoïsme europeu
16 mai 2006

Res més absurd que lamentar-se i auto-compadir-se quan a Europa hi ha moltíssima gent que lluita contra per l'Europa democratica i social contra la precarietat i el capital. Com per exemple els milions de joves treballadors i estudiants francesos que van prendre els carrers contra la ofensiva neoliberal encetada per la patronal europea mitjançant els governs al seu servei. O, com al cas de l'estat espanyol, fins i tot mitjançant els sindicats al seu servei. Aquesta és la gent que construeix una Europa prospera i sense exclusions, aquests altres l'estàn deconstruint per imposar el seu projecte politico-social fent pagar el cost als treballadors en nom de la competitivitat, la flexibilitat i d'altres eufemismes que només amaguen l'explotació laboral i exclusió social. El més interessant és que tota aquest jovent treballador i estudiant combat per aquesta nova Europa alhora que lluita contra els abusos de la patronal que pateix personalment. Així que cal donar la més gran enhorabona a tota aquesta gent que lluita per dur endavant la seva vida i, a la vegada, per una Europa més lliure i justa. Incloent, és clar, els Països Catalans. El cofoïsme és dels que, com els sindicats espanyols, es dobleguen sense dubtar-ho a les exigències i els interessos de la patronal. Els joves treballadors i estudiants no tenim temps per cofoïsmes, encara que sigui perque no tenim prou diners per tenir-ne i estem cercant una feina amb un sou digne i mínimament estable.

Contra el cofoïsme, revolució!!
16 mai 2006

Re: Seguim, callem i apuntem, el cofoïsme europeu
18 mai 2006
aquets xicots es queixen per queixar! pq estan massa bé!
no hi ha dret , no hi ha dret , no hi ha dret! som la europa del no hi ha dret!
Re: Seguim, callem i apuntem, el cofoïsme europeu
19 mai 2006
Tu si que estàs massa bé, segur que si. Ja se sap que a la gent com tu no li agrada veure que la gent pensa i es mou amb independencia, t'estimes més veure-la submisa i apatica. Pero ja veus que no és així. Fote't.
Re: Seguim, callem i apuntem, el cofoïsme europeu
19 mai 2006
jo no estic en contra de la gent que està massa bé! simplement dic que abans de dir un "no hi ha dret" ens ho pensesim una mica!
Re: Seguim, callem i apuntem, el cofoïsme europeu
20 mai 2006
Tu ets dels que estàs en contra de tot, pero especialment contra la gent que dóna una mica de vida a aquest balneari decadent de vells reaccionaris en que Europa s'està convertint. No hi ha dret a què? A pensar amb independència? A organitzar-te i moure't amb altre gent amb qui comparteixes el desig de treballar per l'Europa democratica i social contra la precarietat i el capital? Als Països Catalans ens aniría molt bé, precisament, pensar un mica per adonar-nos de que no hi ha dret amb la situació laboral i social que patim i que, a sobre, és clarament pijor que la de l'estat francès.
Re: Seguim, callem i apuntem, el cofoïsme europeu
22 mai 2006
no hi ha dret ... no hi ha dret... el que no hi ha dret és poguem dir no hi ha dret i ens omplim la boca de ximpleries anti- capìtalistes i anti-globalització quan en realita són aquest anti-tot els que fan que el món no abanci!
ves a veure món , ves a veure com és mort gent cada dia a l'africa i diguelsi que NO hi ha dret, i que vius malament!
Sindicat Terrassa