Segons la secretària confederal, Isabel Pallarès, s'ha optat per un model de participació dels afiliats per tal que puguessin decidir dins el sindicat de quina forma ens oposàvem a un Estatut que no avança en la consecució d'un marc català de relacions laborals. Una actitud, la de consultar l'afiliació, que no han pres la resta de sindicats de Catalunya, especialment els estatals CCOO i UGT, que han optat per un sí complaent, acrític i còmplice a un Estatut de mínims, retallat i que queda lluny de les aspiracions col·lectives del país.
Pallarès ha recordat que la Intersindical-CSC va fer un seguit de propostes al febrer de 2005, que es van elevar als grups parlamentaris, i que van ser parcialment recollides al text que el Parlament català va aprovar el 30 de setembre de 2005, sobre tot en el referit a la gestió de subsidis, la seguretat social, les polítiques d'ocupació i la nova ciutadania. Aquell text, ha indicat la secretària confederal, sense ser el nostre, si que recollia aspectes positius, com ara la menció explícita al marc català de relacions laborals que la Generalitat havia de desenvolupar.
El text del Parlament va ser, però, retallat a Madrid en els aspectes que eren prioritaris per la Intersindical-CSC: Treball i relacions laborals, Seguretat Social i finançament autonòmic per implantar mesures de benestar i polítiques socials ambicioses entre d'altres aspectes.
L'assemblea d'afiliats i afiliades de la Intersindical-CSC va decidir fer una campanya explicativa del no i de les principals retallades a nivell laboral del text i dur-la als centres de treball amb l'elaboració de material explicatiu i al conjunt de la societat. Així mateix va acordar mantenir de forma activa la presència com a organització en les diferents plataformes cíviques que propugnen el no al referèndum.
|