Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Sabadell avui: Sentada Popular Vivenda Digna!
14 mai 2006
Avui diumenge a les 17h a la plaça dels Maquis (antiga plaça marcet, davant el CSA Calamarsa), SENTADA POPULAR PER UNA VIVENDA DIGNA.
els joves de Sabadell ens sumem a la protesta del dia 14 de maig per un habitatge digne.

A la mobilització que es durà a terme a varies ciutats d'arreu de l'Estat Espanyol, els joves de Sabadell hem decidit sumar-nos a la protesta per una vivenda digne.

Creiem que els motius estan bastant clars: l'increment incontrolat del preu de les vivendes (tant de 1a mà, com de 2a, com de lloguer...), que ens obliga a destinar més de la meitat del nostre sou en aconseguir el que en teoria és un dret, l'especulació devastadora que consumeix els barris i les nostres vides, creant guetos clasistes, desviant les zones d'oci a on surti més beneficiós, de manera que la ciutat esdevé un pastís gegant per als especuladors sense escrúpols. Per no parlar de la de metres quadrats que resten abandonats a les rates. La falta d'espais públics i de socialització, sumant les lleis repressives com la penalització de l'okupació o les normatives "anti-incivisme" que estan ara tant de moda. Per no parlar de la mofa de les VPO, que de 3.000 persones que necessiten un sostre per viure dignament, tan sols 84 ho aconsegueixen; a més ens hem de preguntar: a canvi de qué els hi han construit aquestes vivendes?

Ens podriem passar hores i hores describint el panorama de sabadell, així com el d'altres ciutats, però aprofitarem per a recordar que els culpables d'aquesta incoherència tenen noms, cara i ulls, i les butxaques plenes dels nostres diners també. Encara que estem en un món globalitzat, els usurpadors dels nostres drets no són invisibles, no. Están presents dia a dia a la nostra ciutat.
Les immobiliàries, com LA COLONIAL, SALES ASSOCIATS, BURGEOIS, DON PISO, TECNOCASA...i un llarg etc, són els culpables de l'augment descontrolar del preu del sól i les promocions, acaparant tant com puguin per crear el seu monopoli en la venda i promoció dels habitatges.
Les constructores MAÑERO SL, FCC, CASTRO I FILLS... són els culpables també de l'augment del preu de les vivendes, augmentant el seu marge de beneficis augmentant el preu final, i participant també, com no? a les promocions immobiliàries.
Les caixes i bancs, com ara BANC SABADELL, LA CAIXA DE PENSIONS, LA CAIXA DE CATALUNYA... són els culpables de l'endeudament de les famílies, de l'hipotecació de les nostres vides, aixì com també de l'adquisició de sól i monopolització d'aquest.
I per últim els ajuntaments, els "àrbitres" de la "democràcia"! els que atorguen llicencies de construcció a tort i a dret per tal d'engordar les arques municipals, en comptes de construir una "ciutat amable" com ens volen fer creure. La seva amabilitat és cinísme.
PER QUE EL DRET A UNA VIVENDA DIGNA ÉS UN DRET! I COM A DRET NO ÉS NEGOCIABLE. SI NO ESRESPECTEN ELS NOSTRES DRETS, NO DUBTIN QUE ELS FAREM RESPECTAR!

VIVENDA DIGNA PER A TOTHOM! PROU HIPOCRESIA! PROU ESPECULACIÓ!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sabadell avui: Sentada Popular Vivenda Digna!
14 mai 2006
ASSEGUDA POPULAR, VOLDREU DIR
Sindicato Sindicat