Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: laboral
CGT guanya les eleccions sindicals en SAS Abrera (empresa proveïdora de SEAT)
11 mai 2006
En les eleccions sindicals celebrades ahir dia 10 de maig a l'empresa SAS AUTOSYSTEMTECHINIK, CGT ha sigut el sindicat més votat.


Ahir es triaven 13 membres del comitè d'empresa, 10 del col·legi de âespecialistes i no qualificats' i 3 del col·legi de âtècnics i administratius). En l'únic col·legi a què la CGT es presentava, el de âespecialistes i no qualificats', la CGT ha obtingut 6 membres, CCOO 3 i UGT 1. Al col·legi de âtècnics i administratius', UGT ha obtingut 2 i CCOO 1.En les anteriors eleccions sindicals, les del 2001, es van triar 17 membres del comitè, 15 del col·legi de âespecialistes i no qualificats' i 2 del col·legi de âtècnics i administratius'.


Especialistes i no qualificats
CGT 96 vots 18% 6 delegats 2006 6 del.2001
CCOO 43 vots 26'06% 3delegats 2006 6 del. 2001
UGT 16 vots 9'69% 1 delegat 2006 3 del. 2001
Vots en BLANC 9 5'45

Tècnics i administratius
UGT 2 del. 2006 1 del. 2001
CCOO 1 del. 2006 1 del. 2001


La composició del nou comitè d'empresa queda de la manera següent: CGT: 6 membres, CCOO: 4 membres, UGT: 3 membres.

Aquests resultats demostren la confiança que tenen els treballadors de SAS en la secció sindical de la CGT i en el conjunt de la CGT, que com sempre ha demostrat, ha estat en tot moment del costat dels treballadors, i no del costat de l'empresa com altres sindicats.

-----

CONTINUA L'ASSETJAMENT A LA CGT EN SAS D'ABRERA

Dimecres, 26 d'abril del 2006 (8:45:19)L'EMPRESA SAS ABRERA (proveïdora de SEAT)
SANCIONA EL SECRETARI GENERAL DE LA SECCIÃ SINDICAL DE LA CGT PER FER ASSEMBLEES INFORMATIVES ALS TREBALLADORS

Divendres passat 21 d'abril l'empresa SAS AUTOSYSTEMTECHNIK va sancionar amb 21 dies d'ocupació i sou al secretari general de la Secció Sindical i Secretari General del Metall del Baix Llobregat Emiliano Jiménez.

Com ja vam informar en anterior nota de premsa, el passat 24 de Març la direcció de SAS va lliurar al company l'obertura d'un EXPEDIENT DISCIPLINARI pel sorprenent motiu de realitzar assemblees informatives als treballadors.

Aquesta és una prova més de l'assetjament a què estan sent sotmesos els membres de la secció sindical de la CGT per negar-se a acceptar les ofertes de diners i alliberaments fets per SAS a canvi de retirar totes les accions legals i sindicals interposades contra l'empresa; a més, aquesta nova sanció coincideix amb l'inici del procés electoral convocat per CCOO a l'empresa, estant acomiadats els 3 membres de la CGT, a hores d'ara readmesos segons sentència judicial.

Ãs curiós que l'empresa sancioni un treballador per realitzar assemblees informatives, i que Inspecció de Treball sancioni (com a sanció molt greu podent arribar fins a 90.000⬠de multa) a la mateixa empresa per negar-los la participació en assemblees a altres tres membres de la CGT expulsant-los de les instal·lacions de l'empresa mitjançant seguretat privada.

(veure paràgrafs de l'acta d'inspecció)

ââ¦el 29 de junio la empresa no les permitió acceder a las instalaciones a fin de estar presentes en las asambleas informativas convocadas por los mismos en su condición de afiliados y miembros de la sección sindical de la CGT.â?

ââ¦su función de representatividad no puede ser anulada por voluntad unilateral del empresario; admitirlo sería violar las normas que prohíben la injerencia de la empresa en las decisiones y funciones de sus representantes.â?

âLos hechos relatados constituyen infracción a lo dispuesto en el artículo 8.1.b de la Ley Orgánica de Libertad Sindicalâ?.

âSe inicia proceso sancionador por la infracción descritaâ?


---
ELS 3 DELEGATS DE LA CGT ACOMIADATS PER SAS (proveïdora de SEAT), ACONSEGUEIXEN LA READMISIÃ
per Web CGT 03 abr 2006 05:33:38

Després que el passat dia 23 de març tingués lloc el judici per la demanda presentada pels 3 membres de CGT i del Comitè d'Empresa acomiadats per SAS AUTOSYSTEMTECHNIK d'Abrera, i en sentència rebuda al dia d'avui, la jutgessa del Jutjat del Social nombre 4 de Barcelona, ha estimat la demanda presentada pels acomiadats i ha dictat:

â⦠DECLARO LA IMPROCEDENCIA DE LOS DESPIDOS de los demandantes, condenando a la empresa demandada a estar y pasar por esta declaraciónâ¦â?.

Com proves documentals, l'empresa va aportar durant el judici els atestats fets per la guàrdia civil els dies de vaga, mitjançant els que volien provar que els acomiadats havien insultat i amenaçat als treballadors que volien entrar a treballar, impedint-los a molts d'ells l'entrada. Però com queda palès en la sentència, en el cas que fossin certs tals fets:

â⦠no consta la identidad de los miembros del Comité que realizaron tales manifestaciones, y, en concreto, si fueron en realidad los tres actoresâ?

â⦠tampoco las manifestaciones del Atestadoâ¦â¦prueba que fueran los demandantesâ?.

Amb aquesta sentència, es demostra el que des d'un principi han defensat els tres acomiadats, la secció sindical de la CGT en SAS i tot el conjunt de la CGT: les acusacions de l'empresa no tenien cap base, i aquests acomiadaments es van dur a terme com a venjança contra aquells que van intentar exercir el dret de vaga per a defensar els seus drets i perquè es complissin els acords signats entre la representació dels treballadors i la direcció de l'empresa.

Com una prova més de l'assetjament a què estan sent sotmesos els membres de la secció sindical de la CGT a l'empresa SAS, hem d'explicar que l'endemà a la celebració del judici, i coincidint amb l'inici del procés electoral convocat per CCOO a l'empresa (estant acomiadats els 3 membres de la CGT), la direcció de SAS va lliurar al secretari general de la secció sindical de la CGT l'obertura d'un EXPEDIENT DISCIPLINARI per realitzar assemblees informatives als treballadors.

HISTÃRIA â RESUM DELS FETS

Els 3 membres de la CGT i del Comitè d'Empresa estaven acomiadats des del passat 22 de juny del 2005, quan la direcció de l'empresa en una clara mostra d'autoritarisme els va enviar per burofax als seus domicilis les cartes d'acomiadament.

Des de llavors, les diferents dates assenyalades perquè se celebrés el judici (9 de setembre, 15 de novembre i 8 de març) se van anar ajornant a causa dels diferents estratagemes utilitzades per l'empresa per a allargar tot el procés i que els 3 acomiadats seguissin al carrer sense poder exercir el seu dret de representació dels treballadors.

Aquest és un clar exemple d'assetjament contra els treballadors i de discriminació sindical, ja que els 3 membres de la CGT seguien acomiadats, en canvi els 4 membres del comitè d'empresa de CCOO que també ho estaven pels mateixos motius, van ser readmesos el passat mes de desembre després d'arribar a un acord amb la direcció de SAS.

L'acomiadament de 7 membres del Comitè de Vaga (3 de CGT, 4 de CCOO) va ser una represàlia i una venjança per part de la direcció de SAS a causa de la multa de 2.000.000⬠que li va imposar SEAT al no haver-li subministrat taulers de control durant les diverses jornades de vaga del 19 i 20 de maig i del 2 de juny del 2005, i haver-se vist obligada a aturar la cadena de muntatge diverses vegades amb la consegüent, baixada de producció en els models SEAT: LEÃN, CÃRDOBA i IBIZA.

Amb aquests acomiadaments, pretenien donar un escarment, cercant caps de turc, sobre qui descarregar la seva ira, però l'única cosa que van demostrar amb aquesta actitud és la confirmació que els treballadors tenien i tenen raó, quan deien i continuen dient que la gestió d'aquesta empresa està controlada per persones autoritàries i radicals, que no escolten i que no atenen a raons.

En la carta d'acomiadament SAS els acusa de convocar i realitzar vaga il·legal i de tenir defectes de forma en la convocatòria, però la pròpia empresa no espera a què surti la sentència del judici en què es jutgen aquests fets, sentència que dóna la raó als treballadors i en la que queda palès que no hi ha motiu algú d'il·legalitat en les diferents vagues realitzades.

També s'acusa als acomiadats d'amenaçar, insultar i d'impedir el pas a la porta de l'empresa al personal que volia entrar a treballar, quan bé sap l'empresa que els treballadors de producció no es van presentar a treballar, i en canvi si es va presentar el personal directiu i va poder accedir al centre de treball sense cap problema, fet demostrat en l'acta d'Inspecció de Treball que identifica fins a 36 persones en la cadena de muntatge sense ser aquest el seu lloc de treball, i per la qual s'ha sancionat a SAS amb una multa de 50.000â¬.

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: CGT guanya les eleccions sindicals en SAS Abrera (empresa proveïdora de SEAT)
11 mai 2006
Vinga!! Ara a deixar el comite d´empresa i convocar assemblea de treballadors permanent, vaga indefinida i renuncia de carrecs , despatxos i subvencions!...Ah! que no??...pero no era aixo el que deia la CGT al seu començament??
Eleccions i comites d´empressa= aborregament dels treballadors i parlamentarisme jerarquic.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: CGT guanya les eleccions sindicals en SAS Abrera (empresa proveïdora de SEAT)
11 mai 2006
Hi estic d'acord. Si heu guanyat les eleccions esteu en una situació ideal per complir els vostres acords estatutaris i buïdar de contingut el malparit comité.
¡Salut companys, i anarcosindicalisme!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: CGT guanya les eleccions sindicals en SAS Abrera (empresa proveïdora de SEAT)
11 mai 2006
Ja està bé, com es nota que no treballeu, la gent de Sas-Abrera han portat una lluita exemplar, éssent acomiadats pel sol fet de fer vaga. Me'n alegro de què hagin guanyat,doncs això significa que tenen el suport majoritari de la plantilla. Visca la lluita de la classe treballadora! ANIMS,companys!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: CGT guanya les eleccions sindicals en SAS Abrera (empresa proveïdora de SEAT)
11 mai 2006
To mi solidaridad con los compañeros de SAS
Aun que no estos por las eleciones sindicales me alegro de este pequeño triunfo.
Salud y vivan los que luchan

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: CGT guanya les eleccions sindicals en SAS Abrera (empresa proveïdora de SEAT)
12 mai 2006
¿Que no treballo? I tant, 40 hores a la setmana, sino més. I al treball tenim secció sindical sense comité d'empresa. No es poden fer supossions tan arriscades. No és demagogia. És pot. És viable. I efectiu. Ara sí, més costos.
Jo també m'alegro de que hagin guanyat aquests companys cegetistes front als merdosos de la UGT. Almenys han demostrat que tenen ganes de lluïtar.
Ara, si participes d'una organització has de ser consecuent amb els seus estatuts. ¿o us importa un pito?

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: CGT guanya les eleccions sindicals en SAS Abrera (empresa proveïdora de SEAT)
12 mai 2006
falten les dades de l'abstenció, i... quants delegats haurien conseguit si el càlcul es fés sobre el total de treballadors i no sobre els vots?

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: CGT guanya les eleccions sindicals en SAS Abrera (empresa proveïdora de SEAT)
12 mai 2006
Contestanto a "un".

La participación fue del 80.8% en el colegio obrero y del 80.3% en el colegio técnico. Creo que los trabajadores de SAS sabían en todo momento que había que posicionarse y lo han hecho.

Un gran abrazo a estos compañeros, se lo merecen por todo el trabajo hecho para defender lo que es suyo.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: CGT guanya les eleccions sindicals en SAS Abrera (empresa proveïdora de SEAT)
12 mai 2006
La son, per sort, es manté, però no creix. És a dir, que la ceneté continua sent residual al 2006 i l'aposta per la no participació i per tant l'èntreguisme a la dreta (perquè si fem una analisi dels darrers 25 anys la postura de la ceneté és el que vol dir) continua baixant cap al no res, a banda que els que no participen es reparteixen entre els que passen de tot i ho accepoten tot i els conscienciats (tres o quatre que poden ser llavor però que jo no em penso esperar a veure si germinen). La revolució és avui i es diu CGT però no només!!! Ah, i aquedsta inclu els que no pàrticipen però volen trencar l'espectacle, inclosos els de la ceneté. Visca la cegeté i visca la ceneté i fins i tot visca qui lluita. He dit

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Contra el poder dels delegats sindicals
12 mai 2006
Molt bé, com que seguiu estant en minoria, després de tota la feina feta UGT+CCOO us podran seguir acomiadant a tots.

No sereu capaços d'emanicipar-vos com a classe treballadora fins que sapigueu fer sindicalisme en minoria, la qual cosa depen de les bases. La democràcia de les majories és en realitat una dictadura, tenint en compte que els delegats tenen la voluntat dels treballadors delegada.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Sr. Font
12 mai 2006
la cegeté... ¿que ha aconseguit en 20 anys de sindicalisme groc? (no val dir guanyar judicis, que aixó ho fa qualsevol)
¿Dos vots més l'any?

Jo tampoc em penso esperar a veure com contiuen germinan els alliberats, els rebotats de CCOO, i els trepes varis...

salut!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: CGT guanya les eleccions sindicals en SAS Abrera (empresa proveïdora de SEAT)
13 mai 2006
muac, ja estaria bé que parlessis des de la teva feina i no des de la teva ideologia. Des de la segona, la(molt bé) i és tot un exemple a imitar i més la de SAS Abrera. Però com que la ideologia en anarquisme no viu sola, sense realitat, tu mateix/a...; per cert, trobo que estaria bé que posessis el teu nom i un dia que quedéssim per xerrar, fer unes tapes i a veure si ens arrenquem una rialla i tal. No creus? Ah, per cert, et convidaré però no amb els diners que vaig cobrar com a delegat sindical quna ho vaig ser perquè van ser ZERO. Venga, el meu correu és jordimartif69 ARROBA mesvilaweb.cat
Tal com diuen els de Kaos, Visca els qui lluiten!, la CNT a Mercadona i la CGT a SAS Abrera, per exemple.
Sindicato Sindicat