Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
11 de Maig. Crònica de la mobilització estudiantil europea als Països Catalans.
12 mai 2006
A continuació adjuntem la ressenya dels diferents actes que han tingut lloc al nostre poble en el marc de la jornada europea en defensa de l’ensenyament públic i contra l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), i una breu valoració de la mobilització.
logo nou.jpg
Alacantí >
A la població de Campello han assistit més de mig centenar dâestudiants a l'acte. Aquest ha començat a les 12:00 i ha consistit en una concentració front l'IES Enric Valor del Campello amb pancartes i estelades. Entre les pancartes penjades podíem llegir: "Des de les aules... construïm l'ensenyament popular i català", "Escola pública: ni església ni empresa. No a la LOâ¬" o "Escola pública organitzada: ni privada ni concertada". Després de la concentració s'han penjat les pancartes en una rotonda de lâ Avinguda Ausiàs March (una de les més transitades de Campello).

Baix Montseny-Vallès Oriental >
El nucli de Cardedeu ha organitzat la concentració a nivell comarcal. A la plaça de la vila, s'ha penjat una pancarta amb el lema: "NO a la LOE, per una escola laica i pública". Seguidament, s'ha llegit el manifest i s'ha anat a l'ajuntament on s'hi ha fet una instància exposant l'acte i els perquès a la regidoria d'ensenyament.
Alguns instituts de la comarca (Granollers, Sant Celoni, Palautordera...) han fet actes de sensibilització i lectures del manifest de rebuig a la LOE.

Barcelona >
Dimecres al matí, en diverses universitats de Barcelona (UB,UPC,UAB i UPF) tingueren lloc activitats per tal dâinformar i animar als i les estudiants a participar de les activitats que la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) havia preparat pel vespre del dia 10 i pel mateix dia 11.
A les vuit del vespre tenia lloc la tancada a la UB on 150 estudiants van passar-hi la nit sota el lema: "Bolonya, no ens l'empassem!". Durant el transcurs de la nit van tenir lloc diverses xerrades, debats i una assemblea per decidir futures mobilitzacions a Barcelona.
Dia 11. A les 11.00 de mati, un centenar de persones de la PMDUP sâhan concentrat davant de la Conselleria dâUniversitats (DURSI) sota el lema: "Aturem la pujada de les taxes universitàries!". Durant la concentració un grup dâestudiants a escenificat la problemàtica que genera lâincrement de taxes i els preus dels futurs estudis de postgrau demanant diners als vianants. Lâacte ha finalitzat amb la lectura del manifest preparat per lâocasió, i amb lâentrega, en mà, dâaquest al director general dâUniversitats present en aquell moment a la seu del DURSI.

Castelló >
A la concentració hi han participat 250 persones. S'han concentrat a la plaça Maria Agustina i han tallat el trànsit durant uns vint minuts. La concentració ha aplegat estudiants de la universitat i dels instituts de la ciutat.

Girona >
A Girona sâha realitzat una manifestació, durant el trajecte s'han repartit els manifestos de secundària i universitats i octavetes informatives. Una colla de tabals i tambors han amenitzat el recorregut. Un grup de manifestants anaven encadenades mostrant lâesclavitud que suposa per als joves aquestes reformes. Les consignes més cridades han estat "No a la LOE", âBolonya em fa vergonyaâ?, âSenyor empresari, diguiâm què he dâestudiarâ?, â100 euros al mes és mobilitat?â?, "Amb el Vaticà, res a parlar", "Estudiem per aprendre, no per treballar", âFora les empreses de la universitat: universitat pública i de qualitat!â?, âVolem beques no crèditsâ?, âpreus públics? = Intel·ligència militarâ?, âpràctiques obligatòries remunerades!!!â?, âlâensenyament és un dret, no un negociâ?, âamb Bolonya, no hi ha catalàâ?, âEstudiem per aprendre, no per al capitalâ? i "Ni LOE ni Bolonya, Països Catalans"

Gramenet del Besòs >
Prop dâun centenar d'estudiants de diversos instituts de la ciutat s'han concentrat a la Plaça de la Vila a les 12 del migdia. Tot i les traves posades pels diferents centres, hi ha hagut assistència d'estudiants de cinc instituts.
Un cop llegit el manifest nacional, el jove cantautor Cesk Freixas ha cantat i tocat diversos temes propis i versions de denúncia política i social.
L'acte ha transcorregut amb total normalitat.

Llagostera >
Sâhan realitzat actes de sensibilització als centres de secundària. El rebuig vers la LOE sâha fet notar a les aules de Llagostera.

Lleida >
Els actes es van traslladar el dimecres 10 de Maig ja que el dia 11 és festa local. Durant tot el dia, a les facultats de la Universitat de Lleida es van penjar pancartes i es va repartir informació a lâalumnat sobre lâEspai Europeu dâEnsenyament Superior (EEES) .

Mallorca >
Sâha realitzat una acció simbòlica, i sâhan repartit manifestos amb un anàlisis de com afectarà el procés de Bolonya a la Universitat Illes Balears (UIB).

Olot >
Als diferents instituts dâOlot sâhan penjat cartells contra la LOE i sâhan repartit esqueles que simbolitzaven la mort de lâensenyament públic, català i de qualitat. També sâha repartit informació sobre la LOE, i els alumnes de lâEscola dâArt han fet vaga durant tot el dia.

Pego >
A Pego, davant l'IES Enric Valor, s'han concentrat unes 120 persones. S'ha comptat amb la col·laboració del col·lectiu llibertari "Resposta Llibertària de Pegoâ?.

Santa Coloma de Farners >
A Santa Coloma de Farners sâhan dut a terme activitats de sensibilització de l'estudiantat per la nova Llei Orgànica d'Educació: s'han exposat els punts que creiem inadmissibles de la nova llei en forma de cartells per tot el centre i una pancarta, a més s'ha informat a nivell d'aules, del model educatiu que es vol imposar. A les 12 del migdia sâha fet una assentada general al pati de l'institut i sâha llegit el manifest. L'assistència a l'assentada ha estat de 300 persones: eren alumnes de Batxillerat, cicles i 4rt d'ESO (ja que el director s'ha negat a deixar participar els/les estudiants dels altres cursos).

Tortosa >
A Tortosa sâhan aturat gairebé el 100% de les classes de lâInstitut Joaquín Bau. Els i les estudiants han respost així a la convocatòria feta per lâAssemblea dâEstudiants J. Bau â Sepc contra la LOE aprovada fa pocs dies pel govern espanyol.
Durant lâacte sâhan congregat unes 200 persones al pati de la porta principal, on sâha pogut sentir la música dâalgunes dolçaines i tabals. Sâhan repartit pamflets explicatius i tothom a pogut firmar en una pancarta contra la LOE. Per finalitzar lâacte sâha llegit el manifest. A les 11:30h les classes han reprès el seu curs normal.
A més, avui lâAssemblea dâEstudiants J. Bau â Sepc ha presentat una moció al consell escolar demanant la retirada de tots els símbols religiosos del centre.

València >
A València s'han aplegat uns 500 estudiants d'ensenyament mitjà i superior convocats per la PMDUP (plataforma formada a València per diferents sindicats d'estudiants) i pel SEPC a secundària. Al pas de la manifestació pel Rectorat de la UV s'ha fet un parlament i s'ha penjat un paper continu a l'entrada del Rectorat amb el lema "Universitat de València: VENUDA. Raó: Espai Europeu d'Ensenyament Superior". Després s'ha seguit fins a la "Delegación del Gobierno" on s'han llegit els manifestos.


Valoració de la jornada:

Des del Sindicat dâEstudiants del Països Catalans (SEPC) valorem positivament la jornada, considerem que sâha tornat a fer visible un marc propi de reivindicació als Països Catalans; a bona part del país sâha palpat el malestar davant el procés de mercantilització de lâensenyament que patim.

Constatem també, que la jornada dâahir va tenir lloc a diferents indrets dâEuropa (Madrid, Roma, Berlín, Estrasburg, Londres...) aquest fet és doncs, un fruit més de l'esforç que diferents organitzacions estudiantils europees estem duent a terme per tal de coordinar-nos.
Des del SEPC entenem que aquesta mobilització com el preàmbul de la jornada de lluita que preparem pel proper 17 de Novembre, dia de lâestudiant.

Avui com ahir... Per un ensenyament públic, popular, català, no patriarcal i de qualitat: Organitzaât i participa amb el SEPC!

Països Catalans, 12 de maig de 2006
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)
sepc.comunicacio ARROBA gmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 11 de Maig. Crònica de la mobilització estudiantil europea als Països Catalans.
12 mai 2006
Seguiu així i feu servir aquesta força que heu demostrat tenir per mobilitzar el màxim el <b>vot del no</b> pel proper referèndum del estatut!!
Re: 11 de Maig. Crònica de la mobilització estudiantil europea als Països Catalans.
12 mai 2006
si totes les informacions són igual de falses que les de Barcelona anem apanyats:

Ni van passar la nit 150 persones ni hi havia 100 a la concentració (amb les persones que hi havia ni tansols es podia aturar la gran via).

Millor assumir els errors per a poder aprendre'n.
>> Imatges mobilització de l'11 de maig [SEPC]
13 mai 2006
muntatge 11 de maig.jpg
>> Imatges mobilització de l'11 de maig [SEPC]
Re: 11 de Maig. Crònica de la mobilització estudiantil europea als Països Catalans.
13 mai 2006
Sense ànim de molestar a ningú... el logo és molt lleig
Re: 11 de Maig. Crònica de la mobilització estudiantil europea als Països Catalans.
13 mai 2006
Endavant amb el SEPC! Bona feina!
Re: 11 de Maig. Crònica de la mobilització estudiantil europea als Països Catalans.
14 mai 2006
pero no era una vaga europea??
a una vaga on a ses illes van tres, a barcelona van mes al tancament (q es fara alli!) q a l mani... aixo es una vaga europea?
per cert...pq es convoca vaga al pais valencia i no a la resta??
Re: 11 de Maig. Crònica de la mobilització estudiantil europea als Països Catalans.
14 mai 2006
No hi havia vaga europea, almenys a tots els països catalans. A cada indret el SEPC ha convocat segons la conjuntura del moviment estudiantil i del treball previ. (almenys això he sentit dir).

Una vaga estudiantil, no es convoca així com així.
Sindicat