Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Hi hauràn eleccions... CUPs?
11 mai 2006
una qüestió
Algú sap si les CUPS faràn algo? estic fart de votar amb les pinces al nas i no crec en el no votar (es quasi tant inútil com votar). He hagut de votar dos cops amb pinces al nas i estaría bé en aquest moment no haver-ho de fer. Bé, potser l'Ei encara no està preparada. Salut!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
11 mai 2006
Ets tu el que no està preparat per entendre que votar, ara per ara, no serveix de res.

Siusplau que la CUP no se li envagi l'olla i no es presenti, que faria el ridícul !!
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
11 mai 2006
Com bé dius, "cansat de polítics", l'EI no està preparada (a part que no sé si això hauria de ser un objectiu de l'EI, però en tot cas ja és un altre debat..)
I com bé diu "EI" esperem que a les CUP no se'ls hi envagi l'olla!

Ah! jo no acostumo a votar, i la meva conciència cívica està ben tranquil.la ; )
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
11 mai 2006
La CUP seguira fent la seva tasca municipal de moment i no aventurar-se amb estratègies oportunistes.

VOTEM NO!
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
11 mai 2006
crec q Carod ha desplaçat el sector emedeteru de la CUP que pretenia presentar-se a les eleccions amb ERC com a partit de govern opressor i autonomista.
Sort q no els vam fer cas!
Ja n´hi ha prou d´electoralisme i pensar que un moviment és solid si està a les institucions.
Construïm ja la Unitat Popular (que no només és el Ciemens, l´Omnium i la plataforma pel dret a decidir!)
Politikerus: Foteu el camp ja! Prou d´intoxicar els moviments socials!!!!!
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
11 mai 2006
I que passa si la CUP es presenta a les eleccions? i que si fa el ridicul, es que no el fa prou ja l'EI amb totes les seves disputes internes?

Jo hem presentaria i si fem el ridicul es igual anem avançant i anirem millorant.

Apa Salut
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
11 mai 2006
que es presenti les cup's siiii!!

a qui votare, sino?
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
12 mai 2006
No estic molt ficat amb el tema de les cUP, però em sembla que qui dieu que voleu que es presentin a la generalitat no heu entès gaire bé la filosifia...
Algú de les CUP podria explicar millor?

Personalment jo votaria les CUP als ajuntaments (no ho faig pq soc de Barna) pero mai a la Generalitat.

No votis.
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
12 mai 2006
bé, entenc el que diueu. En tot cas, NO M'ABSTINDRÉ. No perqué tingui akgú en qui creure verdaderament, simplement perqué el no-res ja el tinc, i és de sentit comú que és millor algo que no res, a dalt ja ho he dit, és una idea senzillissima i clarissima, és millor algo que farà algo en la direcció que t'interessa per molt molt molt inútils que siguin (que ho són), ens seguiràn cobrant impostos igual i fent coses amb aquests impostos, penso que és paralitzant no fer res davant d'aixó. És el mateix motiu pel qual penso que les CUPs s'han de presentar, però buscant una altre fórmula diferent de la que van utilitzar a europa, ja que veien el panorama i l'extraparlamentarisme que hi ha amb molta empenta a l'EI -amb el qual coincideixo en practicament tots els aspectes ideològics, no en canvi coincideixo en absolut estratègicament-.

No parlaré de sectors enforntats com es fa per aquí dalt perquè aques no és el lloc, no cal que ho clarifiqui més em sembla, i que jo sàpiga no hi ha cap sector de l'EI que pretengui presentar-se amb ERC, no intoxiquem si us plau, em sembla que nigú de l'EI amb dos dits de front voldría arriscar-se a que un partit tant hipócrita i poderós ens absorbis si més no una part.

Finalment dir, que si certament, hi a un sector de l'EI molt important que creu que el no estar preparat (és a dir, falta impuls encara) és un motiu per no presentar-se i aquest sector és força nombrós, NO fora bo presentar-se -ara ja no estic raonant en un pla teòric com he fet al principi, sinó que estic parlant de la realitat.

Simplement tornaré a votar amb pinces, doncs no he llegit cap argument que no fós una simple i absoluta senyal a la contra del que es fa ara, però si és fa algo com e spot dir que no fan res? Els partits del parlament són hipócrites, autoritaris, capitalistes per activa o pasiva, mentiders, corruptes, manipuladors, complices, aixó ho sabem tots. ¿però són tots iguals? ¿erc = pp? ¿icv = ciu? al marge de que aquest "=" no sigui tant aberrant com la gent del carrer es creu és obvi que es rigurosament fals. Em ratifico votaré "algú" sense importarme massa quí.

Possible solució al problema que aquí plantejo: fa uns dies apareixia algún escalador que té ganes de fer-se una poltrona a l'ajuntament Barceloní per fer una CUP. ¿Perqué no es crea algún tipus de candidatura totalment transversal que no sigui ni proper a un determinat sector A ni B de l'EI on als seus estatuts figuri "aquest partit es disoldrà i es volcarà en la CUP el dia que aquesta estigui preparada per presentarse a les eleccions municipals"? Aquesta premisa impediria que llestos de la butaca vinguéssin a fer de voltors a les CUPs, i serviría per començar a fer madurar el treball assambleari sense crear tensions en l'EI. És a dir, serìa com un café descafeinat perqué al conjunt de l'EI no li agafi diarrea com crec que a més d'un li va passar a les Europees. Bé, és una idea tant sols encaminada a fer que la branca política de l'EI no quedi estancada perqué la social avança molt a poc a poc. Penseu que ambdues branques es retroalimenten.

Salut, unitat i endavant!
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
12 mai 2006
RECTIFICO: la branca social NO avança molt a poc a poc, però sén ENCARA pocs. Veient la societat globalment és un fet, encara que sigui un fet també que en els últims 5 anys s'ha crescut molt, sobretot gràcies a la feina de les CAJEI.
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
12 mai 2006
Crec que et deixes una característica molt important de tots els partits parlamentaris: son reformistes i, especialment els d'esquerres, socialdemòcrates.
Si els votes faran mesures per reforçar amb petites millores el sistema. Per tant allunyant-nos (més si cap) de la revolució.
Les cup és un tema diferent pq és una candidatura (diferencie-m'ho d'un partit) revolucionaria. Té sentit mentre no sigui majoritaria. Si fos majoritaria voldria dir que estem preparats per la revolució i ja no tindria sentit.
Hi ha una pila d'arguments (molt més enllà del que jo dic aquí) per no votar. Des d'un prisma revolucionari, es clar. Si ets reformista no.
Busca textos, tant marxistes, anarquistes, com autònoms. Que cap d'ells mossega.

El que menys em preocupa dels parits és que siguin corruptes. Funcionaria a cas el sistema si no fossin corruptes? Per mi no.

No votis!

Salut i revolució antiautoritaria!
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
12 mai 2006
La CUP s'hauria de presentar...? S'HA DE PRESENTAR!!!
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
12 mai 2006
Les CUP han de ser l'expresió institucional d'un moviment. No un partit polític. S'han de presentar?
La meva opinió té forma de bateria de preguntes.
Quina força té l'EI a les viles, pobles i barris?
A les empreses? En el teixit associatiu?
La independència ens la donaran els polítics? La llibertat del poble català la pactarà algu? O l'exercirà ell mateix? Crec que no te cap importància que les C U P es presentin o no al parlament AUTONÒMIC.
El què compta de debò, crec, és progressar en la concienciació dels nostres veins i veines i companys de feia....

No perdem el nord. Un partit polític no és res.
SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
12 mai 2006
estic d'acord amb aixó que dius "v", però si hi ha gent disposada a fer algo (no tenen perquè fer una CUP, a dalt he proposat una alternativa al respecte), sería una contribució més al espai de l'EI que d'altre manera no existiria. Per en "no votis", pel que fa el tema de llegir textos anarquistes, marxistes, i revolucionaris en general n'he llegit. Et faré una pregunta: a favor de quin Karl Marx estàs, del jove (dictadura revolucinaria del proletariat) o del vell (la democràcia és molt més comprensible a partir de si mateixa que una dictadura)? ambdues afirmacions són certes, però la segona perspectiva és com una rectificació a la idea que ell mateix de jove havia recolzat sense clarificar gaire que és aixó de la "dictadura revolucionari del proletariat". Personalment no sóc partidari de prendre's molt seriosament segons quines idees dels autors, hem de pensar que els autors són un reflexe del seu temps. ¿has llegit la "segona intempestiva sobre els usos i perjudicis per a la história" de Friedrich Nietzsche? És un autor que ajuda a tocar de peus a terra i posar-te al teu lloc, que junt amb Marx i Freud són els tres anomenats filosofs de la desconfiança. deixant de banda Freud que de psicologia no en sé, Marx i Nietzsche són ambdós interessantíssims.

Tornant a Karl Marx, jo amb quedo amb la autodestructivitat del sistema capitalista, és a dir, per própia inércia està condemnat a caure. (5 primers capítols del capital: amb aixó nh'ia més que suficient per caure en aquesta evidència matemàtica) El reformisme, que com bé dius fa reformes, no ens allunya de la caiguda del sistema, doncs si fós així la revolució no sería necessària -com jo crec que quant peti, i serà d'un dia per un altre- n'hi hauría prou amb ser molt reformista.

Pel que fa la democràcia dir que es una paraula que tothom se la posa a la boca i ja no se sap que vol dir. Vol dir capitalisme, sempre ha estat així: demos no vol dir poble (encara que podria ser viable en segons quin context com a traducció), sinó que vol dir dem, que eren organitzacions econòmiques de l'antiga grècia que`podien comprendre un poble, o en podien comprendre molts més. Durant la revolució francesa aquesta paraula dóna un gir, quant un gerondí (no recordo el nom) la va tergiversar dient la mentida que a tots ens van ensenyar al col·legi: "el poder del poble". Jo estic a favor del "poder del poble", no de la democràcia en sentit original sinó del tergiversat, doncs encara que es va fer interessadament, sense saber-ho va recullir, és més, va produïr en termes marxistes la idea de "participació" que ara recullen les democràcies modernes d'una forma més o menys dèbil. Karl Marx va dir que el capitalisme produiria els mitjans amb els quals aquest sería destruït, però no només aixó, ell no sabia que també produiría les idees. La democràcia moderna és ambigua recull els dos significats de democràcia, llavors ens trobem amb la paradoxa de tenir governs d'esquerres en un sistema de dretes. ¿resultat? ja el sabem tots.

M'agradaría no obstant inisistir amb la idea de participació, per aixó entenc que NO és necessári tenir una CUP perqué el moviment sigui fort i tingui participació, peró tenir la candidatura, sense dubte, és un reforç a la branca social que sens dubte ha de ser la prioritaria. Per aixó proposava la idea del "altre candidatura de l'EI" que anés obrint camí de forma paral·lela i amb un "nosaltres ens dissolem quant el conjunt de l'EI consideri que s'ha de presentar la CUP". Només des d'una candidatura es pot construïr una visió global del que vol aconseguir l'EI globalment, ja que les diferents organitzacions que aquesta té sols han esbossat una part. en fi, encantat de conversar amb vosaltres (la paraula dialogar-dialèctica a aquestes altures l'única que fa és estmular la meva desconfiança, per aixó dic conversar).

per cert. NO a lestatut ;)!

Salut companys.
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
12 mai 2006
"Cansat de polítics" veig que t'ha molestat el fet que digués que busquessis textos.
T'ha tocat la fibra sensible. No era la meva intenció.
Em sembla molt bé el que cites de Marx i Nietzsche i tal (si ens hem de posar a conversar sobre teoria política a partir de Nietzsche ho portem clar, potser petem el servidor ;).
Estic totalment d'acord amb el tema de no prendre massa seriosament les idees del autors. Per això no te'ls cito. Per això dic que busquis. Hem dius que els has buscats? Fantàstic. Però només em cites possibles arguments de defensa a la participació al sistema. Com veig que ets literat sabràs que hi ha molt bons autors que defensen una posició contrària. Però bé, la política no és una ciència exacta.
Només deia que et miressis els textos perquè m'havia semblat en els teus posts anteriors que teniens dubtes en si dipositar el teu vot (encara que sigui amb fàstic) o no, i crec que els textos dels demés (molts sobrevalorats) son una bona manera de començar a contrastar posicions per acabar fent-ne una propia. Potser ha estat una interpretació errònia.

Toco perfectament de peus a terra i sé perfectament quin és el meu lloc. A vegades llegir massa pot portar a posicions absolutistes.

A mi m'ha tocat la fibre lo de "tocar de peus a terra i posar-me al meu lloc". Ho reconec. jaja .

Salut i revolució!
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
12 mai 2006
^^ ho sento, sempre em prenc massa seriosament les coses, serà per aixó que on milito ho faig amb prudència. no em vull cremar.

Salut company, ha estat un plaer!
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
13 mai 2006
I ben fet que fas! ;)
Re: Hi hauràn eleccions... CUPs?
13 mai 2006
k la cup es presenti a les eleccions al parlament de catalunya. i aixo tots veiem que te 3000 vots a tot el principat

fins i tot qualsevol de les falanges te mes vots i recolzament XDDDDDDDDDDDD
Sindicato Sindicat