Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : guerra
Militars, policies i jutges són incapaços de jutjar els antimilitaristes que bloquejaren el tren de l'OTAN a València
11 mai 2006
Per tercera vegada ja des que van ser detinguts per bloquejar amb els seus cossos l’eixida d’un tren amb material de la base de l’OTAN de Bétera que anava a eixir cap a unes maniobres a Saragossa, per decisió del jutge s’ha suspès sense data el judici contra els 4 antimilitaristas, aquesta vegada novament per incompareixença dels tres policies nacionals i el guarda jurat de RENFE citats des de fa 6 mesos com testimonis de l’acusació.
arton815.jpg
Per tercera vegada ja des que van ser detinguts per bloquejar amb els seus cossos l’eixida d’un tren amb material de la base de l’OTAN de Bétera que anava a eixir cap a unes maniobres a Saragossa, per decisió del jutge s’ha suspès sense data el judici contra els 4 antimilitaristas, aquesta vegada novament per incompareixença dels tres policies nacionals i el guarda jurat de RENFE citats des de fa 6 mesos com testimonis de l’acusació.

Segons ha manifestat el fiscal, un dels funcionaris públics ha "excusat" la seua absència al·legant que estava "de vacances", i l’altre dient que "estava en un curs". El guarda de seguretat es troba en parador ignorat. Tot això a pesar que van rebre la citació fa ja 6 mesos.

Els intents anteriors van tenir lloc el 3 de novembre de 2004 (suspès perquè ni la base de l’OTAN ni RENFE van proporcionar a temps els horaris dels trens militars sol·licitats pel jutjat), i el 30 de novembre de 2005 (també suspès pel jutge en la pròpia sala per la incompareixença dels 3 policies nacionals i el guarda-jurat). El jutge ha expressat que la pròxima vegada el judici se celebrarà encara sense la presència dels policies i els ha amenaçat amb acusar-los de "desobediència".

Amb aquests antecedents, tot apunta que els testimonis del fiscal estan obeint ordres superiors, seguint una estratègia conscient per a evitar la celebració de la vista el màxim possible, amb l’objectiu de causar un perjudici independent del resultat del judici als i les antimilitaristas que han de seguir a l’espera. Tot sembla indicar que el procés acabarà amb l’absolució o una pena simbòlica i amb aquesta estratègia estan aconseguint obligar als activistes durant aquest període a mantenir-se al marge d’altres accions de desobediència civil antimilitarista, com per exemple la pròxima edició de la INSPECCIÓ CIVIL A LA BASE DE L’OTAN DE BÉTERA, dissabte que ve 20 de maig a les 11 hores des de l’albereda de Bétera, en la qual novament com des de fa quatre any un grup de persones s’introduiran dins del recinte militar sortejant els filats, o la III MARXA PER LA DESMILITARITZACIÓN DE LA SERRA D’AITANA, el 21 de maig, tot dins de la campanya Reclama els espais militars.

Per als quatre membres de la Campanya antibase i d’Alternativa antimilitarista-MOC, aquesta táctica demostra que la seua acció noviolenta está aconseguint deixar en "fora de joc" la resposta respressiva. La legitimitat com participació democràtica de la desobediència civil noviolenta entra en conflicte amb la ilegitimidad de la maquinària militar que prepara i executa les guerres, representada a València per la base de la Força de Resposta de l’OTAN Bétera, o la base de blindats a Marines. El judici als pacifistes s’ha convertit en una "creïlla calenta" i es fa difícil la mera aplicació de la llei vigent, portar a terme amb normalitat el judici. Per a ells, açò demostra que existeix reconeixement social tant dels seus arguments pel desmantellament de l’estructura militar com proposta per a acabar amb les guerres, com dels seus mètodes de desobediència civil noviolenta.

Continua oberta la campanya de suport i solidaritat iniciada poc després d’aquesta acció directa noviolenta per a demostrar tant al fiscal i al jutge com a la resta d’institucions implicades que els mètodes i les motivacions d’aquestes persones conten amb una àmplia acceptació social. La campanya consisteix en l’enviament de cartes, faxos i correus electrònics tant al jutjat, com al ministeri de Defensa i a la base de la Força de Resposta de l’OTAN a Bétera. Fins a ara s’han lliurat en el registre del Jutjat prop de 1100 cartes de suport i 230 autoinculpacions de persones que declaren haver participat en l’acció de desobediència civil. En les últimes setmanes s’ha estés la resposta a les xarxes pacifistes internacionals.

Més informació:
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2450
Mira també:
http://www.antimilitaristas.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat