Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Espai Jove de la Intersindical denuncia reforma laboral d'estat espanyol
13 mai 2006
La nova reforma laboral, com sempre polèmica, signada pel lobby empresarial, govern estatal i centrals sindicals espanyoles, no és res més que una capa de pintura sobre el que ja hi havia. Sembla ser que l’Estat Espanyol s’ha acostumat a fer grans operacions estètiques (transició, canvis de govern, estatuts, etc.) perquè tot segueixi igual o vagi cap a pitjor.

La gran aposta d’aquesta nova reforma és l’extensió del contracte indefinit, amb rebaixes en les indemnitzacions i bonificacions als empresaris, que no és res més que estandaritzar el contracte per al foment de la contractació indefinida creat l’any 1997. Aquest contracte va triplicar la contractació temporal i, a més a més, els pocs contractes indefinits han estat fets amb aquesta modalitat contractual, tot i que sempre ha quedat com un contracte de poc ús entre les empreses.

En definitiva , la reforma no va en contra de la temporalitat, a curt termini pot ser que les xifres estadístiques millorin i pot anar bé per buscar bons resultats electorals. Però vist els resultats actuals, només servirà per a precaritzar els pocs que podien obtenir un contracte indefinit amb unes mínimes garanties, i alhora ampliarà el col·lectiu de treballadors/res precaris/es .

Entenem que les reformes laborals no poden provocar un canvi radical del model de relacions laborals, canvi a què aspira l’Espai Jove. Però el que no entenem és que cada cop que es pacta una reforma laboral sigui en perjudici dels treballadors i les treballadores, i a més a més, aquest cop, utilitzant un contracte que no és apte per a la reducció de la temporalitat.

L'Estat Espanyol és un dels estats amb l’índex més alt de contractes temporals de la Unió Europea. Aquest problema de temporalitat, que conseqüentment pateixen els Països Catalans, se centra en col·lectius (joves, immigrants, dones) perjudicats per altres circumstàncies com la manca d'habitatge, permisos de residència, discriminació, entre altres que impossibiliten el seu desenvolupament com a persones.

La realitat que amaga aquesta reforma laboral és la incapacitat de les grans centrals sindicals espanyoles per reflectir la problemàtica existent en el mercat de treball actual, ja que la seva visió de la realitat del treball és totalment esbiaixada o no volen veure que la problemàtica els ha superat.

Per altra banda, la incapacitat del govern estatal espanyol de realitzar polítiques actives i passives per a la reducció de la temporalitat mostra un govern que prefereix esquivar les responsabilitats que es deriven de la precarietat. L’única part que en cap moment ha amagat el que realment significa aquesta reforma laboral és la Patronal, ja que per a ells significa un futur augment de mà d’obra barata i flexible, fruit del qual veuran incrementats els seus beneficis.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC entenem que la porta que s’ha obert amb aquesta reforma no significarà una millora per a les condicions laborals. És una reforma que busca condicionar el mercat de treball de l’estat espanyol i en conseqüència el dels Països Catalans cap a una liberalització, on les lleis del mercat i del capital marquin les directrius a seguir, sense en cap moment establir uns mínims per assegurar un treball digne i estable.

Entenem que l’actuació portada a terme per les parts negociants de la reforma laboral no ha tingut mai la voluntat de reduir la temporalitat, sinó, simplement fer-ne un ús propagandístic per part de les organitzacions signants venent-la com la solució a tots els problemes laborals. Això només ens deixa com a sortida la mobilització, conscienciació i organització envers les nombroses retallades que patim els treballadors i les treballadores dels Països Catalans.

La proposta de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC és la creació d’un observatori a nivell de Països Catalans per avaluar els efectes de la reforma laboral, i poder demostrar la ineficàcia tan del govern de l’estat espanyol com de les centrals sindicals estatals, i al mateix temps calcular els costos pels treballadors (econòmics i de llocs de treball) derivats de l’esmentada reforma.



Intersindical-CSC


This work is in the public domain

Comentaris

Re: Espai Jove de la Intersindical denuncia reforma laboral d'estat espanyol
13 mai 2006
Crear crear observatorios que es para lo único que valeis.
Mientras cuatro iluminados inventan la patronal y los "sindicatos" se rien de todos nosotros.
Ahhh y que ha dicho el partido de csc - lease erc- de la reforma laboral?
Nada!!! ipocritas, es lo que sois!!
Re: Espai Jove de la Intersindical denuncia reforma laboral d'estat espanyol
13 mai 2006
La Intersindical-CSC és un sindicat independent de tota formació política, Ets un intoxicador, i la única cosa que fas dient això, és faltar el respecte a totes i tots aquells que lluiten en el si de la Intersindical-CSC.
Endavant amb la Intersidical-CSC, aneu a la merda tots els intoxicadors il·luminats que no sabeu ´fer res més que tocar els collons a aquells que fan pases endavant
Re: Espai Jove de la Intersindical denuncia reforma laboral d'estat espanyol
13 mai 2006
l'amo espanyol de sempre, l'odi a qualsevol cosa que s'escrigui es digui o faci color de català. Merda per aquests "internacionalistes" rojinegros-rojigualdos.
Re: Espai Jove de la Intersindical denuncia reforma laboral d'estat espanyol
13 mai 2006
FORA CROSTES I LUMPENS DE L'ANARQUISME!

INDEPENDÈNCIA I ANARQUISME!
FOTEU EL CAMP D'UNA PUTA VEGADA ELS QUE NO HEU LLEGIT EN LA VOSTRA VIDA BAKUNIN.
Re: Espai Jove de la Intersindical denuncia reforma laboral d'estat espanyol
13 mai 2006
No me jodas compañero, no me digas ahora que Bakunin y la primera internacional era nacionalista, joder que sorpresa terminas de darme.
Compañero, la historia es como es, y no como a uno le gustaria que fuese.
Salud y CGT
Re: Espai Jove de la Intersindical denuncia reforma laboral d'estat espanyol
13 mai 2006
La Intersindical no pierde el tiempo en meterse con nadie, aprovecha cada segundo de su tiempo para trabajar por los derechos de los trabajadores. Otros, al contrario y según se lee aquí, parece que dedican su tiempo a echar mierda sobre otros sindicatos más que otra cosa. Que patetico.
Sindicat Terrassa