Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Comunicat d'Endavant davant l’aprovació d’una nova Reforma Laboral
15 mai 2006
Comunicat d'Endavant davant l’aprovació d’una nova Reforma Laboral
Avui 9 de maig de 2006 el Govern espanyol ha signat amb les patronals CEOE i CEPYME i les centrals sindicals UGT i CCOO una nova Reforma Laboral. Des dels mitjans de comunicació de masses se’ns presenta aquest acord com un pas “en la lluita contra la temporalitat�, i com un nou avenç en el que denominen “pau social�.

Però la realitat és que ens trobem davant d’una nova i dràstica retallada de drets laborals i socials i a amb l’aprofundiment de les polítiques neoliberals, amb l’aprovació còmplice de dos sindicats subvencionats i domesticats per l’Estat. El PSOE, que va legalitzar les ETT al 1994 o que va fomentar la temporalitat laboral durant els anys 1980, ara és disposa a fer un pas més en el repartiment del pastís en benefici dels empresaris i de les classes socials més benestants. I un cop més, els sindicats institucionals CCOO i UGT l’acompanyaran en aquest camí cap a l’extensió de precarietat i la temporalitat en el mercat laboral.



Els treballadors catalans hem de ser conscients del que representa en diferents aspectes aquesta nova Reforma del Mercat Laboral, que cada cop que s’emprèn sembla augurar més desmantellament dels drets socials i retallades en les condicions laborals. I és que, tot i les enormes despeses en propaganda, ningú ens podrà amagar que aquesta nova regulació comporta:

- Abaratiment de l’acomiadament: amb l’extensió dels supòsits en que es poden acomiadar treballadors amb una indemnització de 33 dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats (quan el contracte indefinit ordinari té una indemnització de 45 dies amb un màxim de 42 mensualitats).

- Reducció dels ingressos de les caixes des d’on es paguen els subsidis; reducció de les quotes que paguen els empresaris en concepte d’atur (0,5%), Fons de Garantia Salarial (FOGASA, 0,2%) i ETT (1%).

- Reduccions en el dret a una pensió digna: s’augmenten els requisits de la jubilació parcial i s’incentiva l’edat de jubilació més enllà dels 65 anys.

- No resol la precarietat ni la temporalitat: els empresaris continuen gaudint d’una àmplia sèrie de contractes temporals i precaris, cosa que ha provocat que els Països Catalans comptin avui en dia amb les taxes més altes d’Europa en temporalitat i en sinistralitat laboral.


Amb aquesta nova reforma les classes benestants no volen acabar amb la precarietat, sinó que pensen reduir les aportacions en pensions i atur, mentre abarateixen l’acomiadament i mantenen els contractes temporals i precaris.

Davant d’aquesta nova agressió als interessos de la gran majoria de catalans i catalanes, des d’Endavant creiem necessària una reflexió del conjunt de teixit associatiu català per aturar el projecte neoliberal.

El PSOE i els sindicats CCOO i UGT ja han demostrat que estan del costat de la patronal, la precarietat i les deslocalitzacions. Ara és el moment que sindicats alternatius, col·lectius socials, casals i organitzacions polítiques anticapitalistes sapiguem teixir aliances i plantar cara al carrer, a les empreses i als instituts d’arreu els Països Catalans.

Només la lluita i la resposta al carrer ens permetrà girar la truita i construir uns Països Catalans al servei de la gran majoria.

No a la Reforma Laboral!
Independència i Socialisme!


Endavant, organització socialista d’alliberament nacional
Països Catalans, 9 de maig de 2006

www.endavant.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more