Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Absolució solidari amb en Franki de Terrassa
12 mai 2006
El passat 6 de maig va fer un any en què agents de la policia nacional de vilanova i la geltrú van de tenir o.s.p,en una concentració de l'Assemblea de Joves de Vilanova en solidaritat amb en Franki de Terrassa durant la jornada de lluita que es convocava des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa per aturar l'ingrés a presó d'en Fransesc Argemí (franki)condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó per ultratges a Espanya.
Ara després d'un any de la seva detenció i on fou interrogat per la brigada d'informació en aquell dia a les dependències policials de Vilanova,el fiscal li demana 9 mesos de presó (3240 euros de multa)per l'acusació d'ultratges a la bandera Espanyola.
cremaespanyola[1].jpeg
PRESÃ PER ULTRATGE A LâESTANQUERA?
EN QUIN SEGLE VIVIM?
El passat dissabte 6 de maig va fer un any de la detenció dâun veí de Vilanova, lâOriol S. P. (militant de lâassemblea de joves i dâendavant), un jove implicat en els moviments socials i polítics de la vila.
   

El 6 de maig del 2005, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) convocava una jornada de lluita, dâaccions descentralitzades arreu dels Països Catalans, en solidaritat amb en Francesc Argemí (conegut com âFrankiâ?), un jove terrassenc condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó pel delicte dâultratges a Espanya. Quan en realitat només havia participat en una cercavila a Terrassa on es demanava la retirada de les banderes espanyola i europea del consistori municipal. Colâ¢lectius de lâEsquerra Independentista de Vilanova es van solidaritzar amb en Franki, i a les 12 del migdia tres joves sâencadenaren als màstils de lâAjuntament i desplegaren una pancarta amb el text: âAbsolució Franki de Terrassaâ?. Però la jornada de protesta continuava a la capital del Garraf, i lâAssemblea de Joves de Vilanova (AJV) convocava a les 8 del vespre una concentració a la Plaça de la Vila en què hi assistiren una quarantena de persones. Es va llegir el manifest que demanava lâabsolució del veí de Terrassa i després 3 persones van cremar una estanquera.

La Policia Nacional, per ordre de la Policia Municipal en mans del Regidor de Seguretat ciutadana Salvador Becerra (culpable de diversos casos de repressió al jovent de la vila), va detenir aquest noi de 20 anys durant vàries hores, mentre a la Plaça dels Cotxes lâesperaven les seves companyes, amigues i familiars. La brigada dâinformació de la Policia Nacional de Barcelona el va interrogar simplement amb la intenció dâintimidar-lo, pressionar-lo i extreure-li informació referent als moviments socials vilanovins i a la seva vida personal.

Ara, un any després dels fets, ens ha arribat del Jutjat Penal dâinstrucció núm. 5 i 6 de Vilanova i la Geltrú la petició fiscal de 9 mesos de presó que equivalen a 3240 euros de multa pel delicte dâultratges a Espanya.
Des de lâAJV volem anunciar que iniciarem una campanya de denúncia contra la imposició dâaquest símbol que segueix ferint tantes sensibilitats i que ha creat un rebuig tan gran a la societat catalana des del segle passat i sobretot per lâabsolució del nostre company.
En la mateixa línia, apostem pel vot NO al referèndum de lâEstatut dâAutonomia de la Comunitat Autònoma de Catalunya, ja que portem gairebé 3 segles dâocupació espanyola i sâha demostrat en reiterades ocasions que lâesperança federal és impossible. El feixisme institucional ens ha venut una transició que mai no ha existit, amb un monarca designat pel dictador, un cos militar que intervé en la vida civil, polítics franquistes encara en actiu, etc...

Fora la bandera espanyola!
Si la repressió no ens atura, nosaltres tampoc!
Absolució Uri de Vilanova!

Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú (AJV)

Cajei ( Coordinadora dâAssemblees de Joves de lâEsquerra Independentista )

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Absolució solidari amb en Franki de Terrassa
12 mai 2006
...des de Terrassa t'agraïm la solidaritat envers al nostre company Franki...i et felicitem, us felicitem, per l'absolució.

salut

ON HI HA REPRESSIÓ, HI HA SOLIDARITAT
ON HI HA SOLIDARITAT...HI HA LA REVOLUCIÓ
Sindicato Sindicat