Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: ecologia
21 de maig Acció contra l'espekulació al Pirineu
16 mai 2006
Les plataformes Vall Fosca Activa (Pallars Jussà) i Salvem Pedra (Cerdanya) impulsen aquest diumenge 21 de maig als Pirineus catalans una iniciativa que compta amb el suport de DEPANA i que RedMontañas està organitzant a tot l'Estat espanyol.
L'acció consistirà en l'ascensió popular simultània a tot l’Estat espanyol a cims emblemàtics o amenaçats per l'ESPEKULACIÓ "de muntanya". A Catalunya, ambdues plataformes han organitzat dues ascensions: una, al pic Filià (Vall Fosca, Pallars Jussà) i l’altra, a Penyes Altes (Moixeró, Cerdanya).
PlanolVallFosca21M.jpg
El pic Filià està amenaçat per un projecte que hi vol construir una gegantesca urbanització, mentre que al nucli de Pedra (Cerdanya), on només hi ha 5 cases habitades tot l’any, hi ha un projecte per fer-hi, de cop, 137 nous habitatges. A la Vall Fosca, (una de les poques valls verges del Pirineu català) a més, s’hi vol fer, al costat de la urbanitzacio, una pista d’esquí.

La jornada pretén també centrar l'atenció en els problemes que afecten les regions de muntanya de tota la geografia espanyola, els quals tenen gairebé sempre un mateix denominador comú anomenat ESPECULACIÓ. Alhora, i com a proposta per combatre el fenomen, es pretén donar a conèixer i reivindicar la nova “Carta de las Montañas�.

El que diferenciarà aquesta mobilització de la resta de les moltes protestes antiespeculació que s'han fet fins ara a l'estat és, com dèiem, que es durà a terme, simultàniament, a diversos indrets de muntanya de l'Estat espanyol; un problema com el de l'especulació mostra arreu diferents cares però té com a resultat, tant a la costa com el que denunciem ara, a la muntanya, la destrucció del territori i el medi natural. Una acció global i un sol crit.

Podeu consultar la convocatòria general de RedMontañas així com més informació sobre la campanya a www.redmontanas.org.

A www.pirineuforum.org trobareu més informació sobre la campanya “Aturem l’especulació als Pirineus�. I a www.depana.org/pedra més informació sobre Salvem Pedra.

Mobilitzacions:

Ascensió al Pic de Filià, Vall Fosca, Pallars Jussà:



Organitza: Vall Fosca Activa
Data: diumenge 21 de maig de 2006

Punt de sortida: 10 del matí, Cabana Filià (hi arriba una carretereta des de la Central de Cabdella, Vall Fosca). Us hi adjuntem plànol

Contacte: Sergi Galanó (sergi ARROBA refugitacita.com) o Sussanna: 659 343 635.
Objecte de protesta: el Pic de Filià dóna nom a les futures/des pistes d'esquí que s'han de construir a la Vall Fosca, macro-complex hoteler i apartamentístic de 5.000 llits, SPA i golf inclosos.





Ascensió al pic Penyes Altes, Moixeró, Cerdanya:



Organitza: Salvem Pedra

Data: diumenge 21 de maig de 2006

Punt de sortida: 10h nucli de Pedra (al costat de Bellver de Cerdanya)

Contacte: Àngel Juvé: 629 13 55 12/93 487 31 80.

Objecte de protesta: el nucli de Pedra, que pertany al municipi de Bellver de Cerdanya, hi ha actualment 5 cases habitades tot l’any però uns projectes urbanístics absolutament desmesurats pel creixement sostenible del poble hi volen construir137 nous habitatges. Els actuals habitatges de Pedra no disposen de xarxa pública de subministrament d’aigua potable ni d’aigües residuals.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 21 de maig Acció contra l'espekulació al Pirineu
16 mai 2006
Em sembla una acció molt encertada. Realment cal posar remei a les construccions especultavies que es fan a l'alta muntanya per acontentar als rics per les "seves vacances".

Si toqueu la muntanya acabareu com a Tor!
Re: 21 de maig Acció contra l'espekulació al Pirineu
16 mai 2006
Més aviat és una urbanització al costat d'unes pistes d'ski en projecte.

I ho dic pq no es demonitzi l'esport de l'ski, sinó moltes de les actuacions empresarials k se'n prenen al voltant, semblant al tema camps d golf, pero amb impactes ambientals totalment diferents.
Sense anar més lluny s'ha d permetre una dinamització dels pobles de montanya tot respectant l'entorn.
O el k es el mateix, unes pistes d'ski no s'han d pagar amb cases. El motiu es el més facil d'imaginar, un cop es venen les cases ja no aporten cap més benefici i l'estació, si no s'ha basat en altres criteris k l'especulació immobiliaria entra en crisi.

Gaudim de la montanya, no l'omplim d ciment descontrolat, k no cal una casa a peu d pistes per anar 5 cops l'any sisplau.
Sindicato Sindicat