Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat: NO A LA REFORMA LABORAL!
15 mai 2006
NO A LA NOVA REFORMA LABORAL

Aquest 9 de maig, la patronal, el Govern i els dirigents de CCOO i UGT han signat la nova reforma laboral. Les negociacions han durat més d'un any i han estat portades a terme d'esquena a l'afiliació i als treballadors/es, als quals en cap moment s'ha informat ni demanat opinió.

La nova reforma és presentada com el gran remei contra la precarietat. S'usen els mateixos arguments que en la reforma de 1997, ara aprofundida. Llavors es va abaratir el cost de l'acomiadament improcedent de 45 dies a 33, i es va subvencionar massivament la patronal. Es va dir que així es reduiria la temporalitat del 33 % al 15 %. Han passat nou anys i la temporalitat segueix afectant el 34 % dels assalariats/es. La patronal, no obstant això, s'ha embutxacat molts milions en bonificacions, quatre de cada 10 contractes indefinits són amb acomiadament barat i els salaris reals de 2006 són els mateixos que en 1997, en contrast amb els espectaculars beneficis empresarials.

La nova reforma és més del mateix: generalitza l'abaratiment de l'acomiadament, ja que estén el contracte indefinit d'acomiadament barat (33 dies per any) a tots els contractes temporals que els empresaris vulguin convertir en indefinits d'aquí al 31 de desembre de 2007. Rebran per això un premi de 800 euros anuals durant tres anys. D'això en diuen "pla de xoc" contra la temporalitat.

La reforma augmenta les bonificacions als empresaris i dóna satisfacció a una de les seves reivindicacions més volgudes: la rebaixa, amb caràcter general, de les cotitzacions patronals a la Seguretat Social (que en realitat són salari indirecte, destinat a finançar les prestacions socials dels treballadors). De tal manera que, quan es diu "les cotitzacions no arriben" es retallen les prestacions de pensiones i atur, com es va fer en anteriors reformes, i quan, per aquest camí, "hi ha excedent en el pressupost", en lloc de restaurar les prestacions retallades es transfereixen aquests diners als empresaris perquè augmentin els seus beneficis.

Se'ns diu que posaran límit a la contractació temporal "obligant" els empresaris a contractar de manera indefinida els treballadors/es que, en un període de 30 mesos, hagin estat treballant durant més de dos anys, "en el mateix lloc de treball", amb dos o més contractes temporals. Però això, no només legitima sense cap límit la temporalitat durant 24 mesos, sinó que ho deixa tot al capritx de la patronal. Mentrestant, es mantenen en vigor tots els contractes temporals (amb l'excepció del d'inserció, que la patronal no usava). L'assumpte és més greu encara quan els sindicats signants reconeixen que més de la meitat dels contractes precaris en vigor (en realitat bastant més) incorren en frau de llei. Pot afirmar-se sense por de dubtes que continuarà la contractació temporal abusiva sense impediments.

Un dels principals arguments de la recent revolta dels estudiants i treballadors francesos era precisament que no volien que se'ls apliqués el model laboral espanyol, pres com a exemple pel govern Villepin. Aquí, en canvi, s'aprofundeix de nou en aquest model precari, mentre el ministre Caldera anuncia "reformes laborals successives".

La nova reforma laboral és un nou pas enrere, al qual ens oposem obertament. L'única reforma vàlida serà aquella que posi fi a totes les modalitats de contractació precària i que restableixi el principi de causalitat. Cridem els treballadors i treballadores afiliats a CCOO i UGT que exigeixin dels seus sindicats la retirada de la signatura, i al conjunt de la classe treballadora a pronunciar-se contra aquesta reforma laboral i a mobilitzar-se en favor de l'ocupació estable i digna. Per a assolir-lo cal comptar amb els afiliats/es i amb els treballadors/es, amb la seva mobilització. Com a França.



NOM I COGNOMS

EMPRESA O ORGANITZACIÓ

LOCALITAT

RESPONSABILITAT SINDICAL



http://www.moviments.net/xarxacontratancaments/

xarxacontratancaments ARROBA moviments.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat: NO A LA REFORMA LABORAL!
15 mai 2006
informe d´avalot; treballem per a ser pobres !

Per l’Avalot aquestes dades demostren que una de les parts més significatives de la precarietat laboral són els sous que cobrem el jovent. Aquesta realitat és molt perillosa, perquè els joves i la societat en general ho ha normalitzat. No és raonable que treballem per ser pobres.
No és raonable que en la nostra generació és continuï discriminant salarialment les dones.
No és raonable que no és valori la formació dels treballadors i especialment de les treballadores.
Sempre es diu que els joves som el futur, però no podem oblidar que també formem part del present.


PROPOSTES

- Modificació de l’Estatut dels treballadors: afegir un article que digui “Qualsevol treballador tindrà dret a l’aplicació del conveni col·lectiu que li correspongui per l’activitat i situació geogràfica de l’empresa en la qual treballi. En el cas que l’empresa no estigui en l’àmbit d’aplicació concret de cap conveni, s’establiran els mecanismes per exigir-li la submissió expressa al conveni que més s’ajusti a la seva activitat.�

- Actualització immediata del SMI al que marca la Carta Social Europea que l’Estat espanyol ha ratificat. Això suposaria que l’actual SMI passi a ser 1.012,9 euros al mes.

- L’augment de recursos de l’Administració destinats a les OTG amb la voluntat de tenir personal que es dediqui al control legal de la contractació. De la mateixa manera que s’exigeix rigor formal i legal als convenis col·lectius s’ha de demanar, també, als contractes laborals.
Re: Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat: NO A LA REFORMA LABORAL!
16 mai 2006
Avalot? no són les joventuts d'UGT? O m'estic equivocant? perque si aquest és el cas té collons que ara veniu a donar lliçons, però potser m'equivoco. Espero equivocar-me perque sino no té nom la vostra hipocresia després de signar la reforma
Sindicato Sindicat